אישה מסירה תחתונים (צילום: Thinkstock)
בא לך להגיע למצב חלק כזה? איט טייקס וורק, בייבי | צילום: Thinkstock
מעטות הן הנשים שלא עושות משהו שם למטה: בין אם הן מקצצות, מעצבות, מקשטות, מסירות או מגדלות ללא תקנה. מחקר חדש שנערך על ידי חברת שעווה עבור הדיילי מייל מצביע על כך שהרוב הגברי המובהק מעדיף אותנו "קצוצות ומסודרות" אבל ממש לא קירחות. ומה לגבי הנשים עצמן? ובכן, בסקר מקיף שיזם  mako נשים וכלל 500 נשאלות בגילאי 18-64 עלה כי 30% מהנשים מסירות את כל שיער המפשעה. 36% רק מנקות, 21% משאירות טבעי ו-12% מוסיפות עיצוב.  ובכל זאת, הנשים שעוסקות במלאכה מעידות כי יותר ויותר לקוחות מבקשות את זה הכי חלק שיש, חלק כמו תינוקת. האם זה נכון, ועד כמה זה כואב? ביקשנו לבדוק.

הנשים מרגישות טוב יותר, הגברים מרוצים יותר

נעמי אילוק, בעלת מרכז קוסמטיקה ולייזר להסרת שיער המטפלת במכשיר ה- Light sheer DUET מבית לומניס, מסבירה שמניסיונה הטרנד נובע בעיקר מנוחות. "נשים גילו שזה כיף להן והן מרגישות נקיות ונשיות יותר, (למרות שמבחינה בריאותית, חשוב לדעת שעדיף להשאיר מעט שיער כי הוא משמש הגנה לאזור). 99 אחוז מהלקוחות שלי מסירות שיער במפשעה, 70 אחוז מסירות באופן מלא. סיבה נוספת למגמה הבוערת היא שגברים גילו שזה גם יותר כיף להם כשאין בכלל שיער באזור והם דורשים את זה".

לראייה, מספרת אילוק על לקוחה מרוצה שהסירה הכול. "היא הייתה כל כך מאושרת, אבל בעלה היה בעננים. תדירות הסקס שלהם עלתה והשתפרה והם יצאו בעיקר מרוצים ומסופקים מכל הסיפור". 

אבל כדי להנות, צריך גם לסבול על הדרך, השאלה היא כמה. לדברי אילוק, נשים רבות חוששות מהכאב  שבטיפול הלייזר, אבל לדבריה אחרי טיפול ניסיון הן חוזרות בבטחון מלא. "כאב זה סובייקטיבי, כל אחת וסף הכאב שלה. אין ספק שמדובר בכאב אבל כזה שנסבל בייחוד לאור התוצאה. לרוב אפילו אין צורך במריחת חומר מאלחש. בנוסף, במכשיר עצמו דרגות שונות של עוצמה, כך שאני מתאימה את הדרגה לכל טיפול". כמו כן, אילוק מסבירה כי מטיפול לטיפול יש פחות שיערות ולכן הוא נעשה פחות כואב. 

"זה קצת פדופילי אבל אני מכבדת את הרצון של כל לקוחה"

עם זאת לייזר אינה הדרך היחידה ללכת קומנדו תרתי-משמע: ישנה כמובן אפשרות הגילוח הביתית והתובענית, כמו גם טיפולי שעווה, אך אלה יצריכו מכן לבקר אצל הקוסמטיקאית לפחות אחת לחודש לאורך זמן רב יותר. סניוריטה כהן, קוסמטיקאית פרה-רפואית, מסירה שיער בעזרת שעווה כמו גם בעזרת מכשיר IPL (Intensive pulse light) אשר גורם לתהליך פוטו-תרמוליזיס (אור שהופך לחום שמפרק את השיערה), יודעת להעיד גם שמדובר בטרנד לוהט ביותר. "בשנה האחרונה יש יותר נטייה להוריד את כל השיער. בעבר עיצבתי צורות, אותיות, משולשים, פסים וכדומה. עבדתי בצורה ממש מדויקת כדי להגיע לתוצאה הרצויה. כשמישהי מסירה את הכל זה הרבה יותר קל בשבילי אבל אני פחות אוהבת את זה. לדעתי, זה קצת פדופילי אבל אני מכבדת את הרצון של כל לקוחה. יש גברים שזה מגרה אותם לחשוב שהנשים שלהן נראות כמו ילדה קטנה. האמת שהייתה תקופה שנלחמתי בתופעה ואפילו סירבתי להסיר הכל ללקוחות אבל הבנתי שאני לא יכולה להחליט עבור אחרת".

ועדיין, טרנד או לא, לכהן יש עדיין קווים אדומים כשזה נוגע לשימוש במכשיר באזור השפתיים. "וירוס הפפילומה נמצא בשפתיים של איבר המין ואפשר להידבק בשני אופנים: על ידי מגע מיני ועל ידי מכשיר שלא חוטא כראוי. מה שמעיר את וירוס הפפילומה זה בעצם חום. לכן אני מתחייבת לכל הלקוחות שלי שעושות טיפול ב-IPL שאעשה להן השלמת שעווה באיזור השפתיים כיוון שאני לא מקרבת לשם את המכשיר. אני חייבת לציין שאיבדתי כמה לקוחות בגלל זה אבל הרווחתי מצפון נקי".

אישה מסירה שיער בשעווה- טוטה מבסוטה (צילום: Thinkstock)
"כאב זה סובייקטיבי, כל אחת וסף הכאב שלה" | צילום: Thinkstock
כמו כן, כהן ממליצה לחשוב פעמיים לפני שעושים הליך בלתי הפיך של הסרה לצמיתות. "הייתה לי פעם לקוחה שרצתה להסיר כמה שיותר עד שהכירה בן זוג שדווקא אוהב מראה טבעי יותר למטה. היום היא מגדלת את השיער". בדומה לאילוק, גם כהן מסכימה שישנה סיבה בריאותית וחשובה למה יש לנו שם שיער. "השערה משמנת את העור כי יש לה בלוטת חלב. השיערות יוצרות חיכוך וכך נהנים יותר מקיום יחסים בעיקר אם את בגיל המעבר כשהכל שם נהיה יבש. השיער הוא גם משפך לפיפי, הוא משמש מסננת לכל מיני חיידקים. זאת הסיבה גם שאני לא מסירה אותו לצמיתות כדי שהלקוחות יוכלו לגדל אותו חזרה".

היית צובעת אותה בוורוד?

טיפול לייזר- טוטה מבסוטה (צילום: Thinkstock)
"הידללות משמעותית של כ- 50% ומשם הצמיחה הולכת ונעשית דלילה ואיטית". היית עושה טיפול לייזר? | צילום: Thinkstock
אם את שוקלת לעבור טיפול לייזר, קחי בחשבון את הקריטריונים הבאים. על פי אבי צרפתי, מנכ"ל ספקטרו מד המשווקת את מכשיר הלייזר לייטשיר דואט מבית לומניס העולמית, מסביר שעלייך להיות בת 16 לפחות, 4 שנים לאחר המחזור שכן המצב ההורמונלי שלך נתון לשינוי. טיפולי לייזר אינם מתאימים לנשים בהיריון, לנשים הסובלות מהרפס, לנשים עם היסטוריה של מלנומה או מי שיש לה קעקוע באזור. כמו כן, טיפולי לייזר לא מתאימים גם למישהי ששיער לבן צמח לה שם למטה. "חשוב לעשות את הטיפול בגיל כמה שיותר מוקדם לפני צמיחה של שיער לבן, מאחר וזה איזור שצפיפות השערה בו גדול והשערה בו עבה ולכן השער הלבן בולט יותר ומפריע. הלייזר לא עובד על השער הלבן ולכן זה לא נראה טוב שנשאר רק שיער לבן".

ואם כבר שיער לבן, נראה שבחו"ל נשים חוגגות טרנד נוסף וחדש שמשיב להן את הצבע לחיים, או לפחות לאזור התחתונים. "My New Pink Button" ("הכפתור הורוד החדש שלי") מאפשר לנשים לצבוע את שיער הערווה בארבעה גווני ורוד מ"מרלין מונרו בצבע ורוד צעיר" ועד "אודרי הפבורן בבורדו" לנועזות ביותר (כן, שמעתן נכון!). את התכשיר שמגיע במארז עם ציור של פין אפ גירל משנות -50' תוכלו לרכוש באמזון בכ-37 דולרים (כ-130 ש"ח).

ובארץ? קשה לומר שמדובר במגמה סוחפת כמו הקודמת לה. כהן מספרת שהיו לה מספר לקוחות שביקשו לצבוע את המתרחש שם למטה. "בעבר הייתי צובעת שיערות כשהייתי עושה לבבות אדומים אבל זה סיפור כי צריך לחמצן את השערה ואחר כך לצבוע לאדום. אני לא עושה את זה יותר. טרם נתקלתי בנשים מבוגרות עם שיער לבן שרוצות להשיבב את הצבע הטבעי שלהן".

>> האם גילוח באמת מביא לצמיחת שיער חזק וכהה?
>> חדש והזוי: נשקי את הקמטים שלך לשלום
>> הכל או כלום: איפה את על הסקאלה?

 mako נשים, עכשיו גם בפייס. אז למה את מחכה?