אם קצה נפשכן בדיילות יופי מלחיצות בפארמים, או אם אתן יודעות שכניסה לחנות איפור תהיה הסוף של מסגרת האשראי - כדאי שתכירו את האתרים הכי שווים למוצרי איפור. נכון, לפעמים צריך להמתין להם קצת, שלא לדבר על התמוטטות העצבים הפוטנציאלית בדואר, אבל כשאפשר לרכוש איפור שווה במחירים הוגנים (ולפעמים הרבה פחות מזה) - מפתחים חוסן נפשי. בנוסף, הזמנה מחו"ל לא מגבילה אתכן למותגים שמשווקים בארץ, והעולם כולו (או לפחות רובו) פרוש לפניכן, במרחק קוד CVV. 

הנה רשימה של האתרים הכי מוצלחים בתחום, בצירוף מוצרים לדוגמה עבור כל אחד מהאתרים - כמובן שתמיד יש מבצעים משתלמים, קופונים והנחות מיוחדות, ואם שמים לב (ומוכנים לספוג קצת שיט של ניוזלטרים) אפשר להגיע לקניות מוצלחות עוד יותר. למעשה, ככל ש"מתמקצעים" בתחום לומדים לברור את הממליצים בקפידה, לזהות צבעים גם דרך מסך המחשב ולפתח חוש ריח מיוחד למציאות אונליין - אבל עד שזה יקרה, הנה כמה המלצות. למען האחידות והנוחות, המחירים כולם בדולרים, גם באתרים אירופים.

מסקרה של מייבילין (יח``צ: מייבלין ניו יורק)
מייבילין | יח``צ: מייבלין ניו יורק

1. Bluescandal

אתר אמריקאי, שמציע מגוון עצום של מוצרי טיפוח, ציפרניים ואפילו משקפי שמש, אבל אנחנו כאן בשביל האיפור. לצד מתגים מוכרים כמו "מייבילין" ו"רימל לונדון" ישנם גם מותגים אמריקאיים שפחות מוכרים בארץ, אבל מציעים מגוון עצום של מוצרים וצבעים.

שמנו עין על: סט של שישה עפרונות עיניים ושפתיים ב-3.99 דולר, תשעה (!) אייליינרים בשלל צבעים ב-14.99 דולר, מייק-אפ FIT ME של מייבילין ב-8.40 דולר.

2. Feelunique

כל השעות שטחנתן מול "ויוה" ישתלמו לכן סוף סוף כשתגיעו לאתר הספרדי הזה (סתם, תמיד אפשר לבקש מגוגל טרנסלייט להיחלץ לעזרה). גם כאן יש איפור וטיפוח, באוריינטציה מעט יוקרתית יותר, אבל חיטוט לא מורכב מדי העלה גם מציאות - ויש משלוח חינם (גם לישראל) לרוכשות ב-40 יורו (46 דולר) ומעלה.

שמנו עין על: מסקרה "קולוסאל" של מייבילין ב-9.35 דולר, צללית של לנקום ב-14.14 דולר, שפתון של לנקום ב-22.84 דולר.

אין תמונה
מאק

3. Glambot

גלאמבוט מציע מותגים סופר שווים כמו לנקום, NARS, מאק, אסתי לאודר ובובי בראון במחירים תחרותיים למדי, וכן משלוח חינם לכל העולם להזמנות ב-99 דולר ומעלה. עם זאת, מדובר באתר יד שנייה, כך שלא מעט אמון (ועמידות לחיידקים) מעורבים בעניין. קטגוריית ה"סייל" הענפה שלו מתחדשת לעתים תכופות, ואם יש לכן אופי חזק שיכול לפיתויים כדאי להירשם לניוזלטר.

שמנו עין על: קונסילר של מאק ב-12.65 דולר, פודרה דחוסה של אסתי לאודר ב-20.41 דולר, עיפרון שפתיים של NARS ב-7 דולר.

4. Ladymakeup

ליידי מייקאפ, או כפי שהוא מכונה בקהילות מכורות האיפור: "האתר הפולני", הוא - ובכן - אתר פולני, בפולנית, אבל המחירים שהוא מציע בהחלט שווים את הטרחה (לחיצה על הצד הימני בעכבר בכל עמוד חדש שפותחים באתר ותרגום לאנגלית).

שמנו עין על: מסקרה "קולוסאל" של מייבילין ב-5.24 דולר, מייקאפ "קולורסטיי" של רבלון ב-8.16 דולר, שפתון "ויויד מאט" נוזלי של מייבילין ב-7.63 דולר.

5. Echemist

אתר בריטי שמציע פחות או יותר הכל, החל מחיתולים וכלה בסרום לעיניים. כיאה לגודלו ולמעמדו, מציע הכמיסט מגוון בלתי נתפס של מותגים, ממוצרי פרימיום כמו ד"ר האושקה, גרלן ואיב סאן לורן ועד שמות עממיים יותר כמו לוריאל ובורז'ואה.

שמנו עין על: ליפגלוס של לוריאל ב-10.76 דולר, פלטת שפתונים של לוריאל ב-20 דולר, מסקרה "סנסיישונל" של מייבילין ב-9.22 דולר.

המראה הטרנדי, שפתון כחול, שפתון סגול, שפתונים (צילום: Mike Coppola, GettyImages IL)
למה לשלם אם אפשר לחכות? | צילום: Mike Coppola, GettyImages IL

6. Strawberry

מחלוצי התחום ועדיין אחד השולטים בו ביד רמה, ולטענת הבעלים, יש בו 33 אלף מוצרים של 800 מותגים. הממשק נוח (בדפדפנים מסוימים אפשר אפילו לבחור לראות את המחירים בשקלים), מבחר המותגים וטווח המחירים עצום - אבל אנחנו כאן בשביל המציאות, לא?

שמנו עין על: מסקרה "היפנוז" של לנקום ב-29.50 דולר, עיפרון עיניים של קליניק ב-18.50 דולר, פודרה דחוסה של קליניק ב-31.50 דולר. 

תודה למומחי "דולצ'ה ויטה (ואיי-הרב גם)"