מסתבר שנשים בעולם מתחלקות לשתי קבוצות: אלו שלא מכבסות חזיות לעתים קרובות ואלו שמכבסות אותן קצת יותר מדי. אם תשאלו אותנו, החוק הפרטי שלנו על דיני כיבוס חזיות אומר שכל עוד הן לא מתחילות להסריח, אין סיבה להשליך אותן אל מכונת הכביסה. אך מסתבר שהנורא הוא תחום לגמרי אפור.

קודם כל, כשמדובר בפריט לבוש לא זול במיוחד (כלומר, אם את במידה די וצפונה) חשוב להבהיר שמייבש מקצר את החיים של החזייה משמעותית. "תדלגו על השימוש במייבש לחלוטין", מסבירה רניה אבו - עיד, מנהלת הקרייאטיב של מותג הלבשה תחתונה ניו יורקי. "המייבש הורס את הסיבים האלסטיים של החזייה. עדיף שתתלו אותן על חבל כביסה או תניחו לייבוש באוויר". 

חזייה לבנה (צילום: אור גץ)
לא מטונפת כמו שחשבת | צילום: אור גץ

אך מה לגבי התדירות? מסתבר, ששתי הקבוצות הולכות להפסיד בוויכוח. הכתמים שמצטברים על החזייה הם שילוב של קצת חיידקים, עור מת וזיעה. המגע שלהם על העור שלך לא אמור להסב לך נזק כלשהו כל עוד אין לך חתכים בחזה. (מזכירות לך לבחור את מידת החזייה הנכונה), כך שגם אם את לא כובסת אובססיבית, מצבך לגמרי בסדר. 

אבו עיד ממליצה לכבס את החזיות אחרי שלוש או ארבע לבישות. "הדרך הכי טובה היא לכבס אותן ביד כדי לשמור על הבדים העדינים שלה", אך אם בכל זאת אתן טיפוס של מכונה, חשוב לכבס את החזייה כשהיא בתוך שקית רשת שניתן לכבס וכשהקרסים שלה סגורים.