אנחנו מודות שהנטייה של העולם המערבי ללכת בשנים האחרונות בעקבות המראה המטופל מאוד של קים קרדשיאן כבר קצת מתחיל להתיש אותנו, כי בתכלס - היינו שמחות להסתובב עם עור קורן גם בלי מנוי חודשי אצל המזריק. זה לגמרי אפשרי, כמובן, אם חוזרים לבסיס: התזונה שלנו, שאת הקשר בינה לבין המראה והתחושה שלנו כבר הבנו מזמן - תאכלי חרא, תרגישי ובסוף גם תראי כמו, נו, הבנתן. העובדה הזו כמובן לא תקפה לשנות הנעורים ושנות העשרים, שם תקענו צ׳יפס וספייסי מיונז כאילו אין מחר, אך עם כיבוי שלושים נרות על העוגה - הרגשנו שאין מנוס. ביי ביי סוכריות גומי, היוש סופרפודס.

ולכן, לא מפתיע שחברות הקוסמטיקה הבינו שיש פה ערימת זהב - והחלו לשלב במוצרים שלהם רכיבים טבעיים מעולמות התזונה - ובשפה המקצועית נוטרי קוסמטיקה. מדובר בתחום שהולך ומתפתח - גם כי לא כולנו מצליחות לשלב בתזונה היומיומית שלנו מאכלים שנמצאו כבעלי השפעה מיטיבה על העור, ביניהם ירקות ממשפחת הכתומים (כמו דלעת, גזר ובטטה העשירים בבטא קראטין שממנו הגוף מפיק ויטמין A), דגי סרדינים או סלמון, אבוקדו ושוקולד מריר בעל לא פחות מ-70 אחוז מוצקי קקאו (תרגיעו, לא מדובר בנוטלה!), וגם כי מה רע בקיצור דרך.

קולגן (צילום: זכריה לובימוב, יחצ)
קולגן | צילום: זכריה לובימוב, יחצ

ומה הקיצור? קולגן! אותו חלבון שמשחק תפקיד מרכזי ביצירת עור חלק, שיער חזק ומלא וציפורניים שלא נשברות כל שני וחמישי. הוא מהווה 80 אחוז ממשקלו היבש של העור ו-30 אחוז מכלל החלבונים בגוף, ונוכחותו בגוף יורדת החל מגיל 25 (מגיל 40 אנחנו מאבדים אחוז ממנו בשנה ובגיל המעבר - 30 אחוז ממנו הולך פייפן). אמרו חברות הקוסמטיקה בואו נחבק את החלבון החמקמק ונוסיף אותו לקרמים, אבל האמת היא שבקרמים הקולגן לא באמת יכול לחדור לעומקי העור ולהשפיע עליו לטווח רחוק. מה עשו? יצרו אבקת קולגן - כזו שאפשר להוסיף לקפה של הבוקר או לשייקים.

via GIPHY

כבר לפני שנתיים סיפרה השחקנית (והמוזה שלנו, פאק יו בראד) ג׳ניפר אניסטון כי העור שלה קורן בזכות אבקת קולגן שהיא מוסיפה לשייק הבוקר שלה. ״אני ממש רואה הבדל. הציפורניים שלי חזקות יותר והעור שלי זוהר. זה משהו שמשפיע מבפנים ומקרין החוצה. אני מוסיפה את האבקה לשייק הבוקר שלי, שכולל בדרך כלל בננות, אוכמניות, דובדבנים, ירקות ירוקים, אבקת מאקה ומעט קקאו״.

רגע לפני שתתחילו לחפש את האבקה של אניסטון ברחבי ארה״ב, תשמחו לשמוע שבימים אלה השיקו בחברת אלטמן אבקת קולגן בטעם נייטרלי שמאפשרת ערבוב במשקה הבוקר המועדף עליך. הוא מתמוסס בקלות בנוזל, כך שגם המרקם וגם הטעם של הקפה (או השייק, אם אתן הולכות בדרכה של אניסטון) לא נפגעים. הפנטנט במוצר החדש אמור לגרום לשיפור בגמישות העור והפחתה של עד 50 אחוז בעומק הקמטים.

האם זה עובד? אנחנו מבטיחות להתנסות ולחזור עם המסקנות. מה שכן - אל תצפו להסתובב עם עור של בת 22 כשאתן שורצות בשמש ללא מקדם הגנה, מעדיפות משקאות מוגזים על פני מים ואוהבות את הירקות שלכן בציפוי טמפורה. קיצורי דרך לשדרוג החיים הם אחלה, אבל אין באמת חברת קוסמטיקה או תוספי מזון שיכולה לספק לנו פתרונות בזק לאורח חיים בריא. אניסטון, מאחוריך!