זה לא קורה אצל כל אחת, אבל לא מעט נשים סובלות מבעיה אסתטית קטנה שמציקה להן מאוד בימי הקיץ החמים: כתמים כהים בבתי השחי. יש כאלה שבחלקת הגילוח שלהן נותרים מעין זיפים שחורים, שגם אם הם נמצאים ממש מתחת לעור ולא ניתן לגלח אותם הם נראים לעין, ויוצרים אשליה אופטית של כתם כהה באיזור - ויש גם נשים שסובלות מבעיית פיגמנטציה שגורמת לבית השחי להיות כהה באופן משמעותי מחלקי העור האחרים בגופן. 

גוגל, למרבה ההפתעה, לא נתן תשובות טובות לשאלה למה זה קורה ומה אפשר לעשות. בפורומים שונים מייעצות נשים לנשים אחרות להבהיר את האזור עם תפוח אדמה או עם לימון, ויש גם טיפים לגילוח יותר יסודי שיצליח להכחיד את הזיפים באמצעות מרכך ועבודת סכין לשני הכיוונים. אבל מה אומרים המומחים? לריסה אלנדרוקס, מדריכה קלינית באמריקן לייזר, מסבירה שמה שנראה כזיפים שחורים הם למעשה זקיקי השערה. "לא משנה כמות הגילוחים באזור בית השחי, כבר אחרי הפעם הראשונה אפשר יהיה לראות במיידי את זקיקי השערה האלה", היא אומרת וממליצה לעבור מגילוח להסרת שיער בלייזר. "בהסרת שיער ובהמשך הטיפולים השערה נהיית דקה יותר ודלילה, כך שלאחר מספר טיפולים יש הרס לזקיק עצמו והוא יהפך לבתי נראה לעין".

במקרים בהם יש כתם כהה באופן משמעותי, מדובר, כנראה, בדלקת - או במצב של עור אחרי דלקת. "הכהות נראית לעיתים כמו אלרגיה אדומה ומגרדת והיא יכולה להפוך לחומה עם הזמן", אומרת ד"ר סיון מרסר, מומחית לרפואת עור. "הדלקת עלולה לייצר שינויים פיגמנטים ויכולה להיות משולבת גם עם גרד. במידה ומאובחנת דלקת, כדאי דבר ראשון לנטרל את הגורם שיצר אותה מלכתחילה. לאחר מכן יש כמה אפשרויות לטיפולים כמו שימוש בקרמים, טיפול בלייזר, פילינג כימי וגם תוספי תזונה או תרופות".

עידית הלפרין, מומחית לאסתטיקת הגוף ובעלת רשת מרפאות אסתטיקה, טוענת שהטיפול היעיל ביותר בכתמים כאלה הוא באמצעות גלי רדיו. "הם מסלקים את הרעלים ועודפי העור מהאזור המטופל, והטיפול אינו כואב, מגביל או מפריע לתפקוד היומיומי. את התוצאות של התבהרות העור ניתן לראות בהדרגה, בהתאמה לרמת הבעיה. יכולה להיות לקוחה שתצטרך טיפול אחד ויכולה להיות לקוחה שתראה שיפור לאחר כמה טיפולים, זה מאוד אישי ותלוי רמה", היא מדגישה.

ד"ר מרסר מציינת כי טיפול מהיר הוא פרמטר חשוב במקרים אלו: "ככל שהדלקת נמשכת זמן רב יותר ואינה מטופלת, כך הסיכוי שהכתמים יישארו גבוה יותר", היא מסבירה. לדבריה, "אפשר גם למנוע את התופעה באמצעות שמירה על אורך חיים בריא ככל הניתן".