בימים האחרונים מוצפים אמצעי התקשורת והרשתות החברתיות בתכנים להעלאת המודעות למניעת אלימות במשפחה, לקראת יום המאבק הבינלאומי באלימות נגד נשים המצויין היום (רביעי). אחד מהקמפיינים המדוברים הוא של נעמת, שהפיקה סדרת סרטונים בהם עומדות נשים מול מופעים של אלימות ומתלבטות מה לעשות, כאשר מטרת הקמפיין היא לעודד את הציבור להתקשר לקווים החמים ולקבל סיוע מקצועי בהתנהלות מול האלימות.

באופן מפתיע, לא כל הגולשים קיבלו את המסרים האלה ברוח טובה. הסרטונים של נעמת זכו לשלל תגובות מפתיעות, הכופרות בהכרחיות של קמפיין נגד אלימות גברית – ומפנות אצבע מאשימה לאלימות המגיעה דווקא מנשים. "תגידו, באיזה שנה אתם חיים? היום אין דברים כאלה, ואם יש, הם בד"כ נשים שצועקות על בעליהן ומרחיקות אותם מהבית בתלונות שווא", כתב גולש. "היום הגברים צריכים הגנה מנשים רעות", הוסיף אחר; "במדינה שלנו הנשים תמיד מסכנות, זה מה שמכניסים לנו לראש", קבל גולש נוסף.

 

"בסירטון נשמע גבר שמתרגז על אישתו בגלל סירחון בבית... זה טבעי זה נורמלי... בית הוא המקום בו אנשים יכולים גם לפרוק מתחים ולהביע תסכול"

לאחד הסרטונים, בו נראית דנה פרידר כשהיא שומעת, כביכול, בחדר המדרגות צעקות אלימות של גבר הגוער באשתו שלא ניקתה היטב אחרי שהחליפה חיתול לתינוק, הגיבו רבים וטענו כי תוכן הריב הקולני הוא דווקא נורמטיבי. "בכל משפחה נורמטיבית אפשר לשמוע ויכוחים בין ההורים ואף צעקות. מפה ועד לאלימות הדרך עדיין ארוכה"; "אז מה? אז הם צעקו בבית, ביג פאקינג דיל... מה אתן רוצות שהשכנה תתקשר למשטרה כי יש צעקות בבית ותינוק בוכה?"; "בסירטון נשמע גבר שמתרגז על אישתו בגלל סירחון בבית... זה טבעי זה נורמלי... בית הוא המקום בו אנשים יכולים גם לפרוק מתחים ולהביע תסכול ולפעמים גם מתווכחים וצועקים ורבים", כתבו גולשים. "ביקשנו שלא תרצחו אותנו או תרביצו לנו", הגיבה גולשת למגיב האחרון, "למה אתה מתווכח איתנו על זה בכלל? 'לפרוק מתחים' עלק. מקווה שאתה פורק מתחים רק בחדר כושר".

>> 7 נשים מוכות שלעולם לא אשכח

>> חייתי עם בעל אלים. אלה הדברים שהכי פחדתי מהם

>> איך תדעי שהחברה הכי טובה שלך נמצאת בסכנה?

"זה מאוד טבעי... ברור שמריבות זה לא דבר נעים אבל זה חלק מהחיים", כתב גולש נוסף, "יש זוגות שכל בוקר צועקים אחד על השניה ובערב יושבים לאכול מאוהבים. כל עוד יש תקשורת והיא מוסכמת בין הצדדים מי אנחנו שנשפוט? כל זוג ומה שמתאים לו אין דרך אחת נכונה". רבים גם טענו שעצם העניין והדאגה שהפגינה השכנה בסרטון פסולים: "ממש לא היתי רוצה שאיזו שכנה תקשיב בדלת ותתחיל להתערב ולערב אנשים אחרים בקשר שלנו", כתב מישהו, "התערבות בתא המשפחתי מותרת רק במקרים קיצוניים ביותר. אל תראי בסרטון הזה לגיטימציה לדחוף את האף של צד שלישי לחיי המשפחה של השכנים. בכל משפחה יש לפעמים מריבות ולא הכל ורוד", כתב אחר. "זה יותר נראה כמו שכנה חטטנית מאשר בעל אלים", הוסיף גולש נוסף.

גולשות שקראו את התגובות הגיבו בתסכול גדול: "כה עלובות התגובות של כל כך הרבה גברים. אם אתם קופצים להגן על דבר כזה בטענה שזה נורמטיבי ובכלל לא אלים - אתם הבעיה, ברכותיי". "אני פשוט לא מאמינה שאני באמת קוראת את התגובות האלו בשנת 2020. מאיפה ההתקרבנות הזו של הגברים בשנים האחרונות? הנשים צועקות עליכם? מסכנים. בפעם האחרונה שבדקתי, נשים לא רוצחות את הבעלים שלהן. גברים כן. עצוב מאוד שמשווים כאן נשים שפועלות נגד הבעלים במניפולציות כאלו ואחרות, ולא שזה טוב וצודק, לגברים שמרביצים ומאיימים ומקללים ורוצחים".

118 - קו חירום ארצי לטיפול ומניעת אלימות במשפחה הפועל 24/7 ונותן מענה בשפות עברית, רוסית, ערבית ואמהרית | 9201* הקו החם של נעמת | 1800-39-39-04 הקו לגברים במעגל האלימות במשפחה של ויצ"ו: הפניות אנונימיות ואינן מוקלטות