ב' הגיע ל"בית אמיתי" כשהייתה בת 18. היא הייתה אז נערה אבודה, שבאה מרקע של פגיעה מינית ומשפחה מרוחקת, "זה היה אי של שקט בתוך כאוס. באתי ממשפחה של עולים, בגלל השפה אני זו שהיתה אחראית על דברים בבית בשביל אמא שלי, שגם היא סבלה מאלימות שהופניתה כלפיה. לפני בית אמיתי הייתה לי רק את המשפחה שלי, אבל מה זה משפחה? כשבאתי ואמרתי להם שעברתי פגיעה במשפחה הם לא קיבלו את זה ונוצר ריחוק. בבית אמיתי האמינו לי, דיברו איתי וניסו להבין את הרגשות שלי ולפענח מה קורה איתי בזמן שבבית שלי אף אחד לא הקשיב לי".

אחת מכל 6 צעירות עוברת פגיעה מינית על ידי בן משפחה או אדם קרוב אליה. רוב הצעירות שעברו פגיעה מינית סובלות מקשיים תפקודיים ונפשיים כמו דיכאון, הפרעות אכילה, התמכרויות ולעיתים גם אובדנות. את הפגיעה לא ניתן למחוק, אך ניתן להקל על הסבל המתמשך שנגרם כתוצאה ממנה, בעזרת טיפול ותמיכה. בית אמיתי של עמותת עלם הינו מרחב תמיכה נשי וקהילה טיפולית עוטפת לנערות וצעירות שעברו פגיעה מינית ממושכת. הבית נותן שירותי טיפול מקצועיים והוא מודל יחיד מסוגו בישראל.

"המתנדבות ב'בית אמיתי', היא כמו אמא שנייה בשבילי" מספרת ב', "נשים מדהימות שבאמת שינו אותי. פגשתי שם גם נערות נוספות והכרתי נשים שונות ומגוונות והן פתחו לי עולם חדש, את הראייה ואת ההבנה שלא הכל שחור ולבן".

"'בית אמיתי' הוקם ב-2006. הוא למעשה מרכז שנותן טיפול לבנות שעברו פגיעות מיניות מתמשכות, בדרך כלל בבית או במשפחה או מישהו מוכר וקרוב ומגיעות להתמודד עם הפגיעה" מספרת מאיה ברון, לשעבר מנהלת הבית, "אצל חלק מהבנות מדובר בפגיעה מהעבר, חלק ממשיכות להיפגעה בהווה וחלק לאו דווקא נפגעות על ידי הפוגע המקורי אבל הן עדיין ברצף של מצבי סיכון וממשיכות להיפגע על ידי פוגעים אחרים. המודל הייחודי ב'בית אמיתי' הוא מודל שמדבר ומשלב בתוכו גם מרחב טיפול פרטני וגם קבוצתי. זה מאפשר להן להיות כמה שעות בשבוע יחד עם קבוצה של בנות שדומות להן ולא להסתיר את הסוד. מגיעות לבית נערות בגילאי 18-26 לתהליכים בני שלוש שנים לפחות. יש לנו גם סיוע לנערות צעירות, מגילאי 12 ומעלה, דרך קשר בין-אישי עם מתנדבת".

עכשיו, בשביל להמשיך את פעילותם, זקוקים בבית אמיתי לתרומות. לשם כך, הן השיקו בשבוע שעבר קמפיין מימון המונים בתקווה לאסוף 200,000 שקלים לשנת פעילות נוספת. "למרות שמדובר בפרוייקט של עלם ביחד עם משרד הרווחה, עלם מממנת יותר מחצי מהתקציב של הבית" אומרת ברון, "אני חושבת שמעבר לזה שאנחנו צריכות דרך לממן את הפעילות שלו, חשוב שיותר ויותר בנות ישמעו על המקום ותדענה שיש להן מקום לפנות אליו כי אין עוד מקום בישראל שמציע את מה שאנחנו מציעות".

"היום אני סטודנטית לקידום נוער" מסכמת ב', "עברתי מהפך מצד אחד לצד השני".

לחצו כאן כדי לתרום לקמפיין מימון ההמונים של "בית אמיתי"