בישראל 256 רשויות מקומות אשר משפיעות על החיים היום יומיים שלנו באופן ישיר. אבל בכל הרשויות האללו מכהנות כיום רק 480 חברות מועצה נבחרות, שהן רק 13% מכלל חברי המועצה המכהנים בישראל.

"אני חברת מועצה במזכרת בתיה, כבר ארבע שנים וחצי, ותוך כדי הקדנציה שלי שמתי לב שאין כמעט נשים מסביב לשולחן קבלת ההחלטות המקומי. השולחן הזה מתנהל באופן מאוד כוחני, מאוד גברי, מאוד קשוח, הנושאים שעל סדר היום לא נוגעים בנשים, אבל מצד שני - יש להם השפעה מטורפת על החיים שלנו" אומרת יערה ישורון, "המועצה המקומית משפיעה עלינו הרבה מעבר למה שרובינו שמים לב, ברמת המדרכות, שעות הפנאי, תחבורה, תעסוקה, חינוך, רווחה בריאות – הפער בין הייצוג של נשים במועצות לבין ההשפעה שיש להן על החיים שלנו הוא בלתי נסבל. כשאוכלוסייה נעדרת משולחן קבלת ההחלטות, השולחן הזה לא דואג לאינטרסים שלה". 

ביחד עם כמה שותפות לדרך יזמה ישורון את "נבחרת" - יוזמה מבקשת לסייע ולתת מענה לנשים שמבקשות לרוץ בבחירות לרשויות המקומיות שיתקימו בחודש אוקטובר הקרוב.

"אנחנו פועלות מתוך מתוך ההבנה שיש שני דברים עיקריים שמונעים מנשים להגיע לשולחנות המועצה" היא ממשיכה, "הראשון הוא שהרבה נשים לא יודעות בכל מה המרחב הזה משפיע על החיים היום יומיים שלהן וחשוב שנפנה את תשומת הלב והעיניים שלהן לשולחן המועצה ולהגיד להן 'זה גם השדה שלכן. אתן צריכות להיות שם'".

 

"הדבר השני הוא חוסר ידע לגבי איך בכלל מתמודדים. נשים שאומרים להן פשוט 'אין מספיק נשים בואי תתמודדי', זה כמו להגיד למישהו עם ידיים ורגליים לך תעוף. אין להן את הכלים והמיומנות. בזמן שגברים עושים מינגלינג וקושרים קשרים אחר הצהריים, נשים הרבה פעמים נמצאות בבית ומטפלות בילדים, וזה משאיר אותן, בין הייתר, מחוץ למשחק של הפוליטיקה המקומית" מוסיפה ישורון. "מה שאנחנו באות לעשות, זה בעצם לתת לכל אישה שרוצה או חושבת לרוץ לרשות המקומית את התמיכה והמענה בכל שאלה שעולה אצלה: החל ממה התאריך של הבחירות, איך ניגשות לזה? איך מגישות רשימה? ועד לתמיכה נפשית ברגעים קשים. היוזמה היא למעשה קבוצת שוות, נשים שמתמודדות ביחד עם הדבר הזה, עם העולם הזה שבשלב הנוכחי הוא מאוד גברי וסקסיסטי, ואני מאמינה שככל שיהיו בו יותר נשים זה ישתנה".

מעוניינות לרוץ בבחירות ההמקומיות? הצטרפו לנבחרת