השבוע סיפרה חברת הכנסת אמילי מואטי ממפלגת העבודה על הצעת חוק חדשה שלה. לפי ההצעה, בתי ספר יתחילו כבר בכיתה א' להעביר לתלמידים - ולתלמידות - שיעורים על שוויון בין המינים. זה שימח אותי מאוד, כי אחרי חודשים בהם רק דיברנו על "באיזה מתווה ילמדו הילדים" - סוף סוף אנחנו מתעסקים בחינוך עצמו. ואיזה נושא יותר מתאים להתחיל את השיח הזה מאשר שוויון מגדרי - נושא שילווה את הילדים שלנו כל החיים, ולכן הצעת החוק להתחיל בגיל צעיר כל כך חשובה. מגיע לילדים שלנו שידברו איתם על כל הציפיות שהם מרגישים שיש מהם בגלל איך שנולדו, שיסבירו על כל הדברים שהם פוחדים לעשות כי הם לא מתאימים לבנות או לבנים. 

אני שמחה שיסבירו לתלמידות, כבר מהרגע שהן יושבות בכיתה א', שהן לא פחות טובות. שגם הן יכולות להצטיין בכל מקצוע שירצו, משיעורי חינוך גופני ועד מתמטיקה. שהן יכולות להיות מצחיקות, לשחק כדורגל בהפסקה או לאהוב מחשבים - בדיוק כמו החברים שלהם לכיתה.

_OBJ

ואני שמחה גם בשביל התלמידים, הבנים, שגם הם ירוויחו משיעור על שוויון. שילמדו שזה בסדר לבכות או להיות עצובים כשנכשלים. שרגשות זה לא עניין ששמור רק לבנות, ולמרות החלוקה שתמיד קורית - אפשר גם לשחק עם חברות, לא רק עם החברים. שמותר לגדל שיער ארוך, לשחק בבובות וללבוש חולצה ורודה - ועדיין להיות לא פחות בן מכל השאר.

אם אתם רוצים להבין כמה משמעותי להתגבר על הסטיגמות והחלוקות האלו, תחשבו על הנשים הצעירות שהביאו לנו גאווה ענקית בשבועות האחרונים באולימפיאדה: איפה לינוי אשרם הייתה אם היא הייתה מקשיבה למי שאומר שספורט זה לא נשי או צנוע, לאן הייתה מגיעה אבישג סמברג אם היא הייתה מקשיבה למי שאומר שאומנויות לחימה זה משהו של גברים. וכדאי לחשוב גם על עוד אולימפיאדה שהתקיימה הקיץ - האולימפיאדה הבינלאומית במתמטיקה, שם זכתה תלמידת כיתה י"ב מחיפה בשם יהל מנור במדליית זהב. איזה הישג ענק, בזמן שהחוגים למדעים מדויקים באוניברסיטאות מלאים בעיקר בתלמידים גברים.

אבל יותר מכל, אני מקווה שנתחיל לדבר על שוויון מגדרי כבר בגיל צעיר - כדי שהילדים של היום יוכלו להעביר את זה הלאה, לילדים שלהם. כי כשאת אישה, אמא לעתיד, את כנראה עוד תשמעי איחולים ללדת בן. בכל זאת, כל בית צריך נסיך - לא? לנסיכות, לצערנו, פחות מחכים. אז אולי הגיע הזמן שכבר מגיל צעיר נאמר לבנות שלנו - אתן לא פחות שוות, אתן נהדרות כמו שאתן. ובין אם יש לנו בנים או בנות, שנגדל אותם להיות מי שהם: מחוברים לרגשות שלהם, לא מתביישות ביכולות שלהן. אולי ככה הדור הבא שלנו יצליח לבנות עולם שווה יותר, עולם טוב יותר לכל התלמידות והתלמידים. עם הצעת חוק כמו זו של אמילי מואטי או בלי - בואו נתחיל כבר עכשיו לחנך את הבנים והבנות שלנו לשוויון.