סביב ההאשמות על תקיפה מינית שענו נגד המועמד לבית המשפט העליון בארה"ב, ברט קבאנו, שאל נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ שאלה שעולה הרבה פעמים בהקשר הזה, ושהיינו מצפות שהוא כבר ידע את התשובה לגביה: "למה היא לא התלוננה אז?".

הפעם, התשובה הגיעה דווקא מהרשת: תחת ההאשטג #whyididnotreport עשרות אלפי נשים ברחבי העולם הלחלוק, לא את סיפורי התקיפה שלהן - כמו שהיה במהלך קמפיין #metoo - אלא את הסיבות שמנעו מהן להתלונן.

"הייתי בת 17 והוא היה החבר הכי טוב שלי ואמר לי שאף אחד לא יאמין לי", כתבה אחת הגולשות. "הייתי בת 8 ולא הבנתי בכלל מה קורה" כתבה אחרת. "כי אמרו לי שזה לא קורה לבנים" כתב גולש אחר. 


ביממה האחרונה הצטרפו לקמפיין גם גולשות ישראליות, בטוויטר ובפייסבוק, שכותבות תחת ההאשטג #למהלאהתלוננתי או #לאהתלוננתי את הסיבות בגללן לא התלוננו או סיפרו על התקיפה שעברו.

העיתונאית חנה קים כתבה" הוא היה פוליטיקאי בכיר, שלקח אותי טרמפ מהכנסת והבטיח שיוריד אותי בביתי בת"א. כרבע שעה מהיעד, הוא עצר לפתע, דחף את לשונו לפי והשתיל לי, ללא כל התרעה מוקדמת, בלי שום קשר לנושאים הפוליטיים שעליהם דיברנו, נשיקה רטובה עם הלשון. שאלתי אותו מה זה היה צריך להיות, הוא לא ענה. לאחר כחמש דקות, הוא עצר את המכונית ואמר לי שכאן הוא עוצר, ושאני חייבת לרדת, כי הוא לא גר בת"א".


בנוסף סיפרה קים גם על עיתונאי בכיר שתקף אותה בזמן שהייתה עיתונאית צעירה בכנסת. גולשת אחרת, הכותבת תחת הכינוי 'אליס' סיפרה "הייתי ילדה ביסודי. לא ידעתי בכלל שזה לא בסדר.. ואז שנים של הדחקה ושנים של התמודדות. רק לעבור לילה שלם, רק להצליח לעבור עוד יום. הפחד להתמודד מולו מצמית אותי עד היום. אשכרה חגגתי את סוף התקופה שבה אני יכולה להתלונן (התיישנות), שהצפייה מהחברה להתלונן תרד ממנ".


בין עשרות הסטטוסים והציוצים שעלו, בולטת נוכחותן של עדויות רבות שנכתבו על ידי גולשים, גברים, המשתפים את סיפורם. "הוא היה המורה שלי, כי הייתי ילד חרדי בן 14 וכי גם ככה אף אחד לא היה מאמין לדברים כאלה על הרב בישיבה. ובכלל, לקח לי יותר מ-14 שנים לפתוח את זה. אה, וגם כי לבנים קצת קשה להגיד שהם נאנסו" כתב הגולש שאול גרינפלד. גולש אחר, בשם ארז לוין כתב: "הוא היה אז בן 26 ואני בן 7 שחיפש רק חיבוק ואהבה שלא מצא בבית. ידעתי שזה לא בסדר וחובה להסתיר את זה ושהחיים שלי כבר לא יהיו כמו של כולם".

גולשות וגולשים אחרים, שדווקא כן ניסו להתלונן, חולקים תחת ההאשטג #התלוננתי או #כןהתלוננתי את סיפורי התלונות שלהם והיעדר הטיפול בהן. "התלוננתי והבהירו לו שהוא צריך לעזוב את החברה, ואז שנה אחרי החזירו אותו" כתבה הגולשת נעמה נחליאל. הפעילה החברתית אור סרי שיתפה גם היא את סיפורה:


הקמפיין מגיע כשנה בדיוק לאחר שהחל קמפיין #metoo, עם חשיפת העדויות נגד המפיק ובמאי הארווי ויינשטיין ויש כבר המכנים אותו "הגל השני של #metoo". כך או כך, מדובר באחד הקמפיינים החשובים והמדכאים שקרו לאחרונה.