סילביה פארק היא אישה בת 49 שתרמה לאחרונה את הרחם שלה לאחר ששאבה השראה מבנה הטרנסג'נדר. לדבריה, לאחר שלמדה על השתלת רחם וכיצד היא יכולים לעזור לנשים שנולדו ללא יכולת להביא ילדים משלהן, היא היתה נחושה בדעתה לסייע. פארק מסבירה כי לאחר שביתה בת ה-16 יצאה מהארון בתור גבר טרנסג'נדר היא לקחה חלק בקבוצת תמיכה להורים של נוער להטב"קי ונחשפה להתקדמות הרפואית העדכנית ביותר עבור אנשים טרנסג'נדרים - כולל השתלת רחם חיה. 

"בחודש דצמבר 2017, ראיתי מאמר על אישה שעברה השתלת רחם מתורמת חיה כחלק ממחקר רפואי קליני, שנערך באוניברסיטת ביילור, ומחפש דרכים חדשות לטפל בבעיות פוריות אצל נשים" סיפרה, "הרעיון עורר בי התרגשות במיוחד אחרי ששמעתי שכבר 2 נשים הרו בדרך זו".

ההליך אמנם מגיע עם שורה של סיכונים שיכולים להיות קטלניים. אבל התוצאות עם זאת, יכולה להיות שינוי חייהם של אנשים. היא החלה לחשוב על חייה ועל העובדה שהיא כבר מאושרת ושלמה עם שני ילדים ביולוגיים וילדה חורגת והחליטה לעשות מעשה. "כאמא לשני ילדים ביולוגיים וילדה חורגת תמיד האמנתי שלכל אחד יש זכות להחליט אם הם רוצים לשאת ילד, בלי קשר למין שלהם, ואני רציתי נואשות לתרום לענין". 

בסופו של דבר החליטה פארק לתרום את הרחם שלה לאחר שהבינה שזו תהיה מבחינתה הדרך הטובה ביותר לסיע למטרה. היא דיברה עם רופאים ובסופו של דבר, נסעה לאוניברסיטת ביילור כדי ללמוד עוד על ההליך וההשפעות שיהיו לו על גופה.

סילביה פארק (צילום: rebelcircus.com, צילום מסך)
סילביה פארק, "בטוחה שהילדים שלי יהיו גאים בי" | צילום: rebelcircus.com, צילום מסך

"מאחר שהיו לי שתי לידות מלאות ללא סיבוכים נמצאתי זכאית ומתאימה להשתתף בהליך והצעד הבא, כך נודע לי, היה לטוס לביילור בדאלאס, טקסס, ליומיים של צילומים שימפו לי את הוורידים והעורקים לוודא שאני בריאה מספיק לעבור ניתוח ולספק איבר חי, בריא ובר קיימא".

פארק עברה את הבדיקות בהצלחה - בן מבחינה נפשית והן מבחינה פיזית וניגשה לניתוח, שבוצע במקביל עליה ועל המושתלת בחודש מרץ האחרון. הניתוח עצמו לקח שמונה שעות ועבר בהצלחה.

"למחרת הניתוח יצאתי מהמיטה. הרגשתי כמו אחרי ריצת מרתון, חלשה ועייפה, אבל הצוות הרפואי הרגיע אותי שזה נורמאלי, לא נגרם נזק והניתוח עבר בהצלחה". שאר ההתאוששות עברה חלק ואחרי כמה שבועות היא הצליחה לחזור לביתה ללא כאבים. לדבריה, היא לא מתחרטת על כל הסיפור.

"שאני ממשיכה הלאה עם החיים שלי בזמן שהאיבר שעשה אותי אמא עשוי בקרוב לתת לאישה אחרת הזדמנות לחוות את אותה שמחה שהעניקה לי ההורות. המחשבה על הרחם שלי נושאת תינוק של מישהו אחר לא נראית לי מוזרה כי אני כבר לא צריכה את האיבר בזה בגוף שלי. עכשיו הוא נמצא בשימוש טוב יותר אצל מישהי אחרת" היא אמרה.

פארק טוענת כי ללא קשר לשאלה אם היה לה ילד טרנסג'נדר, סביר להניח שהייתה עוברת את ההליך בכל מקרה. העובדה שיש לה ילד טרנסג'נדר רק זירזה את המודעות שלה לגביו. "זה אמנם גובה מחיר מהגוף" היא אומרת, "אבל נותן לי את היכולת להעניק לאנשים אחרים את השמחה שבילדים משלהם".