האם עדיף להיות אח של נשיא שהורשע באונס מאשר בנו של ראש ממשלה לשעבר שנפטר בנסיבות טרגיות? גלעד שרון גילה בדרך הקשה שמבחינת רבים במרכז הליכוד, התשובה לאו דווקא לטובתו.

בנו הצעיר של ראש הממשלה המנוח אריאל שרון החליט באחרונה להתמודד על המשבצת המשוריינת לנציג הדרום ברשימת המפלגה לכנסת. לכאורה מדובר בחזרה הביתה של מי ב-2005 עזב עם אביו את הליכוד לטובת קדימה, אבל בפועל הוא חוטף אש תופת מחברי מרכז ובכירים בליכוד שרואים בו ובאביו בוגדים וסוגרים איתו חשבונות ישנים. המתמודד העיקרי מולו - ליאור קצב, אחיו הצעיר של האנס המורשע משה קצב ומי שתמך בנשיא לשעבר לאורך מאבקו המשפטי - שותק בינתיים ומרוויח נקודות.

"יש גורמים לא מעטים בליכוד שמאמינים שמשה קצב חף מפשע, שנעשה לו עוול והוא שילם מחיר כבד מאוד", טוען בכיר במפלגה. "מבחינתם ליאור קצב עדיף על גלעד שרון, שהוא ואביו הרסו את הליכוד ובגדו בערכים שלנו. אנחנו לא רוצים כל זכר למשפחת שרון בתנועה. נעשה הכל כדי שגלעד לא ייכנס לכנסת. לקח המון זמן לשקם את ההריסות שהוא ואביו השאירו אחריהם, ואם הוא חס וחלילה ייבחר, נדאג לדחוק אותו לעשיריה השלישית. מבחינתנו עדיף אח של אנס מאשר בן של ראש ממשלה שפינה את גוש קטיף".

איוב קרא (צילום: יונתן סינדל, פלאש 90)
"לא נמחל ולא נסלח". איוב קרא | צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

אם יש מי שחושב שהבכיר המדובר לא מייצג אף אחד אחר בתנועה, הנה ציטוט מתוך פוסט שהעלה כבר לפני כמה חודשים פעיל הליכוד שמעון בוקר: "גלעד שרון אתה לא רצוי בליכוד! לא סולחים ולא שוכחים בוגד!".

רוב חברי מרכז הליכוד שדיברנו איתם טוענים כי לשרון יש סיכוי טוב יותר לזכות במשבצת הנכספת, אבל יועץ התקשורת ליאור חורב - מי שהיה חבר ב"פורום החווה" של אריאל שרון ושימש בין השאר יועץ פוליטי לאהוד אולמרט ולציפי לבני - טוען שניצחונו של גלעד אינו מובטח. "הבחירה שלו להתמודד לא ברורה לי", אומר חורב. "אילו היה מדובר בפריימריז של כלל מצביעי הליכוד, שרון היה נבחר בקלות ולקצב לא היה סיכוי. אבל כשמדובר בבחירות במרכז הליכוד, שזה גוף קטן ואינטרסנטי, הכל אפשרי. מי שבטוח ששרון ינצח במרכז הליכוד לא יודע על מה הוא מדבר".

בניגוד לליאור קצב, שהחליט להתמודד רק בחודשים האחרונים, גלעד שרון התפקד לליכוד והודיע על כוונתו להתמודד בפריימריז כבר באביב 2016. שר התקשורת איוב קרא, המקורב לראש הממשלה, פרסם אז פוסט נוקב בפייסבוק: "צר לי לשמוע שגלעד שרון יתמודד בבחירות המקדימות כדי להביא לחורבן בית שני בליכוד, דבר שאמנע בכל מחיר. איננו זקוקים בתנועה לטרמפיסטים או אופורטוניסטים. הליכוד זקוק לאידאולוגיים ולנאמנים שלא חשבו מעולם להיפרד מהמולדת. איננו מתגעגעים בליכוד לימי שרון בתנועתנו ולא לצוות החווה... גלעד שרון תמך בכל ליבו ובכל מאודו בהתנתקות מרצועת עזה וצפון השומרון יחד עם אביו ז"ל וזו שגיאה שאנחנו משלמים עליה מדי יום בריבית דריבית... אנחנו בליכוד לא נסלח ולא נמחל לעולם!".

אורן חזן (צילום: יונתן סינדל, פלאש 90)
"נעשה הכל כדי שגלעד לא יהיה בכנסת". אורן חזן | צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

גם ח"כ אורן חזן מעדיף את ליאור קצב על גלעד שרון. "זכותו של גלעד להתמודד, אבל נעשה הכל כדי שהוא לא יהיה בכנסת", הוא אומר. "הוא, אביו ופורום החווה רמסו את ערכי הליכוד, פינו את גוש קטיף וגרמו לגירוש של אלפי בני אדם ולפגיעה בביטחון המדינה. גלעד לא ראוי להיות בליכוד. מבחינתי זה בגדר 'הרצחת וגם ירשת'".

עד כדי כך?
"זו צביעות שמי שתמך בהתנתקות חוזר לליכוד ורוצה לייצג את התנועה בכנסת. לא נשכח לעולם את מה שהוא עשה".

למשפחת קצב יש קופת שרצים משלה, וזה כבר לא עניין של השקפה פוליטית.
"ליאור קצב הוא ליכודניק שורשי, אדם עם רזומה. אז נכון שאחיו הנשיא קצב הורשע באונס, אבל הוא ישב בכלא ושילם את חובו לחברה. לא רואה שום בעיה בתמיכה בקצב. הוא בטח עדיף על מי שפירק את המפלגה והמדינה".

"לכולם ברור שזו הקדנציה האחרונה של ביבי"

במסגרת משחקי הכס הדרומי מגייסים שני המועמדים תמיכה היכן שהם יכולים למצוא אותה. ליאור קצב מנסה להתקרב לראש הממשלה נתניהו, דבר שבא לידי ביטוי בפוסטים מפרגנים שהעלה לדף הפייסבוק שלו ובהם הביע אהדה לראש הממשלה ולאשתו שרה. אלא שכאן העלילה מתעבה, כמאמר האמריקאים: "ליאור עושה טעות גדולה כשהוא מנסה להתקרב לביבי", טוען חבר מרכז ליכוד ותיק. "לביבי אין כוח במרכז כמו שהיה לו. הוא נחלש מאוד ויש כוחות חדשים. זו טעות טקטית של ליאור. הוא עלול לשלם על זה ביוקר ולהפסיד בהתמודדות".

ראש עיריית נתיבות, יחיאל זוהר, נחשב לאדם בעל עוצמה רבה במרכז הליכוד. הוא לא נכנס בכלל לשאלה אם ביבי טוב או רע למועמדים: להערכתו, ראש הממשלה לא יתמוך באף אחד מהמועמדים. "ביבי מחוץ למשחק", קובע זוהר. "הוא לא מתעסק בשיבוצים או בתמיכה בחברי מרכז. במידה והוא יתמוך באחד מהם זה יקומם עליו מחנות כאלה ואחרים והוא לא ירצה בזה, כך שלהערכתי הוא יישאר נייטרלי. קשה לי להאמין שהוא בכלל ייפגש עם אחד מהם".

נ', חבר מרכז ליכוד, מחדד את הסוגיה: "לכולם ברור שזו הקדנציה האחרונה של ביבי, אז גם אם הוא יתמוך בקצב, חברי מרכז יצביעו הפוך. אין לו השפעה על המרכז. עדיף לקצב לחפש תמיכה במקום אחר".

ראש עיריית דימונה, בני ביטון, נפגש באחרונה עם גלעד שרון. הוא אומר שעדיין לא החליט במי לתמוך, אלא שבניגוד לזוהר, ביטון מאמין שדווקא שרון יצטרך לקבל את ברכתו של נתניהו במידה וירצה להיבחר: "אם גלעד רוצה להיכנס לכנסת, הוא יהיה חייב לקבל את התמיכה של ביבי. צריך להבין שבליכוד יש גורמים בכירים, בעיקר חברי מרכז ותיקים, שלא שוכחים לשרון את זה שהוא פורר את הליכוד כשהקים את קדימה. לא יהיה קל לקבל את האמון שלהם בחזרה".

איך אתה באופן אישי מתרשם מגלעד?
"הוא עשה עליי רושם טוב. אני מבין שהוא עובד קשה מאוד. אמרתי לו, 'תעבור חברי מרכז אחד אחד אם אתה רוצה להצליח'".

והוא יצליח?
"אני חושב ששרון ינצח את קצב בגדול כל עוד ההתמודדות תהיה בין שניהם ולא יהיו מועמדים שיפתיעו אותם ברגע האחרון".

גלעד שרון (צילום: משה שי פלאש 90)
לא הוגשו כתבי אישום. גלעד שרון | צילום: משה שי פלאש 90

אגב הפתעות, בינואר השנה נפגשו קצב ושרון לגמרי במקרה בעיצומה של ה"ליכודיאדה" באילת ואפילו הצטלמו ביחד. שרון כבר היה בראשית המרוץ שלו לכנסת, קצב התלבט וטרם החליט. "זו הייתה פגישה ידידותי לגמרי", מספר א', חבר מרכז ליכוד מדרום הארץ שנפגש עם השניים. "שרון הגיע כדי להכיר לעומק את חברי המרכז שהיו מקורבים לאביו, קצב רצה לגשש לראות מה סיכוייו. שרון די הופתע מזה שקצב החליט בסופו של דבר להתמודד מולו".

ראש העיר הכי צעיר מול השרון הכי נקי

גם קצב האח וגם שרון הבן נושאים איתם מטען פוליטי כבד. שרון, 51, חסה רוב חייו בצלו הכבד של אביו. הוא למד בתיכון שער הנגב, מה שבוודאי לא מזיק למי שחפץ בטיקט של נציג הדרום, סיים את שירות המילואים שלו בדרגת רב סרן ועשה תואר שני בחקלאות. מרבית שנותיו ניהל את חוות השקמים של אביו ומעת לעת השתרבב שמו לפרשות לא סימפטיות.

גלעד שרון היה אחד הנחקרים במה שנודע כ"פרשת האי היווני": במשטרה חשדו כי הקבלן דודי אפל, שבסוף שנות ה-90 ותחילת שנות ה-2000 תכנן להקים פרויקט נופש עצום באי פאטרוקלוס, יוון, העסיק את שרון הבן כיועץ מיוחד ושילם לו תמורת שירותיו 640 אלף דולר, עם אופציה לבונוס של 3 מיליון דולר במידה והפרויקט ייצא אל הפועל. המשטרה חשדה כי שכרו של גלעד היה למעשה שוחד מוסווה לאביו, שבאותן שנים היה שר התשתיות, שר החוץ, ראש האופוזיציה ובסופו של דבר ראש הממשלה. גלעד שמר בחקירתו על זכות השתיקה ובסופו של דבר לא מצא היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, ראיות מספיקות כדי להעמיד לדין את גלעד או את אריאל שרון.

שמו של גלעד נקשר בשתי פרשות נוספות שנגעו בעקיפין לאביו. בפרשת סיריל קרן התעורר החשד שאריאל שרון קיבל הלוואה של 1.5 מיליון דולר מקרן, איש עסקים מדרום אפריקה שהיה מקורב לגלעד. לפי החשד, מטרת ההלוואה הייתה לסייע לשרון האב להחזיר תרומות לא חוקיות שקיבל לכיסוי הוצאותיו בבחירות הפנימיות לראשות הליכוד ב-1999. עוד נטען כי קרן היה איש קש והכסף הגיע למעשה מאיל ההון האוסטרי מרטין שלאף, שהיו לו אינטרסים כלכליים בתחומי ישראל, וכי שלושה מיליון דולר נוספים הועברו משלאף למשפחת שרון. בינואר 2013 נסגר התיק לאחר שפרקליט המדינה משה לדור החליט לגנוז אותו בשל חוסר ראיות.

תיק נוסף שנסגר נגד שרון נגע לקבלת כספים אסורה מיעקב נמרודי במסווה של עסקה שבה רכשה חברה בת של "הכשרת הישוב" בבעלות נמרודי אופציות למניות בחברה שבבעלות חוות השקמים. התיק נסגר מחוסר ראיות.

בעוד שכנגד גלעד לא הוגשו כתבי אישום, אחיו עמרי – מי ששירת כח"כ מטעם הליכוד וקדימה - נדון ל-9 חודשי מאסר בפועל (שקוצרו לבסוף ל-7 חודשים) ולקנס של 300,000 שקל בשנת 2006. הוא הורשע בעבירות של רישום כוזב במסמכי תאגיד, שבועת שקר, עבירות על חוק המפלגות ועבירת מנהלים בתאגיד במסגרת עסקת טיעון.

ליאור קצב (צילום: ליאור קפלן לפלאש 90)
ליכודניק שורשי. ליאור קצב | צילום: ליאור קפלן לפלאש 90

ליאור קצב, 48, נולד וגדל בקרית מלאכי. הוא שירת כצנחן בגדוד 890 ועמד בראש האגף לגיוס ושיבוץ בנות במסגרת השירות הלאומי. הוא ייסד את המדרשה להעמקת היהדות בעיר הולדתו ובגיל 28 נבחר לראש העירייה הצעיר בישראל. הוא כיהן קדנציה אחת בתפקיד. בעת הקמת תנועת קדימה בשנת 2005 הוצע לקצב להצטרף אליה, אבל הוא דחה את ההצעה והעדיף להישאר בליכוד (עובדה שכעת משחקת לטובתו מול שרון, מי שמוגדר כאמור ע"י חברי מרכז רבים כ"בוגד" שערק לקדימה). בשנת 2008 הוסמך כעורך דין והחל לעבוד בתחום.

ב-2007 התלוננה עובדת זרה כי ליאור קצב הטריד אותה מינית. קצב הכחיש, המשטרה חקרה והתיק נסגר מחוסר אשמה. אלא ששם המשפחה שלו ממשיך להדהד את המעשים החמורים בהרבה של אחיו, שהורשע בשני מקרי אונס, בהטרדה מינית, בשני מקרים של מעשה מגונה ובשיבוש הליכי משפט. ליאור הגן על משה בחירוף נפש לאורך כל המשפט וגם אחריו, כשהורשע והגיש ערעורים בטענה שמדובר בעלילה. 

ועכשיו מתייצבים השניים, הבן של שרון והאח של קצב, זה מול זה.

שרון מאותת ימינה

למרות ששרון וקצב נאבקים כאמור על המשבצת המשוריינת לנציג הדרום, הם למעשה מתחרים בזירה כלל-ארצית. בעבר בחרו חברי המרכז מהדרום את המועמד מטעמם, אלא שהפעם הבחירה היא של המרכז כולו ו-3,700 החברים בו יכריעו את גורל השניים.

שרון מודע לכך שתמיכתו בתכנית ההתנתקות עלולה להיות בעוכריו כשיחפש את תמיכתם של חברי המרכז המזוהים עם ארץ ישראל השלמה. הוא החל לחרוש את הארץ לאורך ולרוחב בחיפוש אחר קהלים שיצביעו עבורו, נפגש עם ראשי ערים שהכירו היטב את אביו ועם חקלאים שאיתם יש לו שפה משותפת. הוא גם פוקד אירועים של חברי מרכז כמיטב המסורת הפוליטית.

"הוא בא אליי עם תכנית מסודרת כיצד הוא מתכוון לדאוג ליישובי הנגב הדרום ולפריפריה. הוא בן אדם רציני מאוד", מסביר יחיאל זוהר. "גלעד נראה לי מתאים להיות חבר כנסת, מה גם שהכרתי מקרוב את אריאל שרון ז"ל ואת שאר בני המשפחה. יש לי קרבה מיוחדת למשפחה הזו. גלעד ועומרי מסייעים במשך שנים רבות לנגב ובאופן טבעי אתמוך בגלעד".

קצב מסתודדים (צילום: יוסי זמיר, פלאש 90)
היה לצד אחיו לכל אורך הדרך. ליאור (מימין) ומשה קצב | צילום: יוסי זמיר, פלאש 90

בינתיים נראה ששרון מנסה להציג משנה סדורה בתחום החברתי והביטחוני. בפוסטים בפייסבוק הוא הביע התנגדות להתנצלות הישראלית בפני טורקיה על אירועי ה"מרמרה", קרץ למתנחלים כשהצהיר שהוא מתנגד נחרצות למדינה דו-לאומית ויצא נגד אנשי שמאל המבקרים את מרואן ברגותי בכלא: "אפשר לרגע לחשוב שהוא יושב בכלא על נהיגה ללא אורות ביום. מדובר ברוצח שיושב על 5 מעשי רצח והוא צריך להירקב בכלא עד סוף ימיו".

למרות הקריצה ימינה, יש מי שלא מתרשמים. "דרכו רחוקה משלנו", אמר שר התיירות יריב לוין בראיון ל"מקור ראשון". "הוא אחד האנשים שפעלו לחיסול המפלגה ושותף בכיר להגיית תכנית ההתנתקות... האנשים האלה נכחו לדעת שהרוב המוחלט של הליכוד לא מקבל אותם ולא מאפשר להם להיבחר".

שרון מצדו מסרב להתנצל על תכנית ההתנתקות: "אני לא חושב שאני צריך להצטדק. רוב הציבור לא רוצה לחזור לעזה", טען בראיון לגלי צה"ל. "עזה הייתה גיהינום, לא גן עדן בחולות. ההתנתקות הייתה הצלה גדולה למדינה ולחייהם של מאות אנשים... עם כל הכבוד, 8,000 איש לא יכולים לקבוע עבור שמונה מיליון. הרוב קובע".

ג', חבר מרכז הליכוד המתגורר בדרום, לא מקבל את זה: "שרון הגיע למפגש פעילים בסניף בדרום, שאלנו אותו שאלות קשות על ההתנתקות, והאמת - לא קיבלנו תשובות מספקות והחלטנו שלא לבחור בו. כמה שזה יישמע מוזר, אנחנו מעדיפים לתמוך בליאור קצב. לא מעט חברי מרכז חייבים הרבה לאחיו משה, שדאג לפעילים בכל מיני משרות ולא שכח את השטח כששימש שר במשרדי ממשלה. הוא תמיד נשאר איש ליכוד וחלקנו מאמינים שגרמו לו עוול נוראי, שתפרו לו תיק. התמיכה באח ליאור היא תיקון שאנחנו צריכים לעשות. הוא לפחות נשאר נאמן לדרך ולא נטש את הליכוד גם כשפיתו אותו להצטרף לקדימה. את זה אנחנו מעריכים מאוד".

הבא בתור הוא סוס שחור

יש גם חברי מרכז ליכוד שלא מבינים מאיפה נפל עליהם קצב האח: "ליאור היה עסוק יותר בעניינים של אחיו וכעו"ד בתחום האזרחי, ובקושי היה פעיל בליכוד. למה שנצביע לו?", אומר ד', חבר מרכז. "עם כל הכבוד, את שרון חברי מרכז מכירים לטוב ולרע. למרות ההתנתקות זוכרים לו חסד נעורים, הרבה בזכות אביו ופועלו למען הישובים ברחבי ישראל. אני יכול לומר שיותר משליש חברי מרכז טרם גיבשו החלטה במי יצביעו. הבעיה של קצב היא שלשרון יש הרבה כסף וקשרים".

אדם שמכיר מקרוב את הנשיא לשעבר והאסיר המשוחרר מספר שמשה קצב לא מתלהב מהעובדה שאחיו מתמודד לכנסת, אבל לא מביע התנגדות נחרצת: "משה חושש שאנשים ינסו לפגוע בליאור בכל מיני דרכים, יעשו לו סיכול ממוקד, ישלפו כל מיני שלדים מהארון וינסו לרקום נגדו עלילות. מצד שני, הוא השאיר את ההחלטה בידי אחיו".

אריק ועמרי בבית משפט (צילום: אייל מרגולין)
עבירה על חוק המפלגות. עמרי (מימין) ואריאל שרון | צילום: אייל מרגולין

ונראה שקצב החליט לנצח. הוא נפגש עם שרים, ח"כים, חברי מרכז ובאחרונה גם עם יו"ר השלטון המקומי וראש עיריית מודיעין, חיים ביבס, אדם בעל השפעה גדולה במרכז הליכוד. בראיון שהעניק לעיתון הפנימי של הליכוד ציין קצב שהוא מתכוון לשמש שליח נאמן לתושבי הדרום וליישובי הפריפריה, הצהיר שהוא איש ארץ ישראל השלמה והביע ביקורת קשה על תכנית ההתנתקות: "התנגדתי ולחמתי בכל תוקף נגד גירוש המתיישבים מגוש קטיף וחבל עזה... עלינו לבסס את אחיזתנו בארץ ישראל ולהרחיב את ההתיישבות ביו"ש".

באותה נשימה הניף קצב את הטיקט החברתי, הצהיר שידאג לצמצום הפערים החברתיים וידאג למפעל שיקום עיירות הפיתוח שהחל בו ראש הממשלה המנוח, מנחם בגין. "הליכוד זה הבית שלי ומעולם ולתמיד", הדגיש ודאג להזכיר שדחה הצעה מפתה מתנועת קדימה לשיריון במקום ריאלי בכנסת.

ברשתות החברתיות יוצא קצב מגדרו כדי להפגין קרבה לזוג נתניהו. לרגל יום הולדתה של שרה הוא העלה לפייסבוק תמונה ישנה שלו עם שניהם וכתב: "אני שמח לשלוח את ברכתי לגב' נתניהו... מקווה שבעזרת השם יידעו ימים יפים ומאושרים".

לצד הכניסה המאוחרת של קצב למרוץ והטעות הטקטית (או שלא) שבהזדהות עם ראש הממשלה ורעייתו, יש פעילים המאמינים שהוא ישלם על חטאי אחיו. "יש חשש ממשי שהנשים במרכז יעדיפו להצביע לשרון ולא לקצב, או בכלל למועמד אחר, בגלל הרשעתו של אחיו בעבירות אונס", מציין חבר מרכז. "אם המרוץ ביניהם יהיה צמוד, הוא יוכל להכריע את הכף מי מהם ייכנס לכנסת". ומה אתם יודעים: בשקט בשקט מסתמנת אפשרות שהשניים ימצאו את עצמם דולקים אחרי סוס שחור. 

שלב השאלה הריאלית

בעוד שקצב ושרון מתגוששים ביניהם וחורשים את הארץ, ייתכן שזה לא יספיק לאף אחד משניהם והם ימצאו את עצמם מחוץ למשחק. איך אומרים בשכונה? שניים רבים והשלישי זוכה.

אנדרי אוזן, חבר מרכז ותיק ובעל זכויות שהיה ראש מועצת נאות חובב וכיום מכהן כראש המועצה הלאומית לספורט, עלול לטרוף את הקלפים במידה ויחליט להתמודד גם הוא על המשבצת הדרומית. "אם אנדרי יתמודד הוא בטוח ינצח", טוען בני ביטון. "הוא הכי מקושר לשטח, זוכה לאהדה גדולה בקרב חברי המרכז והוא היחיד שינצח את קצב ושרון".

אנדריי אוזן (צילום: תמר מצפי, גלובס)
שניים רבים, השלישי זוכה? אנדרי אוזן | צילום: תמר מצפי, גלובס

אוזן, שעדיין לא החליט אם להתמודד, אומר בתגובה: "עדיין מוקדם לקבל החלטות. זה לא הזמן. כל יום קורה משהו חדש במפה הפוליטית. בבוא העת אחליט אם להתמודד".

אולי אוזן מרשה לעצמו להתמהמה כי בכלל לא בטוח שייערכו בחירות מוקדמות? "בכירים בליכוד ויורשים בעיני עצמם של חברי כנסת ושרים רואים את הסקרים ואת צניחת הליכוד ל-24 מנדטים, וחוששים שביבי עלול להוביל אותם לאסון פוליטי", אומר ליאור חורב. "מבחינתם הקדמת הבחירות זו התאבדות. האקדח של ביבי, שבו איים על חבריו לקדם את חוק ההמלצות, היה ריק מכדורים. חברי הכנסת מתייחסים אליו כנוכח-נפקד ורובם לא אוהבים את העובדה ששליחיו אמסלם וביטן תוקפים את שלטון החוק. קיימת אפשרות ריאלית שבמידה וביבי יפרוש או ישעה את עצמו, בכירים בליכוד יקימו ממשלה בהנהגתם במקום להקדים את הבחירות".

אם כל זה לא מהווה כאב ראש מספיק לקצב ולשרון, תמיד ישנה האפשרות שהמרוץ ביניהם יתברר כמלחמת כלום ושום דבר – כי בכלל לא בטוח שמשבצת הדרום לכנסת תהיה בכלל ריאלית. בבחירות האחרונות היא תפסה את מקום ה-22; ההערכות כרגע הן שמועמד הדרום יידחק למקום ה-27 או ה-28, שכאמור אינו ריאלי על פי הסקרים האחרונים.

ייגמר איך שייגמר הדו-קרב או התלת-קרב, התחושה היא שיש כאן יותר מעימות פרסונלי. אם לשאול מונח מעולמות אחרים לגמרי, הרי ששושלת שרון ושושלת קצב מתמודדות כאן לא רק על מקום בכנסת: במובנים רבים זה מאבק על רקע כבוד המשפחה.

ליאור קצב מסר בתגובה: "עדיין לא נקבע מועד לבחירות כך שמוקדם מבחינתי להתייחס לכל העניין הזה". למרות פניותינו החוזרות, גלעד שרון סירב להתראיין לכתבה זו