פחות משנה חלפה מאז הודעת ה"עלה בידי" של יאיר לפיד. ההכרזה על כינונה של ממשלה לא סבירה, יש הטוענים שגם לא לגיטימית, בישרה על מהפך פוליטי - והפכה בן לילה גם את חייה של משפחה אחת מרעננה.

עד להשבעת הממשלה הם עוד היו יוצאים בהרכב מלא לטיולים ברחבי הארץ. נפתלי בנט (פלוס כובע טמבל), אשתו גילת וארבעת ילדיהם חרשו את הצפון, ישנו באוהלים בדרום ובדרך לא פספסו אף אתר מורשת. זה בדם שלהם, בדי.אן.איי הכל-ישראלי של משפחה שכולנו מכירים גרסה כזו או אחרת שלה: אלה שתמיד יהיו הכי פעילים בקבוצת הווטסאפ הכיתתית, אלה שיתנדבו ללוות את הפעילויות של הילדים הקטנים, אלה שסבא שלכם יכנה "חברמנים". היא מדריכת הורים, קונדיטורית לשעבר, הוא סטארטאפיסט. איפה זה ואיפה השנה האחרונה שלהם, שהחלה כשבנט לא הצליח להשלים את נאומו הראשון כראש ממשלה מרוב צעקות וקללות של חברי אופוזיציה, ומסתיימת תחת מטר של חשיפות מביכות, איומים מטרידים - והיום (רביעי) גם זעקות "נוכל" שהופנו לעבר בנט במקום האחרון שבו מישהו ציפה לשמוע אותן. טקס יום הזיכרון בהר הרצל. 

המכה הראשונה הייתה התחקיר של איילה חסון ב"חדשות 13" בדבר ההוצאות החודשיות בבית משפחת בנט - עלות שכר צוות בסך 48 אלף שקלים, עלות תחזוקה וניקיון של 15 אלף שקלים, והזמנה והכנה של מזון בסך 24,700 שקלים בחודש. את עיקר הנזק עשה הסעיף האחרון, "סעיף הטייק-אווי" (לרבות פירוט המסעדות שמהן נערכו ההזמנות, ביניהן "ג'פניקה", "ווק ווק", "קפה ברנר" ו"גלידל'ה" - רשימה שכבר הוכתרה השבוע ברשתות החברתיות כמופת של סחיות ישראלית). פתאום מי שעמד בראש המחנה הלעומתי לנהנתנות של משפחת נתניהו נתפס כמי שפסל במומו, ואפילו הודעה מטעמו של ראש הממשלה על כך שמעתה יכסה מכיסו את הוצאות המזון לא הרגיעה את הרוחות ואת הביקורת. ואז, תחת מטח של חיצים, הגיעו הקליעים.

גילת בנט (צילום: Yonatan SindelFlash90)
צילום: Yonatan SindelFlash90

חברה קרובה של גילת בנט: "הילדים מרגישים שיש מי שמגן עליהם וממשיכים כרגיל בחייהם - הולכים לבית ספר, לחוגים. כשדיברתי עם גילת על סיפור הקליעים יצא שהיא בכלל זו שהרגיעה אותי"

המכתב הראשון נשלח למקום עבודתה של גילת בנט, מעטפה ובה איומים מפורשים ברצח וקליע חי. בתגובה פרסם יוני בנט, בנם הבכור של נפתלי וגילת, התבטאות חריגה מבחינתו בחשבון האינסטגרם שלו. "זה כל כך עצוב שדברים כאלה קורים בגלל הסתה", כתב יוני. "המוח של אנשים מתבשל מאנשים (שאני לא רוצה לקרוא להם אנשים) שיש להם במה והם משפיעים, ומגיע להם לשבת בכלא מכל השטיפת מוח שהם גורמים לאנשים.  הלוואי והיינו 50 שנה אחורה, בתקופה שבה אנשים כיבדו אחד את השני. לא הסכימו, אבל לא הסיתו לרצח". יממה בלבד לאחר ששיתף את הדברים הגיע מכתב נוסף, הפעם אל בית המשפחה, והפעם כשהנמען הוא יוני עצמו. במעטפה שוב נמצאו איומים ברצח וקליע חי.

גולן (שם בדוי), חבר קרוב של יוני, אומר השבוע שהבכור לבית בנט לא נבהל מהמכתבים. "יוני מאמין שמדובר רק באיומים. הוא לא מאוד לחוץ כי יש עליו המון אבטחה והוא סומך על אבא שלו. את הפוסט באינסטגרם הוא פרסם לא מתוך פחד, אלא כי היה לו חשוב להראות שהוא תומך באבא שלו ועומד מאחוריו. היה לו חשוב גם לכתוב את מה שהוא מרגיש, את זה שבסופו של דבר מדובר בבני אדם. הוא לא התייעץ עם אבא שלו אם לפרסם את הסטורי הזה או לא, הוא יכול היה להתעלם ולעבור הלאה, אבל הוא לא בן אדם שמתעלם".

יש הורים שהיו מסתירים מילדיהם מידע על איומים, אבל גולן אומר: לא במשפחה הזו. "זו סיטואציה לא נעימה לקבל קליעים הביתה, אבל נפתלי מדבר עם הילדים על הכל. הוא הסביר להם שלא מדובר באמת באיומים קונקרטיים".

גם הילדים הקטנים, אומרים מקורבים למשפחה, לא נתנו לאירועים להלחיץ אותם. "זאת משפחה מאוד חזקה, הם לא נשברים בקלות", אומרת אביבה (שם בדוי), חברה קרובה של גילת בנט. "הם מרגישים שיש מי שמגן עליהם וממשיכים כרגיל בחייהם - הולכים לבית ספר, לחוגים. כשדיברתי על זה עם גילת יצא מצב שהיא בכלל זו שהרגיעה אותי".

החיים של משפחת בנט (צילום: אבי אוחיון, לעמ)
צילום: אבי אוחיון, לעמ

מאז משפחת נתניהו ב-1996 לא נכנסה לבית ראש הממשלה משפחה עם ילדים קטנים. ובעוד שנתניהו רץ בבחירות 96' כמועמד לראשות הממשלה, למשפחת בנט לא הייתה סיבה לדמיין שמשהו מכל זה יתרחש 

עם פרסום הידיעה על הקליע הראשון צייץ ח"כ בצלאל סמוטריץ': "אני לא יודע אם הפרסום [...] הוא ספין שנועד לשפר את מצבו הציבורי ולעשות דה-לגיטימציה לימין ולמחאות הצודקות שלו נגד בנט, או אירוע אמיתי". יועץ פוליטי בכיר שולל השבוע את הרמיזה לכך שמדובר בפייק ניוז, אבל מסכים: "זה ספין, זה באמת ספין. תסתכלו לאורך כל ההיסטוריה של הפוליטיקה בישראל, אין מישהו שלא קיבל קליעים ולא קיבל איומים. אם כבר משווים, אז אצל אחרים ניסו לגמד את זה. במקרה של בנט גם לא לקחו את זה ברצינות, עובדה שלא שינו את נהלי האבטחה. איילה חסון פשוט הכניסה לבנט טיל לתוך החלון. מכה תדמיתית קשה הדבר הזה".

יהיו אשר יהיו הסיבות לפרסום הדברים, הטיל המדובר נחת לא רק אצל ראש ממשלה טרי, אלא גם אצל משפחה שלא חשבה שזה יקרה לה. שלפני שנה לא הייתה לה אפילו סיבה לדמיין שמשהו מכל זה יתרחש. ואם בבית ברעננה הדברים רגועים, הרי שוורד (שם בדוי), קרובת משפחה, מספרת: "לאמא של נפתלי, מרינה, קשה לראות את ההסתה נגד הבן שלה, את איך שמדברים עליו. היא ממש במצוקה".

עכשיו אני כי ההוא הלך

מאז משפחת נתניהו ב-1996 לא נכנסה לבית ראש הממשלה משפחה עם ילדים קטנים. ובעוד שיאיר ואבנר נתניהו היו צעירים משמעותית מילדיו של נפתלי בנט כשאביהם קיבל את המפתחות למדינה – אבנר היה רק בן שנה – נתניהו עצמו רץ בבחירות 96' כמועמד לראשות הממשלה. אנדרדוג מובהק, אבל עדיין מועמד. בנט לעומתו נכנס למרוץ הבחירות האינסופי שהחל עוד באפריל 2019 כמי שכלל לא עבר את אחוז החסימה – הסאגה קצרת המועד של מפלגת הימין החדש הסתיימה עם 138 אלף קולות בלבד – ובסבב הבא, ביולי 2019, ויתר על הובלת מה שנקרא אז הימין החדש לטובת איילת שקד. בסבב השלישי, עכשיו כבר תחת השם ימינה, השיג בנט שישה מנדטים. בסבב שהביא לו את הנהגת המדינה הוא שיפר עמדות לשבעה, הבסיס הפרלמנטרי הצר ביותר של ראש ממשלה בישראל אי פעם.

החיים של משפחת בנט (צילום: מתוך האינסטגרם של המצולם)
צילום: מתוך האינסטגרם של המצולם

"יוני פרסם את הפוסט באינסטגרם לא מתוך פחד, אלא כי היה לו חשוב להראות שהוא תומך באבא שלו ועומד מאחוריו. הוא לא התייעץ עם נפתלי, הוא יכול היה להתעלם ולעבור הלאה, אבל הוא לא בן אדם שמתעלם"

"כשנעשה ברור שהולכים לנסות להקים את 'ממשלת השינוי', נפתלי כינס את הילדים ואמר: 'אני הולך לנסות להקים ממשלה כדי להציל את המדינה שלנו מאסון'", מספר אדם המקורב לראש הממשלה. "יהיו הרבה אנשים שיקראו לאבא 'בוגד' ומילים קשות אחרות, ואני לא יודע אם אצליח להקים ממשלה או לא, אבל בכל מקרה תדעו בלב שלכם - אני עושה את זה רק למען המדינה".

מנקודת מבט של רבים בימין, ההוקוס פוקוס הפוליטי שרקח בשנה שעברה יאיר לפיד היה משול לגניבת בחירות. ואם התרחיש הכמעט בדיוני שהביא את בנט לראשות הממשלה לא גרם די הלם לבני ביתו, הרי שהתגובות לו מימין היו קשות במיוחד לאוזניהם של בני המשפחה המורחבת. "זו משפחה מאוד ימנית במקור, הרבה יותר ימנית ממשפחת נתניהו", אומרת ורד. "הרי הם עלו מסן פרנסיסקו בשנות ה-60 מטעמי ציונות. אני משוכנעת שאם זה לא היה נפתלי, הם היו הראשונים לתקוף אותו על מה שקרה בקיץ שעבר. זה מוזר, כל הסיטואציה הזו".

נפתלי בנט, אומרים מכריו, כיוון לראשות הממשלה כבר בעשור הקודם. "תמיד אמרתי לאנשים סביבי שבנט הוא סוג של נתניהו", אומר ארז (שם בדוי), המקורב לבנט. "התחושה הייתה שהוא מנסה לחקות את נתניהו ויעשה הכל כדי להיות ראש ממשלה. אני זוכר שעוד ב-2012 ישבתי איתו באיזה מקום במקום בבאר שבע, וכבר אז הבנתי מהשיחה איתו שהוא הולך להילחם על להיות ראש ממשלה בכל מחיר, ולא מהמקום החיובי. בבנט יש משהו לא אמיתי, הפוך לגמרי מגילת".

תגדיר לא אמיתי.
"הוא משקר. היא לא".

החיים של משפחת בנט (צילום: נמרוד גליקמן - ישראל היום)
צילום: נמרוד גליקמן - ישראל היום

שכנה של המשפחה: "אסור ללכת ליד הבית, יש מחסום ואי אפשר לעבור. כשבנט הולך להתפלל בשבתות, לא נותנים לאף אחד שרוצה להתפלל באותו זמן להיכנס. לפני כמה חודשים עצר אותי מאבטח שלו ברחוב"

בעוד שרבים מהמרואיינים לכתבה זו רואים קווי דמיון (או סממני חיקוי) בין ראש הממשלה הנוכחי לקודם, כולם מסכימים שיתר הבנטים שונים מבני משפחת נתניהו בתכלית השינוי. "משפחת בנט היא פורמט אחר לגמרי מהנתניהוז", אומר אדם המקורב למשפחה. "גילת מאמינה שבשביל הבריאות הנפשית של כולם ובשביל לשמור על שגרה, נורמליות, הם צריכים לעשות הפרדה בין התפקיד של נפתלי לבין החיים האישיים של שאר בני המשפחה".

אלא שאור הזרקורים לא מתחשב באג'נדות כאלה. יוני בנט נכווה בהקשר הזה פעמיים עוד לפני שאביו החל לכהן כראש ממשלה: ביום כיפור של שנת 2020, כשהמדינה הייתה נתונה בסגר קורונה, חברתו דאז של יוני הגיעה לביתו, וכאילו כדי להוסיף שמן למדורת ההפרה העלתה לרשתות החברתיות סרטונים איתו (מלשכת בנט נמסר אז: "ח"כ בנט לוקח אחריות, מצר על כך, שוחח עם בנו ויפעל שזה לא יישנה"). זמן קצר לאחר מכן נשאל יוני באינסטגרם על החשיפה התקשורתית והגיב ב"זה ממש מבאס"; כשנשאל אם מפריעה לו החדירה לפרטיותו השיב: "ממש כן. הפכו אותי לשונה, אני צריך לקחת אחריות על כל דבר קטן שאני עושה".

זה לא מנע מבנט הצעיר לבצע פאול קורונה נוסף כשבמרץ 2021 השתתף במסיבת פורים שהסתיימה בשליחתם לבידוד של 40 תלמידי תיכון מרעננה, בהם הוא עצמו (ממשפחת בנט נמסר אז: "בננו השתתף במפגש שלא על פי הכללים. גילינו זאת בדיעבד ואנו מצרים על כך ומטפלים בנושא בתוך המשפחה"). זמן קצר לאחר מכן פורסם שיוני נדבק בקורונה.

אוהב להיות בבית

השוואות בין משפחות נתניהו ובנט עלו שוב ושוב בעת הכנת הכתבה, בין השאר מפני שהראיונות נערכו על רקע פרסום ההוצאות השנתיות של מעונות שתי המשפחות (לפי משרד ראש הממשלה מדובר ב-1.2 מיליון בכהונת נתניהו ורק 270 אלף שקלים אצל בנט; מהליכוד נמסר בתגובה ש"כרגיל, בנט משקר והתקשורת מחפה", והוסיפו שהוצאות הטייק-אווי הפרטיות של משפחת נתניהו עמדו על כעשירית מההוצאות המקבילות של משפחת בנט). נושא שהזכירו מרואיינים רבים הוא אופי ותנאי המגורים – עניין ששימש במשך שנים לניגוחם של נתניהו ומשפחתו, ובשנה האחרונה נהפך לסוגיה בוערת אצל הבנטים.

החיים של משפחת בנט (צילום: Yonatan Sindel Flash90)
צילום: Yonatan Sindel Flash90

"ההחלטה של גילת לטוס בדצמבר בלי להתייעץ עם נפתלי היא לא משהו שאופייני לה או לכל אשת ראש ממשלה. 'אני נוסעת ולא מעניין אותי מה בעלי אומר, אני מבינה שזה יצור לו בעיות וטסה בכל זאת'? קרה שם משהו"

זמן קצר לאחר השבעת הממשלה החלו הפגנות סביב בית משפחת בנט ברעננה. "זה לא מאוד הפריע להם", אומר מקורב למשפחה, אבל זו הייתה רק ההתחלה. בדצמבר האחרון הכריז בנט שהמשפחה תעזוב את הבית ברעננה ותעבור למעון ראש הממשלה בירושלים כשיסתיים השיפוץ שנערך בו; בהמשך נמסר שהמשפחה תמשיך להעביר את ימי השבוע ברעננה ולבלפור תגיע רק בסופי השבוע, ובינתיים פרסמה איילה חסון שבשנה האחרונה הוציא משרד ראש הממשלה עשרות מיליוני שקלים על "שיפוץ ביתו הפרטי של נפתלי בנט ברעננה", שמוגדר באופן זמני כמעונו הרשמי. בפועל מדובר בעבודות אבטחה שבוצעו מחוץ לביתו של בנט ובהסבת חדר במרתף הבית למשרד, ואילו העלויות האמיתיות של הפרויקט נותרו שנויות במחלוקת (45 מיליון שקלים אליבא דחסון, סכום שלשכת בנט אינה מאשרת).

שכנים של המשפחה ברעננה עוסקים לא בעלויות אלא במטרד. נגד נפתלי בנט עומדת כעת עתירה לבג"ץ הכוללת שני נושאים: דרישת השכנים שראש הממשלה יעבור לאלתר למעון בבלפור בשל הסבל הנגרם להם מהשיפוצים והאבטחה הכבדה שמונעים קיום אורח חיים נורמלי, ונושא ההפגנות המתמשכות מול בית משפחת בנט. לטענת השכנים, הגדרת ביתו הפרטי של ראש הממשלה כמעון רשמי נעשתה בניגוד לחוק וכי העבודות במקום וסידורי האבטחה אינם חוקיים – ואכן, בדיון בבג"ץ נחשף לאחרונה שעבודות השיפוץ נערכות ללא היתר.

"היו כאן המון הפגנות", מספרת ליה (שם בדוי), שכנה של משפחת בנט. "בהתחלה מצד מתנגדי החיסונים, בהמשך היו הפגנות פוליטיות. כל מוצ"ש סבלנו מרעש נוראי מתחת לבית, וכשהיינו מעירים למפגינים הם היו מקללים אותנו ומדברים בצורה גסה עד שהמשטרה הייתה מתערבת. דברים מאוד השתנו כאן, לפני שבנט נהיה ראש ממשלה הוא היה מלווה את הילדים שלו בכל יום שישי לבית ספר, היה פעיל בטקסים, נואם, משתתף בכל אירוע קהילתי. אני לא אשכח שהוא נרדם בטקס סיום כיתה ו' של הבת שלו, לא הפסקנו לצחוק".

איך זה לגור ליד מעון ראש הממשלה?
"קודם כל, אסור ללכת ליד הבית שלו. יש מחסום ואי אפשר לעבור אותו. כשהוא הולך להתפלל בשבתות מובילים אותו למקום צדדי, ולא נותנים לאף אחד שרוצה להתפלל באותו זמן להיכנס. מעבר לזה, המאבטחים לא אוהבים שמסתובבים באזור. לפני כמה חודשים עצרו אותי ברחוב. הלכתי ברגל, אוטו נעצר לידי וגבר הראה לי תעודת שוטר וביקש ממני להזדהות. אחר כך הוא שאל אותי שאלות - לאן אני הולכת, מאיפה אני, איפה אני עובדת. הייתי ממש מבוהלת, רק בסוף השיחה הבנתי שהוא אחד מהמאבטחים של בנט".

השבוע פרסמה שכנה אחרת של בנט בקבוצת הפייסבוק הרשמית של רעננה: "אני נדהמת כל פעם מחדש מהחוצפה של נפתלי בנט לצאת מהבית בשעה הכי עמוסה בבוקר [...] בסביבות שבע דקות לשמונה יוצאים בלחץ מהבית עם שלושה ילדים קטנים לכיוון המסגרות, הכיכר חסומה על ידי שומרי ראש ומכוניות בכל נתיב נאספות, צופרות וממתינות. אחרי שהנושא חזר על עצמו מספר פעמים יצאתי מהאוטו בכעס ואמרתי שהילדים שלנו לא צריכים לאחר למסגרות החינוך כי אדון בנט יוצא סמוך לשעה שמונה, הכיכר פונתה ונתנו לנו לעבור. ככה זה מדי בוקר, רולטה רוסית. מאוד מתסכל!".

"הם לא עוברים לבלפור בגלל שמדובר במשפחה עם ארבעה ילדים קטנים", מפרשת אביבה את ההחלטה המשפחתית להישאר ברעננה. "לא פשוט להעביר ארבעה ילדים לעיר אחרת. גילת חושבת רק עליהם, הם הכי חשובים לה".

ככה זה כשיש שניים

מכרים של משפחת בנט מספרים שגילת היא מקבלת ההחלטות, הערכאה העליונה בניהול ענייני המשפחה, הילדים והפיננסים. "היא מנהלת את הבית, דואגת שהוא יתפקד", אומר ארז. "אבל שלא ישתמע לא נכון, היא אישה נעימה ונחמדה. הרבה יותר נחמדה מנפתלי".

החיים של משפחת בנט (צילום: מתוך האינסטגרם של נפתלי בנט)
צילום: מתוך האינסטגרם של נפתלי בנט

זו משפחה שכולנו מכירים גרסה כזו או אחרת שלה: אלה שתמיד יהיו הכי פעילים בקבוצת הווטסאפ הכיתתית, אלה שיתנדבו ללוות את הפעילויות של הילדים הקטנים, אלה שסבא שלכם יכנה "חברמנים"

עד כמה היא משפיעה עליו?
"מאוד. למשל הקטע הדתי, היא הלכה לכיוון היותר מתחזק ולקחה אותו איתה לשם. מצד שני, בעניינים של מדיניות אף פעם לא ראיתי אותה מתערבת".

מקורב למשפחה מוסיף: "גילת כמעט לא מתלווה לנפתלי באירועים, לא טסה איתו לפגישות בחו"ל, לא מתערבת בעניינים פוליטיים ולא רוצה את הבאזז סביבה. היא מאוד צנועה, ממשיכה לעבוד כמדריכת הורים ולא מערבבת בין העבודה שלה לבין הדמות שלה כאשת ראש הממשלה. במובן הזה היא מאוד שונה משרה נתניהו".

אביבה מספרת שהבנטים אינם מחזיקים מטפלת. "אף פעם לא הייתה אחת כזאת, הם רחוקים מזה. זה לא ה'אני מאמין' של גילת. היא חושבת שהחיים שלהם צריכים להימשך כמו שהיו תמיד, היא לא רוצה שהשגרה שלהם תשתנה. היא עצמה גילת עדיין עובדת בליווי הורים, בהדרכת שינה. היא עם אותם לקוחות כבר כמה שנים".

אלא שגם גילת, כמו בנה הבכור, למדה כמה חמים יכולים להיות הזרקורים. בדצמבר האחרון, בעקבות התפרצות זן האומיקרון של נגיף הקורונה, ראש הממשלה הכריז ש"אנו בפתחו של מצב חירום" והמליץ לישראלים להישאר בארץ; פחות משבוע לאחר מכן נמסר שאשתו וארבעת הילדים יטוסו לחופשה מעבר לים. אדם המקורב לבנט מזכיר: "ביום שישי בנט עשה מסיבת עיתונאים והמליץ לא לטוס עד שיתכנס הקבינט, במוצאי שבת הקבינט התכנס והכריז על מדינות ספציפיות שאסור לטוס אליהן. הטיסה של גילת הייתה אמורה להיות לאחת המדינות האלה, אבל בעקבות ההנחיה החדשה היא שינתה את היעד. לא היה ביניהם שום ריב והוא לא כעס עליה. היא לא עשתה שום דבר נגד ההנחיות". ורד מצדה מספרת סיפור אחר לגמרי: "נפתלי והמשפחה מהצד שלו מאוד כעסו על גילת כשהיא החליטה לטוס".

"ההחלטה של גילת לטוס בלי להתייעץ עם נפתלי היא לא משהו שאופייני לה", אומר אדם המקורב למשפחה. "זה אפילו לא קשור ספציפית אליה, אלא לכל אשת ראש ממשלה שהייתה מתנהלת ככה. 'אני נוסעת לחו"ל ולא מעניין אותי מה בעלי אומר, אני מבינה שזה יצור לו בעיות ואני נוסעת בכל זאת?'. קרה שם משהו".

ארז מפרש: "גילת החליטה לטוס כאקט חינוכי, לא כאקט דווקאי. זה לגמרי מסתדר לי עם התפיסה החינוכית שלה, ששמה את הילד במרכז ונותנת לפרח לפרוח. אגב, זה נכון גם לסוגייה של המעון ברעננה: לא מעניינות אותה הרצפות, מעניינים אותה הילדים". 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by נפתלי בנט Naftali Bennett (@naftalibennett)

הביקורת שספגו נפתלי וגילת בנט על אותה טיסה, לרבות טענות לא מוכחות על כך שהשינוי בהוראות הקבינט נעשה כדי להלבין כביכול את הנסיעה המשפחתית ההיא, הייתה רק חזרה גנרלית לקראת החודש האחרון. יועץ פוליטי המעורה בנעשה בלשכת בנט מספר שבתחילה התייחסו שם בביטול לתחקירים של איילה חסון, אבל "מהר מאוד זה נהיה כדור שלג שכבר לא היה אפשר להתעלם ממנו. בהתחלה הם חשבו שהם יגלגלו את זה, בקושי הגיבו, אבל זה גדל לממדים עצומים. ה-50 מיליון שקלים על השיפוצים, את זה הציבור לא לגמרי מבין – אבטחה, לא אבטחה, בלפור או לא בלפור. מה שעשה את הנזק זה העניין של המשלוחים, זו החזירות". 

סוגיית המשלוחים בעשרות אלפי שקלים הייתה יותר משמעותית משיפוצים בעשרות מיליונים?
"תחשבי שאת מוציאה נגיד 400 שקל בחודש על 'וולט' ופתאום בא מישהו ומוציא 11 אלף. משלוחים זה משהו שכל אדם יכול להבין, לאמוד את סדר הגודל, להשוות. למעט מאוד אנשים יש מאבטחים. משלוחים כולם עושים".

מי שאנחנו

אין ספק שגילת (44), יוני (16), מיכל (14), אביגיל (12) ודוד (9) חיים ברווחה. "פורבס ישראל" העריך בשנת 2019 את הונו של נפתלי בנט בכ-32 מיליון שקלים; הבית במזרח רעננה הוא תלת קומתי, עם 385 מ"ר בנויים על שטח של 820 מ"ר, וכדי להשלים את החזון צמוד הקרקע יש גם בריכה. החברמנים נהנים מפירות האקזיטים של אב המשפחה, שבעבר חתם על עסקה למכירת חברת סאיוטה בהקמתו ב-145 מיליון שקלים ושל "סלוטו", שכיהן כמנכ"ל שלה, ב-100 מיליון שקלים. אבל תלונות על חזירות הן טריטוריה חדשה לגמרי לבני המשפחה. 

יוני בנט היה עד לפני כשנה כוכב טיקטוק עם עשרות אלפי עוקבים ועמודי מעריצים. עם השבעת הממשלה הוא נאלץ לסגור את החשבון בכדי להתאים את עצמו למעמד החדש. "הוא לא התבאס, הוא הבין שזה חלק מהמעמד החדש שלו", מספר גולן. "עדיין מזהים אותו הרבה ברחוב והוא תמיד נחמד ואומר שלום, אבל הוא לא באמת אוהב שמזהים אותו. הוא מעדיף את הפרטיות שלו".

הבנטים, כך נראה, מנסים לקיים את משנתה של גילת ולשמר את השגרה הישנה שלהם. אדם המקורב למשפחה מספר: "הילדים, בעיקר יוני, עדיין מוציאים לטיולים את הכלבה ליצ'י. הם גם ממשיכים ללכת לחוגים, רק שעכשיו זה מאובטח והם לא אוהבים את זה. כמובן שדברים מסוימים השתנו: לפני שנפתלי היה ראש ממשלה הוא היה מעיר את הילדים, מכין להם סנדוויצ'ים ושולח אותם למסגרות. היום הוא לא מספיק להגיע לזה".

"מה שמדהים במשפחת בנט", אומרת אביבה, "זה שבעצם הם לא עברו שום שינוי. גילת היא עדיין אותה גילת, הילדים עדיין צנועים, הם נשארו אותם אנשים פשוטים". ואולי צריך להוסיף, נאיביים.