לפני מספר שבועות הכריז שר החוץ ליברמן כי יש למנוע את שידורי אל ג'זירה בישראל. לערוץ הקטארי הוא קרא "עמוד התווך במערך התעמולה של חמאס".

ההכרזה של ליברמן מצטרפת לטענה הנשמעת מזה שנים בציבור הישראלי, לפיה סיקור האירועים באזורינו על ידי התקשורת הבינלאומית הוא שקרי ומוטה. צפייה קצרה בערוצי החדשות של BBC או SKY מספיקה כדי לראות את הקו האידיאולוגי של העורכים: דקות ארוכות של תמונות עזה החרבה (במקרה הטוב אכן תמונות מעזה ולא מסוריה או מעירק), תושביה הנסים מהעיר וערמות גופות המוטלות ברחובות, לעומת סיקור קצר מהלוויות חיילי צה"ל, וראיון אגבי עם תושב הדרום המבכה על המצב.

בואו נדבר על האבסורד הישראלי: בעוד אנחנו עסוקים בתלונות על אותן תמונות חד צדדיות, בעוד אנחנו מתלוננים שהעולם שונא אותנו, בעוד אנחנו מעלים טוקבקים ושולחים צוותי פייסבוק מחתרתיים לעבודות הסברה, בעוד אנחנו יושבים ובוכים ש"אכלו לנו, פגעו לנו, לא סיקרו אותנו" – אנחנו מתעלמים מפתרון אפשרי למצב העגום שנמצא לנו ממש מתחת לאף: כבר שנה פועל בישראל ערוץ חדשות בינלאומי, כזה שמסקר חדשות מכל העולם, וגם חדשות אזוריות – מישראל ומהמזרח התיכון, ומשודר בכל העולם. בכל העולם, מלבד כאן בישראל.

עלייה של 500% בצפייה 

שרי ישראל – אם התמונות בערוצי החדשות הזרים כל כך מכעיסות אתכם, אם אתם חושבים שהן גורמות לדמורליזציה בקרב אזרחי ישראל, עד כדי שאתם רוצים למנוע את שידורי אל ג'זירה - הפתרון בידיכם -  הרימו את הכפפה, ואפשרו לאזרחי ישראל לצפות בערוץ i24news, עד כאן נראה הגיוני? אז זהו שלא.

המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, אבי ליכט, הגיש בחודש שעבר את חוות דעתו על שידורי i24news בישראל. הוא קבע כי העובדה שבעל השליטה בערוץ הוא גם בעל השליטה בהוט עצמה, ובחברת תקשורת סלולרית גדולה, סותרת את רעיון ביזור השליטה בתקשורת, ולכן יש להקשות ולא לאפשר כרגע את שידורי הערוץ בישראל.

_OBJחבל כי מר ליכט התעלם מהעובדה שבעלי הערוץ, מר פטריק דרהי, אינו מעורב ולו בפסיק בתכנים המשודרים בערוץ. אלה מופקדים בידם של אנשי מקצוע מן השורה הראשונה, המחזיקים בניסיון עיתונאי עשיר ומעולם לא עלה באחד מהם החשד שהושפעו מפוליטיקאי ארצנו.

בפברואר 2013 קיבלתי את המפתח לשערים של האנגר 1 הריק בנמל יפו. עם הרבה אמונה ופרפרים בבטן ניגשנו למשימת ההקמה של ערוצי החדשות הבינלאומיים  i24news. כשלושה חודשיים לאחר מכן עלינו לאוויר, הישג מטורף בכל קנה מידה להקים שלושה ערוצי חדשות, כולל בינוי מלא של המבנה, המערכות הטכניות וגיוס העובדים.

שנה אחרי, המספרים מדברים בעד עצמם: בתקופת צוק איתן, סוף חודש יולי, נרשמו 1.7 מיליון גולשים ייחודיים ("יוניקים") ביותר מ-8 מיליון כניסות שונות. הגולשים צפו בלא פחות מ-26 מיליון דפים, עלייה של כ-500% ביחס לחודש לפני. עלייה ניכרת שהורגשה בכל המדינות.

בהשוואה ליוני 2014, בחודש יולי חלה עלייה של 1,275% בצפייה הישירה בערוץ באנגלית. העלייה בצפייה הישירה בשפה הערבית עומדת על 640% ובשפה הצרפתית על 527%. ולמרות המחסומים הרגולטורים המונעים מהערוץ לשדר בישראל – גם כאן מאות אלפי גולשים ישראלים כבר בחרו בi24news כספק החדשות שלהם.

בתחילת מבצע "צוק איתן" פנינו למשרד התקשורת וביקשנו אישור חריג וזמני לשדר בישראל, עבור כל אותם מאות אלפי אזרחים ותיירים אשר זקוקים למידע כאוויר לנשימה ופונים אלינו בבקשה לפתרון. עשרות ביום. והתגובה? סירוב מוחלט!

בשורה התחתונה, כמעט מיליארד בתי אב ברחבי העולם יכולים לצפות ב- i24news בזפזופ כפתור, אך באופן פרדוקסלי, המקום היחיד שבו אי אפשר לצפות בערוץ הזה, הוא "בבית", בלב הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון.

אז, אביגדור ליברמן, רגע לפני שאתה מבטל את שידורי אל ג'זירה בישראל, קח לך כמה רגעים, הזמן ללשכתך את שר התקשורת גלעד ארדן, ואולי אף את אבי ליכט, וצפו ביחד בערוץ i24news (דרך האינטרנט). אין לי ספק כי תגיעו מהר מאד למסקנה שבמדינה דמוקרטית אמיתית, יש מקום לכל השידורים, ל-BBC, ל-SKY, לאל ג'זירה, אבל גם לערוץ שחרט על דגלו ערכים כמו: סיקור מקצועי והוגן, תוך מתן זכות דיבור לכל הצדדים ולכל הגוונים.

ברוך לוי הוא סמנכ"ל התפעול בערוץ החדשות הבינלאומי i24news