הרב שי פירון הוצג כמספר 2 של יאיר לפיד (צילום: חדשות 2)
לשבת עם יאיר אסור, אבל בקואליציה עם איווט מותר? פירון ולפיד | צילום: חדשות 2
ב"ה

אינני איש פוליטי, אינני חבר מפלגה ולא תמצאו את שמי בין תומכי מפלגה או מועמד כלשהם. ובכל זאת נזעקתי להגיב על כתבה פוגענית, התוקפת בחריפות את כניסתו של הרב שי פירון למפלגת "יש עתיד" בראשותו של יאיר לפיד. נדרשתי לעניין ברוח צוואתו של ינאי המלך לאשתו "היזהרי מן הצבועים".

זאת, כיון שמאמרו של דודו כהן בעניין, מנסה להטיל אימה על מועמד דתי וכל שכן רב, שחובר למפלגה חילונית, שראשה הוא אדם חילוני ואולי אפילו אנטי-דתי (לפחות בעבר). ומדוע אני מאשים את הכותב הנכבד בצביעות? כיון שהכותב הנכבד איננו תוקף, ולו ברמז,  את ישיבתם של מפלגות חרדיות בקואליציה. 

אין צורך להזכיר לקוראים שבקואליציה ישנן מפלגות שנלחמות בחירוף נפש כנגד הממסד הדתי והרבני, ועל כך אין הוא פוצה פה ומצפצף. יו"ר ועדת הכספים מאשר תקציבים למשחקי כדורגל בשבת, לאירועי תרבות שאינם תואמים את ההלכה ואף לצה"ל הנתפס כגוף שאסור על פי ההלכה להצטרף אליו, ובוודאי שלא לנשים ("ייהרג ואל יעבור") - והוא איש דגל התורה. נכון, קואליציה איננה מפלגה אחת, אבל המשמעות הביצועית שלה עולה על שייכות למפלגה אחת  משותפת הנמצאת למשל באופוזיציה.

מורשתו של הרב קוק חיה וקיימת

לשמחתי, כבשה מדיניותו של הרב קוק זצ"ל ושותפיו, את היהדות החרדית בעל כורחם, ואולי אך ללא מודעותם. הרב קוק קבע שאין להפריד קהילות, ושיש לשתף פעולה עם הציבור החילוני ואף הכופר בקודשי ישראל, לטובת בניין הארץ והמדינה שבדרך. לעומת הרב קוק ותנועת 'המזרחי' שהמשיכו להיות בשר מבשרו של המפעל הציוני. 

הציבור החרדי התנגד ופרש מהקונגרס הציוני, בועידת קטוביץ' שהתכנסה בשנת תרע"ב (1912), על רקע עיסוקו של הקונגרס הציוני בשאלות תרבות. והנה יורשיהם של גדולי ישראל שפרשו והקימו תנועה נפרדת, מוצאים את עצמם מדשדשים חזרה פנימה. שותפים לממשלה (היורשת הלגיטימית של הקונגרס הציוני) שעוסקת בנושאי גיור, כשרות ותרבות, כיון שכידוע איננו מפרידים בישראל בין דת למדינה.  אז אין למפלגות החרדיות שר בממשלה אבל יש גם יש יו"ר ועדת כספים, וסגן שר הבריאות (שמתפקד כשר), שלא לדבר על אנשי ש"ס המוברגים היטב במנגנון הממשלתי.

והנה טחו עיניו של הכותב הנכבד, ראייתו הסלקטיבית איננה מאפשרת לו לראות את כפל הלשון, וצקצוק השפתיים של מחנהו שלו. במי הוא בחר להשתלח דווקא? במי שבא מהציונות הדתית, שחרתה על דגלה הליכה משותפת לאורך כל הדרך במאה שנים האחרונות, תוך שמירה כמובן על העצמאות הרוחנית וההלכתית.

חבר הכנסת יעקב ליצמן (צילום: חדשות 2)
כבוד השר ליצמן. סליחה,, סגן השר | צילום: חדשות 2
כן, אנו בציונות הדתית עושים זאת בראש מורם, מבלי לתרץ לעצמנו ולאחרים שאנו עושים זאת רק כדי לתקצב את מוסדותינו. האידיאולוגיה שלנו מכוונת לשיתוף פעולה לטובת בניין הארץ (שטרם נגמר) ולטובת בניית חברה יהודית צודקת והגונה.

שיהיה ברור, אין בדברי אלה משום תמיכה במפלגה זו או אחרת, או אפילו במועמדותו של הרב שי פירון, זו לא תעמולת בחירות מוסווית. זה מאמר שבא להעמיד דברים על דיוקם, ולבקש מהרב שי פירון שיעשה את אשר הוא עושה בראש מורם. לא משום שאני תומך פוליטית בו או במפלגתו, אלא משום שאני תומך בכל שיתוף פעולה רחב בין כל חלקיו של עם ישראל. בצבא, בהתיישבות, בתעשייה, באקדמיה וכן גם בפוליטיקה.

הרב רפי פוירשטיין הוא ממייסדי וראשי ארגון הרבנים "עמותת צהר".

>> הטור המקורי של דודו כהן בעניין: "
התחלה של בדיחה גרועה: עיתונאי ורב נכנסו לפוליטיקה"