אין תמונה
המשולש של נתניהו זכה למספר רב של חיקויים מצחיקים בטירוף

מערכות יחסים הן דבר סבוך. חשיפה, פתיחות, ושיח מצריכים אנרגיה, מחויבות לטווח ארוך ואמונה עמוקה בחשיבות הקשר. אבל אם לפני המהפכה הדיגיטלית והרשתות החברתיות, מערכות יחסים אלו היו מוגבלות בהיקפן, היום אנו מנהלים אותן עם מאות ואף אלפי אנשים ברחבי העולם. תארו לעצמכם שרק לשם הבדיחה, תשנו את הסטאטוס המשפחתי שלכם בפייסבוק לפנויים - כמה טלפונים, סמסים והודעות אישיות תקבלו מחברים מודאגים? 

הרשתות החברתיות נותנות למותגים ומנהיגים את הכח לנהל מערכות יחסים עם אוהדיהם. ולהבדיל מתקשורת ההמונים המנוכרת, כאן ניתנת תחושה של אינטימיות, מגע אישי ודיבור בגובה העיניים. כך מותגים כנייקי, פפסי וקוקה קולה יוצרים דיאלוג עם לקוחותיהם ומחזקים את הנאמנות שלהם לאורך השנים. 

מאז השימוש החדשני של אובמה ברשת, פוליטיקאים בארץ ובעולם מבינים את הכוח האדיר של מדיום זה. לכן הם פועלים בטוויטר, פייסבוק ויוטיוב על מנת לתקשר עם בוחריהם ולהשפיע על דעת הקהל בעניינם. התקשורת הישירה הזאת חושפת חלק מאישיותם: לאחד אין חוש הומור. השני כותב בכתב חרטומים. והנה, אותם מנהיגים, שפעם נחשבו מורמים מעם, מתגלים כבני אדם מהישוב. 

אצלנו, קורה דבר מעניין במיוחד - ראש הממשלה נכנס לרשת, ובגדול. הדבר החל בראיונות המבוססים על שאלות גולשים (עליהם כתבתי בעבר), המשיך בתגובה מחויכת ל-meme האינטרנטי לאחר תמונות שחרור שליט, וחזר שוב בפרסום משולש האיומים המפורסם. גם משולש זה זכה למספר רב של חיקויים מצחיקים בטירוף. 

אנחנו צריכים לעודד את המהלך

ככל מהלך חדשני, הוא שנוי במחלוקת. אולם לדעתי, ראש הממשלה עושה דבר אמיץ מבחינה תקשורתית. שוב ושוב הוא בוחר לשחק במגרש הפתוח, הלא מוגן, של המדיה החברתית. מקום בו יחצ"נים אינם שולטים, בו טעויות מקבלות תהודה אדירה, מקום בו יריבים יכולים בקלות לפגוע בו. מקום בו על כל סטטוס שלו ציבור רחב יכול להגיב ישירות.

במקום להישאר ספון בלשכתו, לשלוט על המסרים העוברים לעיתונאים ולנהל את הדיאלוג עם הציבור דרך הפילטרים של המדיה הוותיקה והמוכרת, הוא בוחר שוב ושוב ליצור קשר ישיר עם הציבור, לפתוח את דלתות חדרי החדרים של קבלת ההחלטות ולהשתתף במשחק התקשורתי החדש ברשת. הוא בוחר לומר, בכלים הפתוחים ביותר ברשת, כיצד הוא רואה את העולם. 

אנחנו כבוחרים, ללא קשר לדעותינו הפוליטיות, צריכים לעודד את כניסת הפוליטיקאים לרשת. פייסבוק לא מבדיל בין ראש ממשלה לבין אחרון האזרחים. טוויטר לא יודע כמה אתה מרוויח וכמה לוביסטים שכרת. כולם לוחצים על אותו לייק. כולם מצייצים את אותו ציוץ. רק כך נוכל להשפיע יותר, להגיב יותר, ולהעביר את המסרים שלנו אליהם ישירות, ללא מתווכים, וללא מסננים. 

מערכות יחסים מצריכות אנרגיה, מחויבות לטווח ארוך, ואמונה עמוקה בחשיבות הקשר. אנחנו רק בהתחלה. עומד להיות מעניין מאוד ברשת.

כפיר פרבדה הוא מנכ"ל קבוצת פרבדה מדיה, חברת שיווק דיגיטלי

>> "משולש האתגרים הוכיח שנתניהו לא מבין אינטרנט"
>> "איידס זו לא מחלה של הומואים"