טלפון סלולארי ישן של סלקום (צילום: חדשות 2)
אם זה המכשיר שלך - אולי כדאי שתשדרג | צילום: חדשות 2

כעובדת לשעבר ב"חברת תקשורת מובילה" יצא לי לראות לא אחת עסקאות שנסגרות מול לקוח שמשוכנע שהוא דפק את המערכת, ועם החשבונית הראשונה מבין שהמצב למעשה הפוך. אז איך סוגרים עסקה מול החברה הסלולרית ויוצאים מזה בחיים? חמישה כללים מאוד פשוטים.

"חינם"? אין דבר כזה

כמו בחיים, אם זה בחינם תהיו בטוחים שזה עולה וביוקר - פשוט יהיה כפל קנס על סעיף אחר. החברות הסלולריות אינן עמותות פילנתרופיות, והן לא מציעות מחירים אטרקטיביים מתוך טוב ליבן. אם זה דיל חייל, זה לאו דווקא אטרקטיבי, ואם זה "בחינם" חייבת לבוא השאלה: "האם ההחזר הוא בכסף או בשירותים כמו אינטרנט ושיחות יוצאות?". שימו לב שהשירותים האלה חייבים להיות רלוונטיים אליכם אחרת אתם תשלמו, ובריבוע.

אל תתפתו

אם שדרגתם את המכשיר רק לפני שנה וחילקתם את התשלומים לשלוש שנים, אין מה לרוץ ולשדרג שוב. יש לכם שנתיים של תשלומים לפניכם, ואף חברה לא תסכים לזכות אתכם באופן מלא. משכו את השימוש במכשיר כמה שיותר ושדרגו רק אם אתם מוצאים את עצמכם משחקים סנייק במכשיר עם מסך שחור לבן.

אל תמהרו

אם המבצע הזה בתוקף היום, הוא יהיה גם מחר. ואם לא המבצע הזה, יהיה אחר. יכול להיות שבחברה מתחרה תקבלו מחיר הרבה יותר אטרקטיבי. בהתחשב בעובדה שיש כרגע שלוש חברות גדולות שהן סוג של מונופול, השירותים די דומים אצל כולן. אלא אם נציג המכירות מציג לכם מסמכים על מחלה סופנית וחשוכת מרפא בשלבים מתקדמים, אני לא רואה סיבה להיכנס ללחץ ולחתום על עסקה.

אל תפחדו

אם תאיימו בניתוק, החברה תעשה הכל כדי להניא אתכם מזה. הרי למי יש כוח, בשביל לחסוך חמישים שקלים בחודש, לדבר במשך שבוע עם נציגים שמבטיחים שהמנהל מיד מתקשר, להמתין ליד הטלפון, לענות לכל שיחה ממספר חסום ולהתבאס שזה מהמילואים, ובסוף לדבר עם נציג שימור לקוחות שמציע את אותה חבילה פחות חמישה שקלים? אז בבית הזה אין משא ומתן עם טרוריסטים. מותר להגיד לנציג השימור שרוצים לבדוק הצעה נגדית בחברה אחרת ושיתקשר שוב מחר, ומותר גם להתנתק אם החברה השנייה מציעה דיל יותר טוב. ורק בשביל הפרופורציה, חמישים שקלים לחודש הם 600 שקלים בשנה, שיכולים להיות ההבדל בין המכשיר שאתם מחזיקים ביחד לאייפון 5.

אל תאמינו

יש לכם מחשבון? תשתמשו בו. גם אם הנציג מדבר על 10 אגורות לדקה, אל תמהרו לחתום. האם המחיר מחושב על פי בנק דקות, או עם התחייבות לכמות דקות מסוימת? יתכן שהוא מציע לכם חבילה של 1,500 דקות תמורת 150 שקלים. לכאורה זה באמת 10 אגורות לדקה, אבל אם אני מדברת רק 300 דקות בחודש, אני בעצם אשלם חצי שקל לדקה. הרי לא תקנו 70 קופסאות קוטג' בשביל הנחה, לא משנה כמה היא גדולה. לכן כדאי לשאול את הנציג מה ממוצע דקות השיחה והמסרונים בשלושת החודשים האחרונים, ולקבל חבילה מתאימה.

בשורה התחתונה

מילת המפתח היא "לאט". שימו לב לפרטים הקטנים, בדקו כמה ייצא החשבון החודשי ואל תסתנוורו ממילים כמו "חינם" או "רק X אגורות לדקה". הדברים האלה נאמרו אינספור פעמים, ועדיין אני מוצאת עצמי מול חברים קרובים שתופסים את הראש ולא מבינים כיצד חשבון הסלולארי תפח ל-500 שקלים ויותר. אם יש לכם חשק אדיר לבזבז את הכסף שלכם, עדיף שלחברת הסלולר תשלמו רק 200 שקלים, ואת שאר הכסף תתרמו לאיזו עמותה.

>> הטור הקודם שלי: איך מבשרים למשפחה שאיבדה את בנה?
>> "לפני ההריון נראיתי הרבה פחות טוב"