פחות מחודשיים לאחר ש"משחק הדיונון" עלתה בנטפליקס והפכה לסנסציה עולמית, אפל TV פלוס לא מפספסים הזדמנות להכות בברזל בעודו חם ומוסיפים לקטלוג סדרה קוריאנית חדשה (והראשונה בהפקתה של החברה) - "דוקטור בריין" ("Dr. Brain"). הסדרה בת ששת הפרקים (שמופצים באופן שבועי) עלתה בתחילת נובמבר, בצמוד להשקת שירות הסטרימינג בדרום קוריאה וכאמור גם לא הרבה זמן לאחר שעלתה "משחק הדיונון", שהשאירה מיליוני צופים ברחבי העולם עם טעם של עוד. אמנם העבודה על "דוקטור בריין" התחילה כבר ב-2019, אך סביר להניח שהתזמון לעלייתה הושפע מהסנסציה שעורר הלהיט הקוריאני ההוא. זו גם כנראה לא תהיה הסדרה הקוריאנית היחידה שתצא בעתיד הקרוב, לאור הביקוש שעלה לסדרות עם אותו טאץ' - מותחות, מתוחכמות, לעתים קיצוניות וגם מרגשות כשצריך. "דוקטור בריין" אולי לא תהיה "משחק הדיונון" הבאה, אבל היא בהחלט מספקת עבור צופים שמחפשים מותחן אפקטיבי, מורכב ורווי טוויסטים.

במרכז הסדרה עומד ד"ר סיוואן (לי סון-קיון, "פרזיטים"), מדען מוח מבריק שעובד על טכנולוגיה חסרת תקדים: סנכרון מוחות. לדבריו, הטכנולוגיה שלו תוכל לסייע בין היתר לחולי דמנציה ולאנשים השרויים בתרדמת, על ידי סנכרון המוח שלהם עם מוח של אדם אחר והעברת מחשבותיהם וזכרונותיהם. סיוואן נותר לבדו לאחר טרגדיה משפחתית קשה - בנו מת בתאונה וזמן קצר לאחר מכן אישתו ניסתה להתאבד וכעת שרויה בתרדמת. הוא מתחיל לחשוד שמה שקרה לו לא היה מקרי, וכדי לפענח את התעלומה משתמש סיוואן בטכנולוגיה שפיתח. ככל שהוא מבצע יותר סנכרונים עם מוחות של אנשים מתים במטרה למצוא רמזים, סיוואן הולך ונכנס עמוק יותר למחילת ארנב סבוכה ומסוכנת, ובדרך מגלה מידע חדש על עצמו ועל משפחתו.

סיוואן חושב שהטכנולוגיה שלו תשנה את העולם, אך הוא למעשה לא יודע שהיא עלולה גם לשנות אותו. מהר מאוד הוא מגלה שתהליך סנכרון המוחות לא רק מעביר מחשבות וזכרונות, אלא גם הרגלים. כך למשל, סיוואן מוצא עצמו שותה קפה למרות שאף פעם לא אהב, ואף משתמש ביד שמאל כשם שהיה שמאלי, למרות שהוא ימני. אך מה שסיוואן לא ציפה לו ומכה בו בתדהמה - הוא העובדה שהתהליך מעביר גם רגשות. סיוואן מאובחן על הרצף האוטיסטי ובגיל צעיר נמצא כי יש לו מוח ייחודי; ההיפוקמפוס גדול מהרגיל ואילו האמיגדלה קטנה במיוחד ביחס אליו. זה אומר בין היתר שהזיכרון שלו יוצא דופן, אך היכולת הרגשית שלו לוקה בחסר. למרות שנחשב אוטיסט בתפקוד גבוה, סיוואן מתקשה במיוחד להבין ולבטא רגשות. וכאשר הוא עובר עוד ועוד תהליכי סנכרון עם מוחות של אחרים - סיוואן מתחיל להבין עולם שלם שהיה זר לו במשך כל חייו.

את הסדרה יצר הבמאי המוערך קים ג'י-וון ("ראיתי את השטן") שכתב, ביים וגם הפיק בפועל. היא מבוססת על "וובטון" (webtoon), או "מאנווה" (manhwa), קומיקס קוריאני בפורמט דיגיטלי שנועד לקריאה בסמארטפון. זוהי הסדרה הראשונה של ג'י-וון, לאחר יותר מ-20 שנה של עשיית סרטים בשלל ז'אנרים, מאימה, דרך אקשן ועד למערבון. את החיבה שלו לז'אנרים שונים ניתן בהחלט לראות ב"דוקטור בריין", שנעה בין דרמה, מותחן, מדע בדיוני, פילם נואר ואף גם קצת אימה. זה מה שמייחד אותה, אבל במידה רבה גם מעניק לה וייב מעט ביזארי וטון לא לגמרי עקבי. ניכר שהיא לוקחת את עצמה מאוד ברצינות, אך מנגד מגיע רגע שבו הגיבור מחליט להסתנכרן עם מוחו של חתול, ולא ברור אם לצחוק או לא.

כמה מהרגעים הבולטים והטובים ביותר בסדרה מתרחשים כשסיוואן משוטט בין זכרונות לסיוטים. הם תופסים אתכם לא מוכנים, מבהילים, מלחיצים, אך גם מרהיבים בזכות הצילום והאפקטים שנעשו ברמה גבוהה במיוחד. העלילה של "דוקטור בריין" מותחת ורווייה בגילויים מפתיעים, כך שהיא תתאים לכל מי שמחבב סדרות ממוקדות עלילה (ופחות עבור אלה שמעדיפים סדרות שנכנסות לעומקן של דמויות). אך חשוב להדגיש שלא מדובר בצפייה "קלילה"; ב"דוקטור בריין" יש לא מעט דמויות ולא מעט פרטים. היא מורכבת ודורשת את מלוא תשומת הלב שלכם בכל רגע נתון. ולמרות שהעלילה בהחלט מסקרנת ומותחת - הקצב של הסדרה הוא לא אמריקאי טיפוסי. היא דורשת קצת סבלנות, אבל היא שווה את זה, במיוחד אם אתם חובבי תעלומות. כך שלמרות שייתכן כי ניתן היה לקצר מעט את הסדרה (שאורכה כשש שעות), היא בהחלט ראויה לבינג' וסביר להניח שתסיימו אותה באותו יום שהתחלתם לצפות בה. הפרק הראשון מכיל לא מעט אקספוזיציה, אך אם תצלחו אותו, צפוי לכם בינג' מהנה במיוחד. 

מתוך "דוקטור בריין" (צילום: +Apple TV,  יח"צ)
חיבה למלודרמה. מתוך "דוקטור בריין" | צילום: +Apple TV, יח"צ

מאחר שהעלילה מתמקדת בגיבור שמנסה להתחקות אחר גורל משפחתו, מדובר בסדרה שמתעסקת לא מעט גם במערכות יחסים, משפחתיות וזוגיות. אך כאמור, העלילה המרכזית בה תופסת את רוב הזמן, כמו גם הפרטים הרבים שבה והדמויות הרבות, כך שלמרות שיש ניסיון יפה לגעת בנושאים כמו משפחה וזוגיות, זה לא מגיע לעומקים ונשאר יחסית שטחי. אסור לשכוח שלקוריאנים יש חיבה למלודרמה ולהפעלת הכפתורים הרגשיים של הצופה, אז גם זה קיים ב"דוקטור בריין". 

למרות שהדרך לפתרון התעלומה מעניינת הרבה יותר מהפתרון עצמו, "דוקטור בריין" מספקת חוויית צפייה מהנה, מותחת ומבדרת של מותחן מדע בדיוני שהולך לכיוונים בלתי צפויים מרגע לרגע. הפרקים האחרונים מעט צולעים, ורמת האמינות של הסדרה הולכת ופוחתת, אך היא עדיין מחזיקה יפה ובהחלט שווה את הצפייה, לו רק בשל המסע המטורף שהגיבור עובר בדרך לגלות מה קרה למשפחתו. ואולי גם כי לא כדאי לפספס מה קורה אחרי שהגיבור מסתנכרן עם חתול.