המיני סדרה החדשה של נטפליקס, "עקורים" ׁ(Stateless), התברגה בימים האחרונים גבוה במיוחד ברשימת התכנים הנצפים ביותר של ענקית הסטרימינג. הסדרה עוקבת אחר מתקן מעצר לפליטים שממוקם באוסטרליה, כאשר רבים מסיפורי הדמויות שהיא מתארת מבוססים על סיפורים אמיתיים לחלוטין. במהלך הפרקים מוצגת סיטואציה שנראית הזויה לחלוטין, ואינה קשורה ישירות למתקן עצמו, אך כעת מתברר שאפילו היא אמיתית.

בשלב מוקדם בסדרה מתחמקת סופי וורנר, דמותה של איבון סטרהובסקי, מארוחת ערב מחניקה לחלוטין בבית הוריה, ומוצאת את עצמה בנשף ריקודים. הנשף עצמו מאורגן על ידי קבוצה שנקראית GOPA (ראשי תיבות של Growing One's Potential Achievement), כאשר המארחים הם זוג בשם פט וגורדון מסטרס (בגילומם של דומיניק ווסט וקייט בלנשט, שגם יצרה את הסדרה). ככל שהפרק מתקדם הולך ונהיה ברור שמדובר בסוג של כת הזויה, ששמה אמנם שונה בתסריט, אבל היא אכן מבוססת על סיפור מציאותי. 

הסדרה עצמה מבוססת בחופשיות על סיפורה של קורנליה ראו, תושבת אוסטרליה ממוצא גרמני אשר נכלאה במתקן העצירים למשך 10 חודשים בין השנים 2004 ל-2005. אלא שלפני כן, בשנת 1998, ראו החלה להיות מעורבת בקבוצה בשם קנג'ה (Kenja). קנג'ה אמנם מכחישה בכל תוקף שהיא כת ואף טוענת כי מדובר בההיפך המוחלט, אבל העובדות מוכיחות אחרת. ספוילרים אפשריים ל"עקורים" מכאן ואילך. 

מתוך "עקורים" (צילום: Ben King/Netflix)
ג'ן וקן הפכו לפט וגורדון. דומיניק ווסט וקייט בלאנשט ב"עקורים" | צילום: Ben King/Netflix

קנג'ה נוסדה בשנת 1982 על ידי קן דיירס, חייל אשר שירת במלחמת העולם השנייה, ושחקנית לשעבר בשם ג'ן המילטון (מכאן השם קנג'ה, שמאוחר יותר גילו כי פירושו ביפנית הוא תבונה). הארגון מבוסס סביב פעילות הנקראת "המרת אנרגיה" - סוג של מדיטציה דו כיוונית שבה המתרגלים שומרים על קשר עין קבוע זה עם זה על מנת לתעל את החסימות הפנימיות שלהם ו"להגיע ולחשוף את השקעים העמוקים שבנשמה". המדיטציות הללו עלו 130 דולרים, ובנוסף החברים הארגון נתבקשו להשתתף באופן סדיר בסדנאות שעלו 50 דולר. 

ב"עקורים", סופי משלמת 400 דולר עבור שיעורי ריקוד ועל טיפול בנוסח "המרת אנרגיה" עם גורדון, ובכך מצטרפת רשמית ל-GOPA. במהלך אחד המפגשים מנצל גורדון את הקירבה האינטימית בין השניים ותוקף אותה מינית. גם זה, מתברר, מבוסס על מקרה אמיתי: דיירס עצמו הואשם ב-11 סעיפים של תקיפה מינית של 4 נערות בשנת 1993, ולמרות שהוא זוכה מכל ההאשמות, בשנת 2005 הואשם שוב ב-22 סעיפים שונים של תקיפה מינית של שתי ילדות בנות 12.

דיירס טען בזמנו שמדובר בציד מכשפות וניסה להסביר שלא היה יכול לתקוף את שתי הנערות משום שהוא סובל מאימפוטנציה. אלא שביולי 2007 האשימה אותו חברת קנג'ה נוספת בכך שתקף מינית את בתה. דיירס שם קץ לחייו שבוע לאחר מכן, לפני שהספיק לעמוד למשפט. ובכל זאת, נכון ליולי 2020, הארגון עדיין קיים ופעיל.