"לרדת בגדול" הייתה אחת מתוכניות הריאליטי המדוברות והפופולריות ביותר בארה"ב ובעולם במהלך 17 העונות בהן היא שודרה, החל מ-2004 ועד 2016, ואף זכתה לגרסה ישראלית בהנחייתה של ציפי שביט, ששודרה בערוץ 10 המנוח. במאי האחרון, הודיעו ברשת הטלוויזיה USA שהם מחזירים את התוכנית למסך במהלך 2020, בהנחייתו של בוב הארפר, שהיה אחד המאמנים בעונות המקוריות של התוכנית (ששודרו ברשת NBC).

אבל מאז הירידה של התוכנית ועד היום, השיח התרבותי על האופן בו החברה מתייחסת לאנשים שמנים השתנה, וכיום יש לא מעט אנשים שנלחמים בהנחה האוטומטית שכל מי ששמן הוא בהכרח חולה וכל מי שרזה - בהכרח בריא. בנוסף, המתמודדים והמתמודדות ב"לרדת בגדול" נדרשו לרדת כמה שיותר במשקל בזמן קצר, מה שאנחנו כבר יודעים היום שהיא לא הדרך הבריאה והבטוחה ביותר לרדת במשקל, ובהחלט לא האפקטיבית ביותר על מנת לשנות את אורח החיים. בקיצור, מדובר בריאליטי עם קונספט מעט מיושן. ב-2016, אחת מהמשתתפות בתוכנית אפילו הובילה תביעה ייצוגית נגד ההפקה, וטענה שמאחורי הקלעים אנשי ההפקה מנעו מהמתמודדים שתיית מים (מכיוון שצבירת נוזלים מתבטאת על המשקל), חייבו אותם להתאמן באופן מוגזם ומזיק והתייחסו אליהם בזלזול גורף - גם כשהדיאטה הקיצונית והמוגזמת הובילה אותם עד לסף עילפון ובמקרים מסוימים לביקורים בבית החולים.

מלבד האופן המסוכן והמוגזם בו נעשתה הירידה במשקל בתוכנית, הכל לשם האפקט הטלוויזיוני של רגע השקילה, קיימת כיום יותר מודעות לקבלת הגוף ולאהבה עצמית, וכשנודע על חזרתה של התוכנית בסוף החודש, התגובות ברשתות החברתיות האשימו אותה בביוש שמנים וחוסר רלוונטיות. "ניכר מהפאנל של 'לרדת בגדול' שהתוכנית לא למדה שום דבר מלבד איך להתחמק מביקורת כדי שהם יוכלו להחזיר את המותג המצליח לאוויר וירוויחו עוד כסף על חשבונם של אנשים", כתב מבקר הטלוויזיה אנדי דנהארט בטוויטר, ובציוצים אחרים נכתב פשוט "'לרדת בגדול' חוזרת לטלוויזיה כדי שנוכל לצפות בהתעללות באנשים שמנים, ושישווקו את זה כהשראה", "'לרדת בגדול' אלימה. במשך שנים התוכנית הזו לעגה לשמנים והתעללה בהם, והכריחה אותם להתנסות במופעים של הפרעות אכילה כדי לבדר את העולם" וגם "זין על התוכנית הזו".

 

התגובות המפולגות לחזרתה של התוכנית לאוויר הועצמו בגלל התבטאות של ג'יליאן מייקלס, מאמנת ותיקה מהגלגול הקודם של "לרדת בגדול", שהתראיינה השבוע לתוכנית בוקר והתבקשה לחוות את דעתה על הזמרת ליזו כשגרירה לדימוי גוף בריא. מייקלס השיבה: "למה אנחנו חוגגים את הגוף שלה? למה זה חשוב? למה אנחנו לא חוגגים את המוזיקה שלה? כי זה לא יהיה מגניב אם היא תחלה בסוכרת", מה שעורר את זעמם של רבים ברשתות החברתיות. מייקלס התנצלה, אך חזרה בהתנצלותה (שפורסמה בחשבונות השונים שלה ברשתות החברתיות) והסבירה כי השמנת יתר מסכנת את בריאותם של הסובלים ממנה.

במסיבת העיתונאים לרגל חזרת התוכנית, הארפר ומפיקי התוכנית הגיבו על הטענות נגד "לרדת בגדול" ואמרו שהם מודעים לחלוטין לכך שהתוכנית צריכה לעבור שינוי והתאמה לעידן הנוכחי. "רצינו להסתכל על הפורמט מקרוב ולוודא שהוא משקף את התפיסה של בריאות וכושר כיום", הם אמרו. "המטרה היא להעביר מסר על בריאות, לתת השראה לאנשים לקחת צעד לעבר חיים בריאים יותר".

ואם בעבר, חלק ניכר מהמתמודדים אמרו שהתוכנית דווקא פגעה בבריאותם, שהיא גרמה להם לאבד ממשקלם באופן מהיר ומסוכן ובאורח חיים שלא מציאותי לחיי היומיום, הפעם, אמרו המפיקים, הם מתכוונים לדאוג למתמודדים גם לאחר התוכנית, ולאפשר להם להמשיך ולהתמיד בחיים הבריאים. המפיקים הבטיחו שידאגו למתמודדים למנויים לחדרי כושר, ושיעניקו להם גישה למומחי תזונה ולקבוצות תמיכה. עכשיו רק נותר לראות אם התוכנית תשתנה גם מבחינת אופן ההתמודדות, ואם המשתתפים עדיין יצטרכו לאבד כמה שיותר ממשקלם בכל שבוע, או שגם הפרמטרים של מדידת ההצלחה שלהם בתוכנית השתנו בהתאם לתפיסה החדשה, שלכאורה שמה את הבריאות לפני הכל.