סדרת הריאליטי "אנשים קטנים, עולם גדול!" ("Little People, Big World"), שמשודרת ב-yes בערוץ 78, היא אמנם לא הסדרה הכי פופולרית בישראל - אבל יתכן מאוד שנתקלתם בשמה או לפחות בשם או בפנים של איימי רולוף, אם המשפחה שנמצאת במרכז הריאליטי והאישיות שהכי מזוהה עם הסדרה. "אנשים קטנים, עולם גדול!" עוקבת אחר בני משפחה שחלקם נמוכי קומה וחלקם בגובה ממוצע. הסדרה היא משודרת החל מ-2006 ואפילו אוחזת בשיא גינס: היא מחזיקה במספר הפרקים הגבוה ביותר עבור ריאליטי מבוסס משפחה, כאשר עד כה שודרו ממנה יותר מ-340 פרקים.

ולמרות הצלחתה, "אנשים קטנים, עולם גדול!" איננה סדרה מסוקרת במיוחד, אולם היום היא עלתה לכותרות בנסיבות קשות. ג'ייקוב רולוף, הבן הצעיר ביותר במשפחה, חשף כי הוא עבר התעללות מינית על ידי אחד ממפיקי השטח של הסדרה, כריס קרדמון. על פי IMDb, קרדמון לקח חלק בהפקת הסדרה בשנים 2007-2010, כשג'ייקוב היה בגילים 10-13. רולוף חשף את ההתעללות לכאורה בפוסט שפרסם בחשבון האינטסגרם שלו, ובו נכתב כי "לעתים קרובות קל יותר לחשוב על דברים מאשר לדבר עליהם. לכן החשיפה הזאת מגיעה באיחור, אבל הזמן הזה איפשר לי למצוא את הכוח ואת המילים. לאחר תהליך ארוך שאני מבין כיום שהיה 'טיפוח', נאנסתי על ידי מפיק שטח של 'אנשים קטנים, עולם גדול!' בשם כריס קרדמון". "טיפוח" (Grooming), הוא הכינוי למניפולציה בה נוקטים פדופילים על מנת להתיידד עם הקורבנות שלהם, כדי להסיר מהם מחסומים ולהגיע למצב בו הקטינים בוטחים בהם.

רולוף הוסיף שהוא לא מתכוון לפרט את נסיבות ההתעללות, אבל שהוא "מקווה שלא ירשו לו (לקרדמון) להתקרב לילדים שוב". הוא המשיך וכתב כי הוא התחיל לחשוב על חשיפה פומבית של המאורעות לאחר שקרדמון שלח לו הודעה ב-2015, כשרולוף היה בן 18 ולאחר שהוא עזב את צילומי הריאליטי. "החלטתי לחשוף את הדברים עכשיו, מכיוון שנותרה טראומה שאני צריך לגרש את הכוח שלה עלי ועל ההתפתחות שלי", הוא כתב.

View this post on Instagram

A post shared by Jacob Roloff (@jacobroloff45)

"על ידי החשיפה הזאת, אני מקווה שנקודת המבט שלי בנוגע לתקיפה וניצול של ילדים תובן יותר, כמו גם ההשלכות של טלוויזיית ריאליטי. יחד עם זאת, אני חייב להוסיף שהחוויה הזאת לא הגדירה לבדה את את נקודת המבט שלי לגבי הנושאים האלה או לגבי העולם בכלל", רולוף כתב והוסיף ש"תקיפה מינית יכולה לקרות לכל אחד או אחת ובכל זמן, וזו מציאות הרבה יותר נוכחת ממה שמתאפשר לנו לדבר תחת הסטיגמה החברתית". הוא גם דאג לענות מראש על השאלה "למה עכשיו?" שמופנית בדרך כלל לקורבנות שמתלוננים באיחור, והסביר כי "ילד צריך לעכל, והייתי צריך שקט וזמן".

רולוף חלק גם את מחשבותיו אודות ז'אנר הריאליטי, ללא קשר לחוויית ההתעללות המינית שעבר: "אני ממשיך לתהות לגבי המציצנות שמעורבת בתעשייה הזאת - מפגן ענק של דרמה וכאב וויכוחים וחדירה לפרטיות, עם מעט מאוד אושר, שאנשים צופים בו כשהם מנותקים לחלוטין מבני האדם המורכבים שנמצאים בתוך ה'דמויות' הפשטניות שהם רואים בטלוויזיה. יחד עם זאת, אין קשר סיבתי בין הפקת ריאליטי וטראומת ילדות. אנחנו עדיין ממשיכים לרוץ קדימה עם התעשייה הזאת חירשים, עיוורים ואילמים, ומבקשים סליחה בדיעבד - במקום לשאול שאלות קשות יותר את עצמנו. הרווחים אכן היו מתוקים. החוויה עצמה הייתה מורכבת יותר". 

בהמשך הפוסט, רולוף התייחס להתבגרות שלו, שתועדה בתוכנית הריאליטי: "למה אנחנו לוקחים כמובן מאליו את זה שאנחנו מסוגלים לצפות באדם מתבגר בטלוויזיה? איך הסביבה של העיניים הבוחנות של המצלמות והקהל משפיעה על התפיסה העצמית?". בסוף הפוסט, רולוף חזר לנושא התקיפה המינית והדגיש: "האשמה היא של התוקף בלבד, אף אחד מבני המשפחה לא אשם במה שקרה. אני בטוח שזהו רגע חיובי עבורי, וצעד נוסף לעבר עתיד זוהר".