המנחה, השדרן, התסריטאי והדוקומנטריסט מודי בר-און הלך לעולמו בגיל 59 לאחר מאבק במחלת הסרטן. היוצר נעדר בחודשים האחרונים ממסך הטלוויזיה, והיה מאושפז במחלקה האונקולוגית של בית החולים איכילוב. בר-און, שהתגורר בתל אביב, הניח אחריו אישה, מיקה, ושתי בנות, נטלי וצוף. ביום שבת, בעיצומו של שידור משחק גמר ליגת האלופות בערוץ הספורט, שידרו חבריו של בר-און כתבה מיוחדת שהספיק להקליט בימיו האחרונים, ובה סיכם את העונה.

"זה יום עצוב, אנחנו מרכינים את ראשנו עם לכתו של חברו האהוב מודי בר-און מעימנו", נמסר מערוץ הספורט. "אנחנו מחבקים את המשפחה ואת כל אוהביו". המשפחה מבקשת לשמור על פרטיותה ברגעים קשים אלה.

בר-און נולד ב-1962 בקריית עמל וגדל בחיפה. הוא שירת בחטיבת הנח"ל, השתתף במלחמת לבנון הראשונה, ובשנות ה-80 החל את דרכו המקצועית כסטנדאפיסט – בין השאר תחת ההרכב "איך זה עובד באמת", שבו הופיע לצד גדי פור ויוסי פרץ. "הבחור הזה שעשה סטנדאפ היה מלא כעס. על לבנון. הרגשתי פיון", סיפר בר-און בשנת 2015 לחיים אתגר בתוכנית "אנשים". "אני חושב שכל הילדות שלי גודלתי להיות חייל גיבור. כל המאמץ של כל המערכת, הבית, בית הספר ותנועת הנוער – כולם גידלו אותי להיות חייל גיבור".

לאורך שנות ה-90 ביים בר-און את המחזות "התכווצות שרירים" ו"הפותחן", שיחק בסרט "סיפורי תל אביב" ופרסם טורים במקומון "זמן תל אביב" ובעיתון "גלובס". בשנת 1993 הצטרף לצוות התסריטאים של תוכנית הסאטירה "החמישייה הקאמרית", ושנה לאחר מכן החל את דרכו בערוץ הספורט –שם הנחה בין היתר את "יציע העיתונות" ואת משדרי ליגת האלופות. בר-און היה ידוע כאחד מאוהדיה הגדולים ביותר של קבוצת הכדורגל הפועל חיפה.

נוסף על הגשת משדרי ספורט הרבה בר-און ליצור תכנים דוקומנטריים לערוצי הטלוויזיה הישראליים: "הכל פתוח" ו"הכל אנשים", ששודרו בטלוויזיה החינוכית; "במדינת היהודים", ששודרה בערוץ הראשון ועסקה בתולדות ההומור הישראלי; "תל אביב–יפו", סדרה תיעודית שסקרה את תולדות העיר ושודרה בערוץ 10; והסרטים "האריה שאג פעמיים" וכן "מסעות הברווז", שעסק באומן הקומיקס דודו גבע.

בעשור האחרון לחייו הרבה בר-און לשתף פעולה עם היוצרת הדוקומנטרית ענת זלצר, ויחד הם יצרו את הסדרות "הקיבוץ", שבחנה את ההיסטוריה של הקיבוצים בישראל; "כביש 90", שסקרה מסע בן שבועיים של בר-און לאורך תחנות שונות בכביש; ו"שיעור מולדת", ששודרה ב-HOT בשנת 2019 ועסקה בתולדות הסכסוך הישראלי-פלסטיני.

משנת 2003 ועד 2015 שימש בר-און גם פרזנטור של בנק דיסקונט והפך לאחד האנשים המזוהים ביותר עם המותג – בשיתוף פעולה שהיה ארוך במיוחד בהשוואה לסטנדרטים של עולם הפרסום הישראלי. הוא אף הגיש את תוכנית האירוח "כאן ועכשיו", השתתף בתפקיד אורח בסדרה הקומית "רון" ולימד קולנוע וטלוויזיה בבתי ספר ומכללות – בין היתר בבתי הספר שבהם למדו בנותיו.

אף שהופיע באופן קבוע על המסך מיעט בר-און להתראיין. בריאיון שהעניק ל"אנשים" ב-2015 סיפר: "אני רוצה להיות בפרונט, אבל בתנאים שלי. אני רוצה שליטה, לדעת לאן זה הולך". כשנשאל שם על הביקורות שהוטחו בזמנו נגד הקמפיין לבנק בהובלתו, הסביר: "אתה בסוף חייב לעבוד אצל מישהו. אני בדיאלוג עם עצמי, אבל בסוף אתה אומר: 'נו, מה?' אני בוכה כל הדרך אל הבנק". על המשפחה סיפר: "תפקיד חייך הוא ההורות, הזוגיות – אלה החיים האמיתיים. זה התפקיד החשוב באמת, הרציני באמת, התובעני באמת, המסובך באמת".