היצירה הטלוויזיונית הישראלית הפכה בשנים האחרונות למחצב, למשאב לאומי, לחומר הגלם המיוצא ביותר של מדינת ישראל. יעידו על כך סדרות כמו "חטופים" ששימשה השראה ל"הומלנד", "בטיפול" שזכתה לגרסה אמריקאית ב-HBO וסדרות כמו "להיות איתה" ו"פאודה" שנרכשו לשידור על ידי אמזון ונטפליקס, בהתאמה.

ועכשיו, תוצרת ישראלית חדשה מצטרפת למועדון הבינלאומי הנחשק. חברת Fremantle הבריטית בישרה כי היא עתידה לפתח, להפיק ולהפיץ את "הסהר הפורה", סדרת דרמה חדשה מאת מריה פלדמן (שיצרה את "כפולים") ואיתן מנסורי (שהפיק, בין השאר, את "בשבילה גיבורים עפים"). הסדרה עוסקת בבני משפחה צרפתית, ותתמקד בבן, שמוצא את עצמו מעורב בעימות הצבאי המתמשך בסוריה אחרי מותה המסתורי של אחותו חמש שנים קודם לכן בפיגוע בירושלים. הבן, אנטואן, מזהה את האחות המנוחה לכאורה בצילום של פלוגת לוחמות כורדיות בסוריה ומחליט לנסוע ולמצוא אותה.

מריה פלדמן (צילום: אסף פלדמן)
הפקה משותפת - פלדמן | צילום: אסף פלדמן

"אני ממריאה ביום ראשון ללוס אנג'לס. יש לנו שבוע של פגישות אינטנסיביות, ואנחנו מקווים שנמצא גוף שידור שיהיה מעורב בזה, אמריקאי. זו תהיה קו-פרודוקציה עם צרפת", סיפרה פלדמן ל-tvbee. "אנחנו שמחים שפרמנטל איתנו, כי הם חברה ענקית. הם יצרו איתנו קשר עוד לפני שזכינו ב-Series Mania בשנה שעברה, וסיפרנו להם את הרעיון".  Seires Maniaהוא פסטיבל שנערך מדי שנה בפריז. ב-2017, זכתה בו "הסהר הפורה" בתקציב פיתוח בסך 50,000 אירו. "זה היה על בסיס רעיון וקצת פיתוח", מוסיפה פלדמן.

"הסהר הפורה" נוגעת אמנם בסוגיות קרובות – גאוגרפית ורגשית – לישראל, אך יוצריה מייעדים אותה לשוק הבינלאומי. "היא תדבר ברובה אנגלית, ערבית וצרפתית, ויש לנו גיבורים מכמה ארצות אז אנחנו חושבים שזו סדרה שתפנה פשוט לכולם. המלחמה בסוריה מעסיקה את כולם, וההשלכות שלה הן גלובליות – גם בישראל, גם בארצות הברית", אומר פלדמן.

"שני דברים ריתקו אותי", מספרת פלדמן על ההשראה ליצירת הסדרה. "אחד זה התופעה של הלוחמות הכורדיות. אנחנו אומרים 'בישראל גם נשים משרתות, אבל בצבא הכורדי נשים הן שוות לגמרי לגברים. הן בתפקידי מפתח. אישה יכולה לפקד על פלוגה של גברים. אין שום הבדל, יש שיוויון מוחלט, וזו תופעה מאוד מעניינת... ראיתי את זה בכתבה של איתי אנגל; חיילי דאע"ש לא מפחדים למות בקרב, כי אם הם ימותו הם ילכו לגן עדן ויפגשו 72 בתולות, אלא אם כן הם מתו מידי אישה. ולכן, כשהם יודעים שהכורדיות הן אלה שיורות, הם מתבלבלים לגמרי, לפעמים פשוט בורחים, אז לנשים יש תפקיד מאוד גדול בזה שהן יכולות להביס את דעא"ש". אנגל, היא מציינת, משמש גם כיועץ לצוות הכותבים.

"הדבר השני זה המתנדבים האירופאיים. חלקם עם רקע צבאי, חלקם בלי רקע צבאי, והם באים פשוט להילחם לצד הכורדים כי הם מרגישים שזאת המלחמה הצודקת. זה קצת כמו המינגווי – 'זאת המלחמה הצודקת וזה מה שצריך לעשות".