מזה כמה חודשים שהאודישנים של עונת העשור של "מאסטר שף" מלווים אותנו וגורמים לנו לפנטז על קארי, קאצ'ו א פפה וקרוקומבוש. כעת, כשהסתיימו האודישנים סוף סוף, נותרה רק שאלה אחת שהשאירה אותנו ערים בשעות הקטנות של הלילה: למה נדמה שכמעט כל מי שהגיע לאודישנים השנה הכין מז'וז'ין? והאם זה באמת נכון?

אם גם אתם התעסקתם עד בלי די במנות שהוגשו לשופטים, הגעתם למקום הנכון. החלטנו לעשות שירות לציבור, לצפות מחדש בכל האודישנים של העונה ולבדוק אחת ולתמיד מה המספרים המדויקים של מתמודדי עונת העשור. ובכן, הנה הם לפניכם:

השנה הגיעו 82 מתמודדים לנסות ולהתברג לעונה החדשה של הריאליטי הקולינרי. מתוכם, 37 עברו את הטעימה העיוורת וגם את האודישן הפרונטלי – ואחרי סינון אגרסיבי של פאנל השופטים, נשארו 20 מתמודדים שמרכיבים את הנבחרת, שתתחיל להתחרות הערב.

קארי מיכל מוטיל  (צילום: מאסטר שף, קשת 12)
המנצחת הבלתי מעורערת. מנת קארי מהאודישנים | צילום: מאסטר שף, קשת 12

אנחנו אמנם חשבנו שרוב המתמודדים בחרו להכין דגים מחותנים, אבל המנה הפופולרית ביותר בקרב הנבחנים השנה הייתה – בלי שום מתחרה – הקארי, והכינו אותה לא פחות מ-14 מתמודדים. מתוך אותם 14, שמונה עברו את הטעימה העיוורת בהצלחה והגיעו לאודישן הפרונטלי. מנת המז'ו'זין הגיעה למקום השני והמכובד לא פחות, כאשר 12 בשלנים שונים בחרו להכין אותה. אחריה הגיעה קאצ'ו א פפה, עם 11 גרסאות שונות של המתמודדים.

את לחם הבשר בחרו לא פחות מ-10 מתמודדים, למרות שזה הרגיש כמו הרבה פחות. הקינוחים היו הרבה פחות פופולריים השנה – ומתוכם, המנה המועדפת על הנבחנים השנה הייתה קטאייף, אותה הכינו 8 אנשים, בגרסאות מתוקות ומלוחות כאחד. הבאות בתור הן המקלובה והקנודל, שזכו ל-7 אדפטציות כל אחת, ו-6 אנשים הכינו מנטי. למקומות האחרונים הגיעו הקרוקומבוש (4 מתמודדים) והביף וולינגטון (3 מתמודדים). זה לא מפתיע, כמובן, בהתחשב במורכבות של הקרוקומבוש. ולגבי הביף וולינגטון: אף אחד מהמתמודדים שהכינו אותו לא הצליח לעבור את מבחן הטעימה העיוורת - אז כנראה האחרים התרחקו מהמנה בחוכמה.

הטעימה העיוורת של מיכל להב (צילום: מתוך: "מאסטר שף", קשת 12)
הווטו היחידה שהגיעה לנבחרת. מיכל להב | צילום: מתוך: "מאסטר שף", קשת 12

אגב, עוד נתון מעניין: כל מי שהחליט להכין מז'וז'ין או קרוקומבוש ועבר את הטעימה העיוורתעבר גם את האודישן הפרונטלי (!). ובסך הכל, סטטיסטית, המנה המשתלמת ביותר להכנה הייתה קאצ'ו א פפה: מתוך 11 מתמודדים שבחרו אותה באודישנים – לא פחות מ-4 הצליחו להיכנס לנבחרת.

לא הסתפקנו בנתונים המספריים שנוגעים למנות עצמן, ובדקנו עוד כמה נתונים מסקרנים. למשל, מתוך ארבעה מתמודדים שהצליחו לעבור את האודישן הפרונטלי בעזרת הטלת הווטו של אחד מהשופטים (חיים לא השתמש בזכות הווטו שלו) – רק מתמודדת אחת הגיעה לנבחרת: מיכל להב, שקיבלה את הווטו של אייל. 

וגם: מתוך 82 המתמודדים שהגיעו לנסות ולהתחרות, הסתמן רוב קטן לנשים: 44 נשים ניסו להיכנס לתוכנית כשמספר הגברים עמד על 38. המתמודדת הצעירה ביותר שהגיעה להתחרות היא זוהר אביטן בת ה-22, שהכינה לחם בשר אך לא עברה את הטעימה הראשונה. מי שעוד לא עבר את הטעימה העיוורת היה המתמודד המבוגר ביותר באודישנים: איציק אברון בן ה-71 שהכין מקלובה. הגיל הממוצע של הנבחנים הוא 38, כשהגיל הממוצע של חברי הנבחרת הסופית גבוה רק בקצת, ועומד על 39.