שרת התרבות וחברת הכנסת מטעם הליכוד, מירי רגב, פרסמה היום ציוץ עוקצני שהופנה כלפי הקומיקאי והמנחה ליאור שליין, ותכנית הסאטירה הוותיקה בהנחייתו, "גב האומה" שמשודרת ברשת 13. רגב התייחסה לציוץ של ערן סויסה ("ישראל היום") על כך שרשת 13 לא תשדר את "גב האומה" בערב הבחירות, ושהערוץ שוקל להפסיק לשדר את התכנית. "ברשת שוקלים להוריד את תוכנית הסאטירה מהמסך. בבחירות הקרובות זו תהיה הפעם הראשונה זה כמה שנים שהיא לא תשודר", כתב סויסה, שציין גם כי "גב האומה" צפויה לחזור, אם בכלל, רק אחרי החגים. רגב, שרבים מהמונולוגים הקומיים ובדיחות שסופרו בקטעי הפאנל של "גב האומה" עסקו בה ובפועלה כשרת תרבות, צייצה מחדש את הפרסום והוסיפה "אוייש שליין נראה שהאומה הפנתה לך גב".

בין הסגמנטים הבולטים בתכנית שעסקו ברגב נמנים מונולוג קומי בן 11 דקות שביצע שליין בקיץ 2016, לאחר שרגב התראיינה ל"ערב טוב עם גיא פינס" והתבקשה לתאר בו את הנעשה (ואת רשמיה מהנעשה) בסרט "ספרות זולה". שליין הפציר אז מצופיו המזרחיים שלא ייתנו לרגב "לעשות עליהם סיבוב" ולגזור הון פוליטי בתחום שהיא איננה בקיאה בו. בחודש אוקטובר של אותה השנה הגיעה רגב לאולפן לשמש כ"עדה מרכזית" בדו"ח מצב האומה, אז הגיבה בבדחנות לדבריהם של חברי הפאנל, שישבו בו אז אורנה בנאי, גורי אלפי, עינב גלילי ונועה רוטמן.

"גב האומה" שודרה תחילה בשם "מצב האומה", בימים בהם הזכיינית רשת היתה חלק מערוץ 2. היא הועברה לערוץ 10 וזכתה למיתוג מחדש כ"גב האומה", ובאיחוד של ערוץ 10 ורשת חזרה להיות משודרת ברשת 13. התכנית כבר עלתה לכותרות על רקע מערכת בחירות קודמת, כשבבחירות 2015 החליטה רשת לקצר את עונתה השמינית ולא לשדר אותה בסמוך ליום הבחירות. בשעתו פורסם כי הצעד עורר תרעומת בקרב אנשי הצוות של התכנית, וחלקם טענו כי הזכיינית רצתה לצנזר את הביקורת שהושמעה בתכנית נגד ראש הממשלה נתניהו, וזאת משום שנתניהו נחשב גורם מכריע בהחלטה על פיצול ערוץ 2.

פנינו לליאור שליין בבקשה לקבלת תגובה, והיא תתעדכן בכתבה כשתתקבל.