אם פספסתם את סדרת הדוקו החדשה של נטפליקס על אילוף כלבים, יכול להיות שזה קשור לשמה העברי - שהוא כנראה אחד התרגומים התמוהים ביותר שראינו אי פעם: "פה קבור הכלב". מיותר לציין שכל קשר בין שם הסדרה בעברית לבין התוכן שלה מקרי בהחלט, ובאנגלית היא נקראת "Canine Intervention", כשאת ההתערבות המקצועית הזאת מבצע ג'אס לברט, מאלף כלבים מאוקלנד, קליפורניה.

לברט הוא לא סתם מאלף כלבים, הוא איש שעשה מהמקצוע שלו קריירה רווחית במיוחד. הוא הספיק לרשום פטנט על שיטת האילוף שלו, ובבבעלותו מחנות אימונים שהשתתפות בהם עולה עשרות אלפי שקלים, אליהם כבר הגיעו כמה לקוחות מפורסמים במיוחד כמו קווין הארט או מייקל בי ג'ורדן. אבל צפייה בסדרה מעלה יותר מכמה תהיות לגבי שיטת האילוף של לברט והגישה הכללית שלו לכלבים, ויש גם מי שניסו לעצור את עליית הסדרה לשידור - בדיוק מהסיבות האלה.

"פה קבור הכלב" עלתה לשידור בסוף פברואר, למרות שעצומה עם למעלה מ-40 אלף חתימות ניסתה להביא לביטולה. העצומה המדוברת עדיין נמצאת באוויר עם מטרה להגיע ל-50 אלף חתימות, אבל לא ברור אם ההגעה ליעד אכן תשפיע על נטפליקס ותוביל להסרתה של הסדרה מהשרת. בדומה ל"לוחש לכלבים" סיזר מילאן, גם לברט מתמחה בכלבים "בעייתיים", בין אם מדובר בכלבים שמשתייכים לגזעים שנוטים להיות תוקפניים ולא צפויים או במקרים ספציפיים של כלבים עם בעיות של חרדה או הסתגלות לסביבה אנושית. על פניו, לסדרה יש מטרה טובה - והמאלף מנסה להשיג הרמוניה בין החיות לבעלים האוהבים שאולי התייאשו משיטות אילוף אחרות שלא הניבו פירות.

אבל הבעיה נעוצה בשיטת האילוף של לברט, שנתפסת בעיני רבים כשנויה במחלוקת: השיטה המדוברת כוללת עונשים, בעוד המאמנים שיזמו את הכנת העצומה שייכים לאסכולת החיזוקים החיוביים בלבד. "אנחנו לא צריכים עוד סיזר מילאן", אמר בסרטון יוטיוב סארו בוגוזיאן, אחד המאמנים שיצאו נגד לברט. "אנחנו לא צריכים שעוד סדרת טלוויזיה תהפוך שיטת אילוף דוחה כל כך לפופולרית ותעשה יותר נזק מתועלת". על אילוף בשיטת החיזוקים החיוביים, הוא אומר: "זה תהליך משעמם, זה כמו לצפות בצבע מתייבש בגלל שאתה מלמד ומאמן את הכלב בתהליך מאוד איטי, וכל צעד לוקח כמה שבועות". 

שיטות כמו של לברט ומילאן, שכוללות עונשים בצורה קולר חשמלי או קולר חנק, הן יותר "מבדרות" לצפייה מכיוון שהן יוצרות את הרושם שהכלב אומן מהר מאוד ושההתנהגות הבעייתית שלו "תוקנה". מלבד הבעייתיות הברורה בענישה של בעלי חיים, המתנגדים לסדרה של נטפליקס מסבירים ששיטות אילוף שכוללת ענישה הן אפילו לא אפקטיביות, אם לוקחים בחשבון את מדע התנהגות בעלי החיים, ולמעשה הולכות באופן מוחלט נגד הידע האקדמי בענף. "השיטות שמוצגות בסדרה מקדמות מיתוסים כמו דומיננטיות, 'אלפא' והצורך של כלבים לקחת אחריות על המעשים שלהם", כתבה אחת החותמות על העצומה בדיון ברדיט. "אבל בניגוד לבני אדם, לכלבים אין שום יכולת לתפוס את הרעיון של אחריות על מעשים. אם נגיד את זה במילים פשוטות - 'פה קבור הכלב' מפיצה שקרים ואינפורמציה שגויה לגבי התנהגות כלבים".