נגיף הקורונה ממשיך להתפשט בסין ומחוצה לה, כשיחד איתו הולכת וגדלה גם ההשפעה שלו על עולם התרבות. אחרי ההפיכה של סרטי מגיפות ללהיטי סטרימינג, מתברר כי האזרחים בסין, שמתחילים לדאוג לא רק מהנגיף עצמו אלא גם ביחס של הממשלה אליו, מתעניינים לאחרונה מאוד בסדרה מסוימת - "צ'רנוביל", מכירים? 

סדרת הלהיט של HBO מהשנה שעברה עוסקת, למי ששכח, בפיצוץ הגרעיני בצפון אוקראינה משנת 1986 ובטיוח של הממשלה הקומוניסטית את אותו אסון, שהחומרים הגרעינים שהתפרצו בו הביאו עם השנים למותם של אלפים. כעת, אנשים בסין - שסובלת כעת בעצמה עם משבר של ממש בכל הנוגע לווירוס הקורונה - מתחילים לראות דמיון בין התנהגותה של השלטון הסובייטית במהלך אסון צ'רנוביל לזו של הממשל הסיני. 

אחת מהטענות של אותם אנשים נוגעת למועד בו דיווחו השלטונות הסינים על המגיפה. הדיווח הראשוני על הנגיף פורסם ב-20 לינואר, מספר ימים לאחר שכבר אותר בערים סיניות מחוץ לווהאן (בה התפרץ הנגיף), בתאילנד וביפן. בראיון שנערך עם ראש העיר של ווהאן, הסביר ראש העיר כי תזמון הפרסום הראשוני על הנגיף נבע מצורך לבצע אימותים שונים, ולא מניסיון של הממשלה לטייח את דבר ההתפרצות. 

"ווהאן וצ'רנוביל! כמה הן דומות! כמה זה עצוב!", כתב אחד מהגולשים בDouban, רשת חברתית הנועדה לפרסום ביקורות על ספרים וסרטים, הנחשבת לאחד המעוזים האחרונים המאפשרים לאזרחים ליברלים להתבטא בהם באינטרנט הסיני. ליברלי ככל שיהיה, גם שירות הדירוג הזה נאלץ להגביל במעט את הגולשים שלו, לאחר שעמוד הסדרה "צ'רנוביל" זכה לדירוג של 9.6 מתוך 10 (סדרה טובה, נכון, אבל דירוג קצת חריג) - ככל הנראה סימן לסלידה של האזרחים מהאופן בו מתנהלת הממשלה הסינית.

"אני מקווה שהאזרחים הסינים יוכלו ללמוד משהו מהסדרה הזו. הדברים שמגנים עלינו הם לא כלי נשק גרעיניים, נושאות מטוסים או דברים שנוחתים על הירח. הדברים שמגנים עלינו הם זרימה חופשית של מידע וחדשות, ועצמאות שיפוטית", כתב גולש אחר בDouban. גם ברשת החברתית הסינית Weibo, הידועה בצנזורה הקשה שהיא מפעילה על הגולשים, ניתן למצוא לא מעט הבעות ביקורת. "כל שקר שאנחנו מספרים הוא חוב לאמת. במוקדם או במאוחר החוב הזה נפרע", כתב אחד הגולשים, שציטט שורה מתוך הסדרה.