בשנים האחרונות גוברת המודעות החברתית לחשיבותן של אזהרות טריגר. הן מופיעות בתחילתם של סרטים או פרקים בטלוויזיה, ואפילו בפתחם של פוסטים בפייסבוק; מטרתן ליידע את הצופה או הקורא שבתוכן שהוא עומד לצרוך מופיעים נושאים שעשויים להיות נפיצים או רגישים, כאלה שעשויים לעורר בו תחושות קשות. כך, למשל, העונה הרביעית של הסדרה "הכתר" הגיעה עם אזהרה שמיידעת את הצופים בכך שהעונה תעסוק, בין השאר, בהפרעות אכילה.

אבל "לא בסדר", הסרט החדש של ענקית הסטרימינג הולו, נפתח באזהרת טריגר משונה למדי - יש שיאמרו לא הכרחית. הסרט, שעלה למסכים בסוף חודש יולי (וזמין לצפייה בדיסני+), עוקב אחר דני (זואי דויטש), בחורה חסרת רחמים ואפילו רשעית שנואשת להיות מפורסמת ולזכות לאהדה באינטרנט. בהתאם, אזהרת התוכן שמוצגת בפתח הסרט מזהירה: "הסרט הזה מציג אורות מהבהבים, נושאים של טראומה ו*גיבורה נשית לא חביבה*. שיקול הדעת של הצופה מומלץ".

אפשר להבין מדוע בחרו הבכירים בהולו ליידע את הצופים באשר להופעתם של אורות מהבהבים (מדובר באזהרה נפוצה, שכן אורות מהבהבים עשויים להיות מסוכנים עבור אפילפטיים או מתמודדי פוסט טראומה). וכמובן, ברור למדי מדוע הצופים יודעו מראש בהתעסקות בטראומה. אבל למה בהולו האמינו שיש להזהיר את הצופים מפני גיבורה נשית לא חביבה? את השאלה הזו שואלים כעת גולשים רבים, שניגשו לצפות בסרט החדש ונותרו מבולבלים אל מול הבחירה המוזרה.

גולשת אחת תהתה בחשבון הטוויטר שלה, "למה הולו מזהירה אותי מ'גיבורה נשית לא חביבה'? האם גיבורים גבריים לא חביבים גם הם צריכים אזהרות טריגר?". גולשת אחרת קבעה, "אנחנו כחברה צריכים לנהל שיחה רצינית על המונח 'גיבורה נשית לא חביבה' ועל כמה הרסני הוא הפך להיות". "איך 'גיבורה נשית לא חביבה' זו אזהרת תוכן שעומדת לצד 'אורות מהבהבים' או 'נושאים של טראומה'?", שאל גולש אחר, והוסיף אימוג'י עצוב.

אבל האמת היא שהאזהרה המדוברת מקורה לא בזילות של אזהרות טריגר, ולא בבהלה פרימיטיבית מדמויות נשים לא חביבות. להפך: מדובר, דווקא, בניסיון להשתמש באמצעי הנ"ל כדי לומר אמירה משועשעת-אך-משמעותית על היחס של החברה לדמויות נשים לא חביבות: בעוד דמויות של גברים לא חביבים עוברות לצופים חלק בגרון, דמויות נשים לא חביבות בסרטים או בסדרות לא מתקבלות בברכה (בלשון המעטה). לא פעם, הקהל לא מסוגל לעכל את קיומן של נשים שאינן חביבות, משל עצם קיומן עשוי להיות מטרגר בדיוק כמו אלימות פיזית או כמו עירום גרפי. 

בראיון שהעניקה לאחרונה למגזין IndieWire, אמרה במאית הסרט קווין שפרד כי הבחירה להציג את האזהרה מפני הגיבורה הנשית הלא חביבה הייתה בחירה מודעת לעצמה. לדבריה, מטרת הבחירה הזו הייתה לעורר את הקהל: "זה היה מעניין בעיני שחלק גדול מהקהל נראה מוטרד מכך שהסרט עוסק בבחורה כמו דני (הדמות הראשית), אז רציתי להתעסק עם זה קצת", אמרה.