חמישה חודשים לאחר הסכם ההבנות בין רשת לערוץ עשר למיזוג, חברי מועצת הרשות השנייה התכנסו היום (ה') לדיון מכריע והחליטו: יש מיזוג בין רשת לעשר. ואולם חברי המועצה הציבו כמה תנאים לאישור המיזוג.

הישיבה המכרעת של הרשות השנייה התקיימה על רקע החלטת שר התקשורת איוב קרא השבוע להדיח את יו"ר הרשות השנייה יוליה שמאלוב-ברקוביץ' מתפקידה. מנכ"ל המשרד נתי כהן הגיש לקרא דו"ח חמור, שתוכנו נחשף ב-TheMarker, שלפיו שמאלוב-ברקוביץ' התנהלה באופן שאינו הולם עובד ציבורי, הביעה עמדה מראש ולא התחשבה בבקשות העובדים ובעלי המניות לזרז את ההליכים.

למרות זאת, שמאלוב-ברקוביץ' הודיעה כי לא תתפטר מתפקידה, אך "תילחם על חפותה". לדבריה, היא פעלה באופן ענייני ודחתה ניסיונות לחץ מטעמים זרים. בתחילה שמאלוב-ברקוביץ' כלל לא זימנה דיון להיום, אך לאחר דרישה של חברי המועצה היא זימנה את הדיון אתמול. בסופו של דבר שמאלוב-ברקוביץ' עצמה ניהלה את הישיבה היום של הרשות השנייה.

אישור הרשות השנייה למיזוג מקרב את יישום המיזוג לטווח הקרוב מאוד – כנראה בתחילת ינואר 2019. עם זאת, הצדדים עדיין צריכים להגיע להסכמות לגבי מבנה הבעלות, ועוד לפני כן רשת וקשת אמורות להגיע להסכם לגבי העסקה למכירת מניות רשת בחברת החדשות לקשת.

כפי שפורסם ב-TheMarker, מבנה הבעלות המתגבש של הערוץ הממוזג יכלול ארבעה בעלי מניות מרכזיים שיחזיקו בערוץ בחלקים שווים. הארבעה הם לן בלווטניק, אודי רקאנטי, אודי אנג'ל - ומו"ל מעריב אלי עזור, שיעמוד בראש קבוצת משקיעים שיגייס. כל אחד מהצדדים יחזיק 25% ממניות החברה הממוזגת, אך השיעור המדויק עדיין לא נסגר, שכן הצדדים החליטו להתאים את מבנה הבעלות למידת הנכונות של כל אחד מבעלי המניות להזרים כסף לערוץ הממוזג. לפי ההערכות, הערוץ זקוק להזרמות מיידיות של 150 מיליון שקל עם הקמתו.

עזור עצמו כבר סיכם בשבועות האחרונים על הזרמה של 10 מיליון שקל לערוץ עשר בשתי מנות - שאמורות להיות מומרות למניות. בשל אחזקותיו בעיתונות וברדיו, עזור מוגבל לאחזקה של 5% בלבד בערוץ טלוויזיה. בשל כך, כחלק מהעסקה לעזור יש אופציה להביא משקיעים מטעמו ל-20% ממניות החברה הממוזגת. בשבועות האחרונים מגבש עזור את קבוצת המשקיעים שתצטרף עמו להשקעה בערוץ הממוזג. ייתכן כי ירכוש תחילה מניות בערוץ עשר, ולאחר המיזוג יומרו מניות אלה לאחזקות בחברה הממוזגת. בכל מקרה, עזור ייאלץ להציג את קבוצת המשקיעים שלו לאישור בעלי המניות הנוספים.

המשמעות של מבנה בעלות מעין זה הוא שבעלי ערוץ עשר הנוכחיים, בלווטניק ורקנאטי - השותפים גם בקבוצת RGE - יהיו יחד בעלי המניות הגדולים בערוץ. גם עזור מגיע מהצד של ערוץ עשר, והוא מקורב למנכ"ל ערוץ עשר יוסי ורשבסקי. האחרון הוא זה שגייס אותו להשקיע בחברה לאור קשייה התזרימיים. עזור צפוי לקחת חלק דומיננטי בניהול השוטף של הערוץ הממוזג. ורשבסקי צפוי להישאר בתפקידו.

בעקבות אישור המיזוג מסרו בהודעת משותפת בעלי מניות ערוץ רשת13 וערוץ עשר כי הם מברכים על החלטת מועצת הרשות השנייה:

"האישור הערב הוא צעד חשוב והכרחי לקראת הסדרת שוק הטלוויזיה הישראלי. מיזוג של פעילותרשת 13 וערוץ 10 יאפשר לחברה הממוזגת לפעול לשימור מירב העובדים ולהציע לצופה הישראלי טלוויזיה טובה יותר, שתתבסס על השקעה בתוכן איכותי ומקורי, במקביל לשימור הפלורליזם התקשורתי".

עוד מסרו הצדדים כי לאחר אישור המיזוג, ישלימו נציגי בעלי המניות של הצדדים את הליך המיזוג, וגיבוש התוכנית האסטרטגית של הערוץ הממוזג, אשר בסיומו יקבע יחס האחזקות של בעלי המניות בחברה הממוזגת. עוד נמסר כי ייבדקו הפניות של המשקיעים הנוספים שביקשו להיכנס לערוץ. הצדדים אישרו כי תאריך היעד למיזוג השידורים נקבע ליום שלישי 1 בינואר 2019.

במקביל, רשת 13 הודיעה כי תשלים את אחזקותיה בחברת החדשות לפי ההסכם שכבר גובש בין הצדדים.

עוד מסרו בעלי המניות כי הם "מודים לרגולטורים, ובהם הממונה על ההגבלים העסקיים והרשות השנייה, על פעולתם היסודית והנמרצת לאישור המיזוג".

הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker
כתבות נוספות:

חייב חצי מיליארד דולר - וברח לישראל: העולה החדש שפשט רגל ברוסיה אותר בווילה בראשון לציון
האוצר מזיק לבריאות: למה שהתרופות לא יימכרו בזול בכל בתי המרקחת?