שמה של הראפרית רמי מה לא מוכר במיוחד לקהל הישראלי הממוצע. ובכל זאת, שווה לשמוע על התוכנית החדשה שבהנחייתה: "My True Crime Story" ("סיפור הפשע האמיתי שלי"). הסדרה של הראפרית-שחקנית, שעלתה ממש השבוע, תסקור את סיפוריהם של פושעים אמיתיים שריצו את עונשם והגיעו לגאולה, והכל בתיאור מגוף ראשון שלהם מההתחלה ועד הסוף. כל פרק בסדרה, מבית היוצר של ערוץ VH1, מתאר סיפור חדש של פושע ופושעת, ורמי מה (ששמה האמיתי הוא רמיניס) סיפרה שלא יכלה לוותר על פרויקט שנוגע ישירות לחייה בצורה כל כך מדויקת. למה? ובכן, משום שרמי, ראפרית די נוצצת עם חיים של סלבית אמריקאית אמיתית, היא בעצמה עבריינית מורשעת.

ב-2008, שנתיים אחרי ששחררה את האלבום הראשון שלה, רמי הורשעה בתקיפה ובאחזקת נשק לא חוקי. רמי הורשעה אחרי שהייתה מעורבת במקרה ירי באישה מחוץ למעדנייה במנהטן. האישה נפצעה קשות, ולפי המשטרה זיהתה את רמי בתור היורה. קריירת הראפ שלה, אם תהיתם, הייתה בהמתנה במהלך שנותיה בכלא. נגזרו עליה שמונה שנות מאסר, אך היא שוחררה אחרי 6 שנים בכלא - ושנתיים אחרי ששוחררה, הייתה מועמדת בשנית לשני פרסי גראמי, בקטגוריות שיר הראפ והופעת הראפ הטובות ביותר.

"כשהם הסבירו את הסדרה בפניי ואמרו שיהיה מדובר בדיווחים מגוף ראשון של אנשים שעברו במערכת, שישבו בכלא, בהחלט התעניינתי", אמרה רמי למגזין הרכילות Page Six. הראפרית תמיד טענה שהיא חפה מפשע, אבל גם דוגלת בחשיבות הבנת הלך הרוח של מי שהיו חלק מהשיטה ויצאו ממנה כאנשים טובים יותר: "זה לא יהיה רק סיפורם האמיתי. אנחנו עומדים לראות את סיפור הגאולה שלהם, איך הוא שינה אותם, איך הם עוזרים לאחרים להימנע מללכת בדרך זהה לזו שהם הלכו בה, ולהוכיח שאף אחד לא צריך להתאים לנראטיבים שהוכתבו לו בהתבסס על עברו. זה כל כך נכון עבורי!".

מאז שהשתחררה מהכלא, רמי בנתה לעצמה קריירה די מרשימה: היא נישאה לבן זוגה, הביאה לעולם ילדה, חזרה לעולם המוזיקה עם שני אלבומים, והחלה להופיע בסדרות טלוויזיה ובסרטים. "בזכות הנחישות שלי", מספרת רמי, "בזכות הכוח שלי, אני יכולה לדבר איתכם ולהנחות תכניות טלוויזיה ולשחק וכל השאר. סטטיסטית, אני אמורה להיות באיזה מוסד שיקומי איפשהו, עוד בניסיון להבין איך להתמודד בלי סיוע ציבורי". 

"(בסדרה) אנחנו מדברים על איך שחלק מהמשתתפים בה היו נערים כשהם עשו את כל הדברים האלה, ואיך מוח של מתבגרים עוד לא מפותח מספיק כדי להגיע להחלטות רציונליות כל הזמן", היא מספרת. "אנחנו מדברים על איך אנשים שעברו התעללות מוצאים את עצמם לעיתים קרובות במצב של 'הילחם או ברח', ועושים דברים שלא היו עושים בדרך כלל, בגלל הטראומה שלהם. אנחנו מדברים על שאנשים שבאו מבית עני יעשו לעיתים קרובות כל מה שהם צריכים כדי להשיג אוכל. זה יכול לעזור לנו להיות אמפתיים כלפי אנשים שאנחנו ממהרים לבטל", סיכמה רמי.