תיעוד שפורסם בשעות האחרונות, מתוך ראיון לתחנת BBC הערבית, חושף זווית נוספת מהפיצוץ שאירע אמש בנמל ביירות, בו נפגעו יותר מ-4,000 בני אדם. בסרטון המתעד שיחת זום שנעשתה לצורך ראיון, מוצגת המראיינת, עיתונאית ה-BBC מרים תומי שנמצאת בביירות, ברגעי הפיצוץ - כולל השלב בו היא נעלמת לחלוטין מן המסך.

העיתונאית ראיינה במסגרת שיחת וידאו את פייסל אל-אסיל, בכיר בסוכנות המרוקאית לאנרגיה בת-קיימא, שלא נמצא בלבנון. בעודה מדברת, אפשרות לראות את הקירות מאחורי תומי מתחילים לרעוד, כשהיא מסתכלת מסביב בפניקה. תוך כמה רגעים, ניתן גם לשמוע פיצוץ חזק ולראות את המצלמה בה תומי השתמשה נופלת, בעוד היא עצמה צועקת.

בשלב הזה, אל-אסיל ההמום מנסה להבין מה בדיוק קרה, שכן באותו שלב ניתן רק לראות שטיח צבוע באדום על המסך, ומפנה את המחשב שלו לקולגה אחרת, שנראית מזועזעת גם היא. תוך כמה שניות תומי לוקחת בחזרה את המצלמה, מרימה אותה מהרצפה, וברקע ניתן לשמוע אזעקה פנימית של בניין המשרדים. כפי שניתן לראות בסרטון, תומי יצאה מהתקרית בריאה ושלמה, ובהמשך אחד מהעיתונאים שעובדים לצדה אישר כי היא מוגנת ובטוחה. 

המקור לפיצוץ בלבנון, שאירע אמש בשעה שש בערב, עדיין לא ידוע. ההשערה הראשית בשלב זה היא כי מדובר בשריפה במחסן חומרים דליקים, והכוחות במדינה עדיין מנסים להבין את ממדי האסון. על פי המספרים האחרונים, בפיצוץ נפגעו יותר מ-4,000 בני אדם ונהרגו יותר מ-100, כשבמקביל צפים דיווחים על כך שבתי החולים בסביבה נמצאים על סף קריסה.

בעקבות האסון, מדינות רבות, בהן גם ישראל, הציעו להעניק סיוע ללבנון, שהכריזה על מצב חירום. בהודעה משותפת לשר הביטחון בני גנץ ושר החוץ גבי אשכנזי נמסר כי "ישראל פנתה ללבנון דרך גורמים ביטחוניים ומדיניים בין-לאומיים והציעה לממשלת לבנון סיוע הומניטארי רפואי". במקביל, נשיא המדינה רובי ריבלין פרסם הודעה בה כתב: "אנו משתתפים בכאבו של העם הלבנוני בשעת אסונו ושולחים יד מושטת לסיוע כן בשעה קשה זו".