רק עוד שני פרקים נשארו לנו לסיום המוקדמות של נינג'ה ישראל – הספורט היחידי בטלוויזיה בו נראה נציגים ישראליים בגמר. אחרי שבפרקים קודמים התרגלנו להרכב די הומוגני של מתחרים - מאמני כושר חטובים, מטפסים, גברברים גנריים ועלה תאנה נשי - פרק 16 עמד בסימן "האחר הוא אני": מאמן כושר טראנסג'נדר, קרקסנית שגרה בסירה, מעצב תלבושות, מטפס הרים ג'נדרפלואיד, מדריך טאיקוואנדו מתנחל, רקדן זומבה, ומנהל בר נרגילות. אשכרה. 

הפרק הפעם חולק לשני מסלולים, כשהראשון היה לא פשוט בכלל וכלל את הבנג'י הפרום, הגשר השבור, הסלילים והמוט לרשת. כמו תמיד, המכשול של חבל הבנג'י הפרום לבדו מספיק כדי להדיח חלק ניכר מהמתמודדים, וכך היה הפרק, במקרה של ענבל וענבר. ענבל, קרקסנית שחיה עם משפחתה בסירה(!), הגיעה לשבור את הנאחס של הקרקסנים בתוכנית, אבל למרבה הצער נפלה עוד לפני שתפסה את החבל, אם כי תוך כדי סלטה מאוד מרשימה. ענבר, מאמן כושר בעל סיפור די מטורף שכולל ינקות באורוגוואי, אימוץ על ידי זוג ישראלי, ניתוח לשינוי מין (נולד כאישה) והפיכה למאמן כושר, גם לא זכה להגיע לחבל כשנפל עוד בשלב האומגה. 

בצד היותר סחי של המסלול היה יונתן יעקב - כפיל של כוכב ברצלונה לואיס סוארז, שהגיע עד המוט, אך התעייף והתקשה לקחת תנופה לרשת. עוד ייצג בכבוד: יובל מאיו, שעוסק בהרבה סוגי ספורט, כשהאהוב עליו הוא להטריל בחורות עם משפטי פתיחה גרועים במכוון. החייל המשוחרר ברוחו ייצג יפה את קהילת סטטוסים מצייצים כשהצליח לתפוס את המוט מיד לאחר שלב הסלילים, ורק אז נפל. יובל, הנה עוד משפט אחד לאוסף: "נפלתי במסלול הנינג'ה".

מי שמאוד הרשימו היו זמר שוקרון ומנחם שמעון. זמר, לשעבר אלוף ישראל בהתעמלות שפרש לאחר שלא הגיע לאולימפיאדה, עבר את הגשר השבור בקלילות עם סלטה אלגנטית בסוף, הגיע עד למוטות, קפץ נהדר אבל איכשהו לא תפס את הרשת. מנחם שמעון, מדריך טאיקוונדו דתי שגר בהתנחלות, הרשים מאוד את 9 האחים ו-37 האחיינים (!!!) שלו כשעבר את המסלול בזמן נהדר והגיע כמעט עד לרשת הארורה. מנחם עלה לחצי הגמר בזכות זמן מצויין ובזכות העובדה שבמהלך המסלול הגיהנומי הזה אף מתמודד לא הגיע אל הקיר.

טוב, הלאה למקצה השני, שכלל את אומגת המשי, גשר המטבעות (האם מדובר על המכשול הכי קל בתולדות אתגר הנינג'ה?) מדרגות מרחפות וכמובן - הקרוסלות התלויות - שהפילו הרבה מתמודדים בפרקים הקודמים ולכן שונו ל-3 קרוסלות במקום 2, עם רווחים קטנים יותר ביניהן.

ראשונה לנסות את מזלה היתה יעל טאוב, לכאורה מגה חנונית - ובפועל אלופת ישראל בטיפוס. בעל כורחה, נגררה יעל לדיון לא מביך בשום צורה בנושא "מה זה נשיות" ותחרות לא קרינג'ית בשום צורה בין רותם לאסי סביב "מי יותר דיווה". יעל, שהייתה אמורה לעבור בקלות את שני המתקנים היותר קשים, נפלה במטבע האחרון של הגשר ולא זכתה להיות האישה הראשונה שמסיימת את המסלול.

שני מטפסים נוספים היו אלון וליאו. הראשון, מטפס בן 17 וחצי שהיה אמור לעבור בקלילות את האתגר וגם הוא לא זכה להגיע לקיר, כשנפל דווקא בקרוסלה האחרונה לאחר שלא לקח מספיק תנופה. ליאו, שנולד כגבר אבל אל בהכרח מגדיר את עצמו ככזה, הגיע גם הוא עד הקרוסלות (בג'ינס!) ונפל בראשונה. 54393 דקות לתוך הפרק ועדיין – אבל אחד לא הגיע לקיר.

אז אם המטפסים לא הצליחו – אולי הגיקים כן: ניר שי, מעצב דמויות ומאייר שרוקד זומבה בזמנו הפנוי, וממציא שיטת "שלושת הלבבות" (בהזדמנות, סיפור ארוך), נפל במדרגה התלויה האחרונה. עידן גייגר, מעצב תלבושות ורקדן על עמוד, הוא בן מאומץ שנולד  בברזיל (כמו סטטיק!) וגם הוא - נפל במדרגות התלויות. מי שהצליח לעבור את המדרגות אבל נפל במעבר בין שתי הקרוסלות היה דור עובדיה - מאמן כדורסל שמנהל בר נרגילות, כי בכל זאת הוא הגיע מראשון לציון. בנקודה הזאת ערגתי לקיר יותר מלכותל, כשאני משליך את כל התקוות שלי על המתמודד האחרון לפרק.

יובל מאיו באתגר הנינג'ה (צילום: מתוך "נינג'ה ישראל", שידורי קשת)
מתוך "נינג'ה ישראל" | צילום: מתוך "נינג'ה ישראל", שידורי קשת

ואם המתמודד האחרון, מתן בלו, לא היה מגיע אל הקיר - באמת אפשר היה לסגור את האתגר, במיוחד כשמדובר במתחרה עם קו"ח כדלקמן: מתעמל מגיל 0, בעל שני מכוני כושר, לוליין, מאמן קרוספיט וממציא שיטה שאמורה לפתח את הספורטאי המושלם. בנוסף, הוא התנסה במעמדים טלוויזיונים עוד מגיל צעיר כשהיה הילד-לוליין בהפקה המיתולוגית של "ספר הג'ונגל".

ספוילר: זה לגמרי עבד לו. לא בקלות, לא בלי להזיע, אבל כנראה שמדובר במתמודד סופר חזק שבמסלול קל יותר היה עושה את בהליכה. וגם העובדה שרותם ישראל עברה לעודד מהקהל (חברה שלו מגיל 0, מסתבר) לא הזיקה.