אז אחרי 15 פרקים, 45 מנות, 1,000 תקלות במטבח, 5,000 פעם שחיים כהן תיאר מנה ב"הביס טעים לי", ומשהו כמו 30,000 פניני חוכמה טהורה מבית המדרש של האדמו"ר החדשה שלי - רותי ברודו, הגיע לסיומו השלב הראשון של MKR.

מה זה אומר? ובכן, אם עד עכשיו המתמודדים וסגנון הבישול נראו קצת כמו מחנה האימונים של מאסטרשף, הגיע השלב השני ונתן גושפנקה, שם את הסטמפה, כתב "איחלתי לחייל בהצלחה", ו... הבנתם את הדימוי. המתמודדים שעברו עברו לאולפן, שם חיכו להם השופטים, עמדות בישול, ומשימה עם נושא מפתיע.

בכל פרק בשלב הזה יתמודדו שלושה זוגות אחד מול השני, כשאחד מהם יודח בסוף הפרק. המשימה - מנה ראשונה ועיקרית עם נושא משותף. הקהל - כל שאר הזוגות שנשארו בתחרות, שיעניקו (קולקטיבית) 8 נקודות לזוג החלש ביותר, 10 לבינוני ו-12 נקודות לזוג שהגיש את הארוחה הטובה ביותר. השופטים - האדמו"ר רותי, שף חיים כהן ושופט מתחלף, יעניקו כל אחד עד 10 נקודות לכל מנה. בסיום הטעימה הזוג הכי חלש יודח. טוב? טוב.

אה, כן, השופט האורח. למי שלא צפה - אני יודע שאתם במתח, אז אחסוך לכם אותו. מוכנים? ישראל אהרוני. הלם. מישהו מוכן להמר שבתכנית הבאה השופט לא יהיה אייל שני? אף אחד? אוקיי.

המתחרים בפרק הראשון היו קובי ואור, נציגי אוכלוסיית הבאסטיונרים שבאמת לא זוכה לייצוג מספיק בתקשורת העוכרת. מולם התחרו סוני וענת, שהגיעו לשלב הזה בשיטת "הארנב והצב", כלומר לבשל לאט להחריד וללכת על בטוח. הזוג השלישי היו ללי ושמרית, שהרשימו במוקדמות והפגינו שילוב כל ישראלי של טעם אשכנזי וחום מזרח תיכוני. המשימה? דגים. אכן נושא מאוד כללי, אבל צריך לזכור שעד עכשיו הזוגות לא הורגלו במשימה שהונחתה עליהם בהפתעה.

נתחיל מהסוף: סוני וענת הובילו בשלב המנה הראשונה, כשהגישו מנה שנראית כמו משהו שהייתם מקבלים בבית קפה בקריות (קבב דגים על צזיקי עם פוקאצ'ה), אבל כזו שהייתה מתובלת מושלם. ללי ושמרית השיגו רק נקודה אחת פחות מהן, עם "רביולו דג מרוקאי" שעמד בניגוד לכלל הרביולו הידוע שאומר "רוטב עדין, מילוי דומיננטי", כי בכל זאת, איך אפשר בלי רוטב חריימה אחד לפחות. האכזבה הגיעה מדור וקובי, שהגישו עלי גפן ממולאים בדג קצוץ, על רוטב יוגורט וסלט עגבניות, והציגו דג מיובש ומחסור משווע במלח. בשלב הזה כבר הבנו את הקטע: הטקטיקה של "אנחנו נבשל הכי ביתי שאנחנו יכולות ומישהו אחר כבר יפשל", שוב עבדה מצוין לסוני וענת.

סוף-סוף קיבלנו הצצה למה קורה כשהמתמודדים נאלצים בפעם הראשונה לבשל ראש בראש. המנה הראשונה של קובי ודור הייתה כל כך לא מוצלחת, שהם היו חייבים להכנס מהר מאוד לרבאק שאולי ישאיר אותם בתחרות - וזו בדיוק הדחיפות והתחרותיות שהיו חסרות בשלב הראשון, בה כל זוג התחרה בעיקר מול עצמו.

מי מהזוגות לא עומד בלחץ? (צילום: מתוך "המטבח המנצח", קשת12)
מקום שני זה רק המפסיד הראשון - "MKR המטבח המנצח" | צילום: מתוך "המטבח המנצח", קשת12

לעיקרית הגישו סוני וענת דגים בנייר אפייה לצד תפוחי אדמה. נכון שזה נשמע כמו מנה שלוקח עשר דקות להכין ואז פשוט לזרוק לתנור ולחכות, אבל… אוקיי, זה בדיוק מה שזה היה. את הזמן הנותר סוני וענת ניצלו כדי לדייק את הטעמים וכדי לריב ביניהם, בעיקר בגלל הנטייה של ענת להיכנס לבלקאאוט מכל משב רוח קליל. ללי ושמרית, נחושות לעלות למקום הראשון ("מהמקום השני אני עולה רק למקום הראשון" היה הציטוט המדהים שלהן) הגישו סינייה דגים עם תרד טורקי. אם השילוב של דג עם טחינה נשמע לכם בעייתי… אתם לא טועים. קובי ודור, שנחושים לפצות על המנה הראשונה, עבדו במרץ על מנת פריקי עם פירות יבשים, דג צלוי ואספרגוס. הביקורות בסך הכל היו חיוביות ולמרות שהמנה לא הספיקה כדי להציל אותם (ספוילר לפרק שאולי ראיתם) היא ליוותה את ההדחה שלהם בטון מאז'ורי.

האמת? באסה. למרות שזוגות צעקנים בדרך כלל לא מצליחים לכבוש את לב הקהל, קובי ודור היו מהזוגות היחידים שהייתם שמחים לשבת איתם על בירה. למרבה המזל, גם ללי ושמרית וגם סוני וענת נכללות בקטגוריית הזוגות האהובים, כך שסביר שההדחות הבאות יתקבלו בשוויון נפש, לפחות אצלי. סורי, שאר המתחרים, עכשיו תורכם.