בפרק הקודם הכרנו את מרגריטה פיירפס, שבשנייה הראשונה נראתה כמו פנינה דבורין בימי הנחיית "החולייה החלשה". אבל מהר מאוד מתברר שמרגריטה היא ההפך ממשפטנית קשוחה - היא פנסיונרית מקסימה ומלאת חן שמגישה את המנטי הכי פתייניים שהוכנו בינתיים באודישנים: שמנמנים, חסונים, מקופלים למשעי ומלאי מיץ. ולמרות שהטעם לא עובר במסך (הטרגדיה שבצפייה ב"מאסטר שף"), אפשר לנחש שהם נהדרים, ולכן לא מפתיע שמרגריטה מגיעה להכין מנה נוספת: פלפלים ממולאים באורז בר שחור, גרעיני חמנייה, עשבי תיבול וצנוברים. תגובות השופטים נעות בין "זה מוזר" של חיים, "מנה שלא הייתי אוכלת שוב" של רותי ו"פלפל תת הכרתי" של, טוב, ברור של מי. הפלפל הממולא של מרגריטה אכן לא דומה לשום פלפל ממולא שאני פגשתי באופן אישי או שהוגש אי פעם בתוכנית, אבל למרות זאת, או דווקא בזכות זאת, היא מקבלת סינר ועל הדרך גם לא מעט מחמאות מהשופטים.

המתמודד אורי תמיר כבר רגיל להגיש אוכל לסלבס – בשנות השמונים הייתה לו מעדנייה בבוורלי הילס ובין הלקוחות הקבועים שלו היו דני דה ויטו ומלאני גריפית' הגדולים. הפעם במקום כריכים הוא מכין קארי אדום עם עוף לצד אורז בסמטי, אך אפילו שהשקיע, הכנת הרוטב לא צלחה ואורי לא עבר.

הבאה להכין את אחת מעשר המנות האייקוניות היא מירית נחום שהולכת על גרסה אקזוטית לגרמקנודל וממלאת אותו במשמשים מיובשים כשעליו רוטב וניל, רוזטה ועלי שושנים. השופטים מונים מעט כשלים טכניים, אבל מתרשמים מהיכולות ומהמחשבה של מירית וקוראים לה להיכנס. תוך כדי שהיא מתקינה את המנה שלה – סוכריות פסטה במילוי פטריות וגבינת בושה מפוחמת – רוטב החמאה נשבר (לפעמים אם רוטב חם עומד יותר מדי זמן לפני ההגשה זה עלול לקרות), מה שגורם לאייל שני להגיע לעמדה ולעזור למירית בהכנת הרוטב מחדש עם קצת מי בישול מהפסטה, מספר קוביות חמאה ותנועות נמרצות. אז מצד אחד הפסטה הייתה יכולה להיות קצת יותר דקה, להיצרב פחות במחבת ולקבל קצת יותר רוטב, אבל מצד שני – על כזה פוטנציאל וחיבור טעמים אינטואיטיבי לא מוותרים. מירית מקבלת סינר ואייל שני נושם לרווחה שהוא לא הכשיל אותה כשניגש לבשל איתה.

מרגריטה פיירפס (צילום: מאסטר שף, קשת 12)
מזכירה את פנינה דבורין בימי "החולייה החלשה". מרגריטה פיירפס | צילום: מאסטר שף, קשת 12

ואת הפרק של אתמול פותחת מור בג'ה. חיים ניחש וקלע שהיא צלמת, מיכל ניחשה שהיא זכתה בחלון מול הכיור וצדקה, ורותי, שמסתמנת כנביאה/כוהנת/מכשפה של העונה, שניחשה שהיא מזל טלה וצדקה. זאת רק אני או שיכולות הפרופיילינג של החבורה השתכללו? בכל מקרה, מור מכינה להם אנילוטי – הגרסה שלה לקאצ'ו אה פפה – וממלאת אותם בקרם ארטישוק ירושלמי, פקורינו ומסקרפונה. למרות שהיא מאוד חוששת מאייל, הוא וגם שאר חבריו מעריכים את התוספת הלא שגרתית. המנה השנייה שמור מכינה נראית בהתחלה פשוטה מאוד כשהיא פורסת עוגה בחושה, רק שאז מגלים שזאת עוגת פולנטה-ריקוטה שאליה מצטרפים קראמבל שקדים מלוח, רוטב דובדבנים עם בלסמי וגלידת חלב. רותי וישראל מתלהבים, אייל מתקטנן ורותי שולפת את הווטו בצורה הכי אגבית שהייתה, מה שמשאיר להמשך האודישנים שתי הטלות וטו אחרונות – של אייל ושל חיים.

כשדימה סרקין ניגש להכין את מנת הקארי שלו – קארי ירוק עם פופקורן עוף – הוא מצהיר על כוונה "לקחת אותה למקום של פגז", אבל התכנית שלו עולה על שרטון מהר מאוד אחרי שחבר השופטים מתחיל לכרסם את העוף ושום קראנץ' לא נשמע באולפן. רגע הדממה הזה היה גם הרגע שבו היה ברור שדימה הולך הביתה.

מור בג'ה עוגת ריקוטה פולנטה (צילום: מתוך "מאסטר שף", קשת 12)
עוגת הפולנטה ריקוטה של מור | צילום: מתוך "מאסטר שף", קשת 12

עוד מתמודדת שלא תמשיך היא טלי בובליל, שחזרה מגלוּת של כמעט שני עשורים ביוסטון, טקסס, ומגישה לחם במילוי צ'ילי קון קרנה בליווי גוואקמולי וסלסה שמוצאים חן בעיני החמישייה השופטת; רק שהמנה הבאה של טלי, ארנצ'יני ים תיכוניים, מוגדרת על ידי אהרוני כ"כשל תפיסתי". עם כל הכבוד לאוכל, את ההצגה גונב אחד מילדיה, שפשוט ישן על אביו במתיקות במהלך כל האירוע.

עמר חסון מאוד גאה במורשת שלו ובמקלובה שלו, אותה הוא הופך בחגיגיות על גבי מגש צבעוני. המקלובה המפוארת והענקית נשברת אחרי המעבר לכלי ההגשה והלוואי שזאת הייתה הטעות היחידה שלה. השופטים מציינים צנוברים ושקדים שרופים, טעמים תפלים וכשלי תיבול ועמר המאוכזב נפרד בחן מהמצלמות.

אינסה בנימין מנטי (צילום: מתוך "מאסטר שף", קשת 12)
מרק המנטי של אינסה בנימין | צילום: מתוך "מאסטר שף", קשת 12

אחרונה ובהחלט חביבה מאוד היא אינסה בנימין שהמרק שלה מעורר מחלוקת: מה זה בפנים, דובדבן או שזיף? התשובה היא דובדבן חמוץ שהגיע מטשקנט. המרק שגורף שבחים מכיל גם כיסונים קטנים ודקיקי בצק וכולם חייבים לראות מי עומדת מאחוריו, וכן, לכולם ברור שזאת אישה. 

אינסה מתגלה גם כאישה מתוקה מאין כמוה שמחייכת חיוך רחב למשמע שמו של בן זוגה, וגם כמורדת אמיתית - לא רק כי היא בוכרית שהתקעקעה והתגרשה, אלא בעיקר בזכות המנה השנייה אותה היא בוחרת להגיש לשופטים: סושי בחש. רול של אורז עם עשבי תיבול במילוי דלעת מעוטר בטטאקי סינטה ומתחתיו רוטב יוגורט. חיים, שניגש ראשון לטעום, קורא מהר לחבריו להתרשם מיופיה של המנה והם אכן מתרשמים, גם מהנראות אבל בעיקר מהתעוזה, השימוש החכם במרכיבי היסוד של המטבח הבוכרי המסורתי ומהטעמים (חוץ מרותי). ואם אהרוני קורא לביצוע הזה "מרהיב", יש מצב חזק שאינסה תגיע רחוק. ולמרות שלא היה לגמרי מפתיע שהיא תעבור את האודישן בהצלחה, ברגע שאינסה צועדת אל מחוץ לאולם האודישנים כשהסינר בידה מתרחש דבר מאוד מפתיע – דוד, בן זוגה, מחליט לערבב שמחה בשמחה וכורע ברך כשטבעת בידו. אינסה הנרגשת אומרת "כן", ואי אפשר להיות יותר שמחים בשבילם. שיהיה במזל!