פרק האודישנים השני מתחיל כך: מתמודדת אקראית בשולחן האבירים של האודישנים החגיגיים רואה את מנת המז'וז'ין של סמדי בומבה ומתרגשת לאכול אותה סוף סוף. היא לא היחידה שטועמת לראשונה חלק מהמנות האייקוניות שכיכבו בתוכנית במהלך השנים, וזאת עדות ל"חינוך" הקולינרי שהתוכנית מספקת לצופים בה מהצד, בטח כשמדובר באוכל עדות.

גם המתמודד יניב שחר מתקשה להשתחרר מהמשיכה למז'וזי'ן. במתכון המקורי משתמשים בסרדינים, ויניב שחר, בשלן רציני שמחזיק 2 מקררים בבית, רוצה לשדרג את המנה לכיוון מטבח מודרני יותר ונותן לה פרשנות באווירת טאפאס. השופטים מחכים לטעום אותה וניכר שהם מורעבים: "מלפפון וביצה עוד לא תקעתי", מעידה רותי ברודו, הרכש החדש והמוצלח של צוות השופטים. המנה הקלילה והמרעננת מעבירה את שחר לשופטים, שהימרו על היפית מפרדס וחנה, והוא מתקין להם קובנה ממולאת בבשר עם סלט גזרים צבעוניים מרענן בצד וכמה מטבלים, כולל חילבה שנשטפה 3 פעמים (אחרת מירי לא מכניסה את אייל הביתה). אפשר רק לדמיין כמה זה טעים לפי המראה המפתה, מנוכחות הבשר השמן, השילוב המנצח של פחמימה ממולאת וההתנפלות של השופטים על האוכל ברגע שיניב יוצא לחגוג עם משפחתו המתוקה. מה אגיד? מקווה להגיע מתישהו לבית של יניב לאכול, כמו כל החבר'ה של הילדים שלו.

קובנה יניב שחר  (צילום: מאסטר שף, קשת 12)
הקובנה של יניב | צילום: מאסטר שף, קשת 12

אחריו תעלה ותבוא מיכל מוטיל. למרות שהיא מדברת הרבה על הקינוחים שאספה לה במאפיית פול בלונדון, היא דווקא חזק במטבח האסייתי והולכת על הקארי, המנה ששמה את טום אביב על המפה, בתוספת לוקוס טמפורה. מוטיל לוקחת את הטעמים המרוקאיים שגדלה עליהן ומרחיקה אותם מזרחה, ואת הידע המקצועי כמעצבת שמלות כלה היא מיישמת לטובת צלחות אסתטי. אהרוני וחיים מתקשים לעכל את המנה, אבל הנשים מתעקשות לפגוש אותה, רק כדי לגלות שמיכל אנסקי צדקה בפרופיילינג שעשתה (סוף סוף הם מצליחים בזה!). אחרי סיפור שלצערנו הפך מוכר על אשת עסקים שהייתה קרובה לפשיטת רגל, אפשר להבין על מיכל מוטיל כמה דברים: היא לא מוותרת, היא דרימרית והיא אולי לובשת שחור בעצמה, אבל הצלחות שלה צבעוניות לאללה. השופטים התרשמו ממנת הסלקים הצבעוניים הצלויים על קולי מנגו לטובה – גם בשילוב הטעמים וגם בנראות ואחרי קבלת הסינר המתמודדת מיכל מקפצת משמחה וכרגע היא המתמודדת שהכי שמחה לעבור אודישן.

אחרי מאבק קטן עם דלת הארון, רותי ברודו מצליחה להביא את מנת הקאצ'ו אה פפה של בר נשלסקי לשולחן השופטים. עוד לפני הטעימה, נשלסקי מספר שהוא אלוף בבצקים ושהוא מבשל איטלקי טוב מאוד – תמיד צעד מסוכן להתרברב ככה באודישן. לשמחתו, אחרי לא מעט ויכוחים ואכילת ראשים, השופטים מעבירים אותו רק כדי להמשיך להתווכח: המתמודד הצעיר מכין להם סטייק כרובית, ואייל שני מגיב ברגשנות ואפילו בעצבים: "16 טון כרוביות אני עושה בחודש. אל תדבר איתי על כרובית!", אייל שני זועק לעבר אהרוני ולא מצליח לשבת על הכיסא מרוב סערות רגשות. רותי ברודו שוב מתגלה כמגשרת מפוספסת ומסכמת את האודישן ככה: תשתפר ותחזור אלינו שנה הבאה.

מקלובה כיומרס מלכאן (צילום: מאסטר שף, קשת 12)
עושה חשק. המקלובה של כיומרס | צילום: מאסטר שף, קשת 12

קצת לפני טעימת המוקקה של מריאנה לרט (וריאציה על קארי), אהרוני חושף סקופ פיקנטי: הוצע לו בעבר סכום כסף שערורייתי עבור גזירת הצמה שלו במסגרת פרסומת, אך הוא סירב! כמה אפשר לאהוב את האיש הזה? לצערה של מריאנה, האם הטרייה, המוקקה שלה לא מספיק מאוזנת וטובה והיא חוזרת הביתה עם התינוקת והבעל. 

לאודישן האחרון של הפרק, קבלו שם שלא שומעים כל יום: כיומרס מלכאן, המתמודד שנחוש לתת מקום של כבוד ל"מטבחי המאמות" ומכין מקלובה משלו. טקס הפיכת הסיר עובר בהצלחה גדולה, ושוב הצופים מוצאים את עצמם נדלקים ממנה שהם אפילו לא טועמים. מסורת "מאסטר שף". אחרי שהוא עובר, אנחנו לומדים שכיומרס הוא אלמן, אב ל-3 נשים צעירות, נצר למשפחת סוחרים ירושלמים ובעל חנות נעליים בירושלים עד היום. בלי קשר לסיפור האישי הקשה, השופטים כולם נהנים מהגונדי, מהמרק ומהאורז הפרסי הירוק והעשיר בעשבים - ומעבירים בקלות את כיומרס, שיוצא מהאולפן מאושר עטוף בסינר ובשלוש הבנות שלו.