אין דבר פחות מעורר תיאבון ממה שקרה אתמול על המסך בפרק רבע הגמר של "מאסטר שף"; ואני מתכוונת כמובן לנבירות, המעיכות, התלישות, החפירות, הקריעות, ההסנפות וכל שאר פעולות המחקר שערכו המתמודדים במנת המישלן שהונחה להם בעמדות מעשה ידיו של שף גל בן משה.

בישראל, בדומה לשאר העולם, נהוג להתייחס למסעדות מישלן בכבוד ששמור לבני אצולה. ובכל זאת, רגע אחרי שהמתמודדים של "מאסטר שף" מתרגשים לראות באולפן את בן משה, מי שעומד מאחורי המסעדות פאסטל ופריזם, הם כבר מתנפלים על המנה ומפרקים אותה לגורמים. ממש לא יחס שמנת מישלן רגילה אליו, אבל זה מה שהיא מקבלת כשהיא עומדת במרכזו של פרק ההדחה: שחזור מנת מישלן, כשעליהם לנחש בעצמם מהם המרכיבים הקיימים במנה ואילו תהליכים עליהם להעביר אותם. אגב, המנה עצמה כמובן היא שחזור מקומי ולא הגרסה שמוגשת במסעדה המקורית של בן משה.

נראה שחלק עיקרי מהמשימה הוא בכלל אתגר קצבות, והמתמודדים מפרקים עופות כאילו האולפן הוא אטליז. הם נוהרים למזווה ובאופן מפתיע ממשיכים להתנהג כמו חברים אכפתיים ועוזרים זה לזה. חבר'ה, זה הזמן לשלוף ציפורניים ולדרוך על דוושת הגז, אתם לא במסיבת כיתה! נראה שהנבחרת המגובשת הזאת מלוכדת על אמת, ואף אחד לא שומר לעצמו סודות.

גל בן משה (צילום: מאסטר שף, קשת 12)
גל בן משה. הוא באמת נהנה מהמשימה | צילום: מאסטר שף, קשת 12

בזמן שבכל עמדה המתמודדים עמלים על שחזור המנה - ובמיוחד ועל פיצוח מרכיבי הרוטב מלא האוממי שעומד בלבה ומחבר בין המרכיבים - חיים וגל עוברים ביניהם, ומקצים לכל מתמודד שאלה אחת בלבד, עליה גל יוכל לענות בתשובות של כן ולא בלבד. פה שני מבריקה, עם אסטרטגיה אינטליגנטית למדי, ומשחילה על הדרך לא מעט "שאלות"; במניפולציה חיננית ביותר מבינה שהיא לגמרי נמצאת בכיוון הנכון. אגב, זו כנראה המשימה הראשונה בה שני נהנית מכל השלבים בדרך ולא מצויה במצב של פאניקה מוחלטת. וספוילר קטן להמשך – הביטחון העצמי הזה בהחלט היה במקום.

ואם לחזור לענייננו – סיון נלחצת עם הגעתו של גל לשולחנה ושואלת שאלה כללית מדי, הלל ומיכל שניהם מבזבזים את השאלה על רוטב סויה, יניב מגלה שלא היה במנה שימוש בפלפלים מהסוג שהוא חשב שמופיעים במנה - ועומר שוב מגלה שהוא לוקח את הזמן המתוק שלו כמובן מאליו במקום לתקתק סירי לחץ. כמעט כולם כבר הבינו מהו השורש המסתורי בטמפורה - העכוב, ירק-קוץ נפוץ מאוד במטבח הפלסטיני (שאגב, עורר בישראל לא מעט מלחמות סביב הקטיף שלו); רק יניב משתמש בכרישה.

מיכל מוטיל - חזה עוף צלוי (צילום: נתנאל ישראל)
המנה של מיכל. היא לא עלתה למרפסת, אבל כן הצליחה להעפיל לחצי הגמר | צילום: נתנאל ישראל

הזמן דוחק, חזות העוף נמרחים בגלייז, זרעי כמון וכוסברה נכתשים במרץ, עוף מפורק מתגלגל בעלה חובזה חלוט וכולם נראים במצב די טוב - חוץ מסיון הצמחונית, ששוב מתבקשת לצאת מאזור הנוחות - ויניב אפילו נראה כבר על גבול הזחוח.

מיכל עשתה עבודה מצוינת, בסך הכל, ושני - ככל הנראה זוכת העונה, כי בואו נודה על האמת –  מקבלת גושפנקא מבן משה וגם כרטיס כניסה מוצדק למרפסת. את הביצוע של יניב השופטים פחות אהבו, למנה של סיון הייתה נראות 10/10 וח"ח על הביצוע ביחס לצמחונית, ובמנות של הלל ועומר היה חסר עומק ושמנוניות.

שני בן שימול (צילום: מאסטר שף, קשת 12)
שני. כנראה המשימה הראשונה שבה היא לא מצויה בפאניקה מוחלטת | צילום: מאסטר שף, קשת 12

בסופו של דבר, עומר הוא המודח הפרק. אולי זה כי הוא לא הפציץ במשימה הקודמת עם מנה שתשאיר רושם מספיק חזק, אולי זה כי יניב מחזיק ב"גיליון ציונים" יותר טוב ואולי זה פשוט כי השופטים מאוהבים בהלל ולא מסוגלים להיפרד ממנו. כל ניחוש יכול לעבוד פה, זה לא שהייתה סיבה חד משמעית.

ובכל זאת, אם נחשוב קצת יותר בהרחבה על התהליך של עומר לאורך העונה (ולא רק על המנה שהגיש בפרק הזה), אפשר לומר שהוא קצת נבלע בין כולם. אפילו טקס הפרידה ממנו היה קצר באופן יחסי. הוא אמנם הוציא תחת ידיו מנות טובות שעזרו לו לפסוח על רוב משימות ההדחה, אבל קשה לומר שהוא הותיר חותם של ממש, או שכבר אפשר לזהות מנה של עומר כשרואים אותה – מה שאי אפשר להגיד על שאר המתמודדים שהגיעו לשלב רבע הגמר. בכל מקרה, ברור שמי שהגיע לשלב זה של התוכנית יודע לבשל טוב מאוד, ונאחל לעומר הרבה בהצלחה.

דרך אגב:

*חיים כהן הוא הכורדי הכי אשכנזי בישראל

*גל בן משה באמת נהנה מהמשימה. ובכלל, הופעות האורח של שפים ישראלים בעונה הזו מבורכות

*אפשר כבר להכריז ששני בגמר? כי באמת, אין סיכוי שלא

*איך, למען השם, יניב לא שמע את המילה "עכוב" נצעקת בקולי קולות ברחבי האולפן?