הנבחרת הולכת ומצטמצמת במהירות, לפעמים זה אפילו מרגיש שזה קורה מהר מדי; הפרק של אתמול היה פרק מותח ובו משימת הדחה בין 6 מתמודדים בלבד, כשבסופו של הפרק 2 מהם יעזבו את התכנית. אל המשימה הזאת המתמודדים מגיעים אחרי משימה קשה ומאתגרת כפליים: תפודים חובקי עולם. במסגרת המשימה הנבחרת חולקה לצמדים, כשכל צמד מגריל מדינה, ואז עליו להכין מנת תפוחי אדמה אופיינית לאותו מטבח. משימה לא פשוטה בכלל, וחייבים לתת למתמודדים קרדיט ראוי על ההשתדלות והמקוריות.

אלה המנות שהכניסו את ששת המתמודדים לפרק ההדחה של אתמול בערב: מיכל התמודדה מול יניב בדו קרב תפוחי אדמה איטליה והכינה ניוקי מבושל וניוקי מטוגן עם פסטו זעתר ועגבניות, שומר וארטישוקים צלויים. הלל התחרה ראש בראש מול עומר, שהפציץ עם מנת דגל הודית - מסאלה דוסה, והכין תפוחי אדמה מעוכים מתובלים בפלאק פניר (רוטב תרד וגבינה); עמוס הכין תבשיל פסטה ותפוחי אדמה עם רצועות אנטרקוט (התחרה מול שרה על מנה שוויצרית); שני הפסידה לסיון בדו קרב על מנה צרפתית עם מנת פירה שעליו גזרים מזוגגים; גל הכינה את המנה הכי אנגלית שיכלה למצוא – פאי תפוחי אדמה ובשר, אבל הפסידה לשובל; ומסטוול הכינה מפרום תוניסאי והפסידה לדוד, שהיה גם המצטיין של אותו פרק.

המשימה של פרק ההדחה עוסקת בחומר גלם אחד: ארטישוק ירושלמי, או כמו שאלעד כל כך נהנה לצעוק מהמרפסת - בטטה קסביה. חומר גלם ישראלי חורפי אהוב וטעים, ורסטילי וקרמי, אבל גם מאתגר מאוד עבור אנשים שלא גדלו עליו. כמו מסטוול למשל, שאין לה שום היכרות עם הארטישוק הירושלמי. היא אפילו לא בטוחה אם מגדלים אותו באתיופיה בכלל.

הלל גרדי - ריזוטו פריקי ובטטה קסביה (צילום: נתנאל ישראל)
מנת הארטישוק הירושלמי של הלל. שוב הוא נשלח למרפסת | צילום: נתנאל ישראל

לעומתה, שני, שדווקא גדלה עם הבטטה קסביה בבית, היא מכירה את טעמיו ותכונותיו, מסתבכת עם הכורכום ועושה חישוב מסלול מחדש בשלב מסוים. הלל גם הוא מצדו מפגין אהבה עצומה לארטישוק הירושלמי, וגם הרבה מאוד בטחון במנה שלו, אותו הוא בוחש עם צרורות ענפים בקדירה מהבילה, וקצת קשה להבין לרגעים ממה הוא מתלהב כל כך, כי המנה כמו שהיא נראתה באותו רגע בסיר לא הייתה פוטוגנית במיוחד (ספויילר: היא הייתה טעימה רצח).

מיכל זכתה לחוות רגע מרגש ואותנטי מול המצלמות, והיה קשה שלא להתרגש איתה. מיכל, שלא מתקרבת למטבח המרוקאי של סבתא שלה, ואפילו התחמקה ממנו במובנים מסוימים, בוחרת ללכת עליו הפעם בכל הכח (בעצתו של אייל שני) - ועוד לפני שהמנה מוגשת לשופטים אפשר רק לדמיין כמה היא טעימה. מצחיק, אבל אלה בדיוק התהליכים המזורזים שיכולים לקרות בשעה וחצי של משימת בישול.

עם גל קורה משהו משעשע: היא מקבלת רמז/כתב חידה/מידע סמוי מאייל שני בזמן בישול הארטישוק, ונדמה שמאז היא נחושה למצוא דרך להשתמש במי הבישול שלהם, כאילו שאם לא תעשה זאת, המנה תיכשל. ללא קשר, הארטישוקים שהיא מוציאה מהטיגון נראים מושלמים.

מיכל מוטיל  (צילום: מאסטר שף, קשת 12)
מיכל. איך יכול להיות שהיא לא קיבלה את הזכות לעלות למרפסת? | צילום: מאסטר שף, קשת 12

שני שוב מגלה שיש לה תחושות בטן טובות ועולה למרפסת. המפרומות היפות של עמוס מוציאות מאהרוני קשיחות, וחוץ ממנו נראה ששאר השופטים עוד היו מסוגלים לסלוח לו על רמת הבישול הלא מדויקת הארטישוקים הירושלמיים.

איכשהו המנות של גל תמיד נראות כמו מנה שמתחשק להזמין באיזה ביסטרו. ההגשה תמיד אסתטית ומזמינה. הטורטליני עבים מדי והמרווה אגרסיבית מדי, מה שדוחק את טעמי הארטישוק ממרכז הבמה – ולכן השופטים מסכימים שגל לא תעלה למרפסת.

מסטוול כנראה התמודדה עם האתגר הגדול מכולם – מאחר שאין לה שום היכרות עם הארטישוק הירושלמי. אז נכון, אלעד, שהוא כולו נשמה ושמח לעזור, צועק לה מהמרפסת לא מעט טיפים, הצעות והמלצות, אבל מה רע בזה? מסטוול הוציאה מנה טובה, רכה, צלויה, עם השפעות מהמטבח הביתי הפרטי שלה בשילוב חומר גלם חדש וזר. היכולת שלה לשלב אותו, לטפל בו בכזאת הצלחה מצביעה על כשרון, לא רק על מזל או חסד.

עמוס גואטה (צילום: מתוך מאסטר שף, קשת 12)
עמוס. זמנו בתוכנית הסתיים | צילום: מתוך מאסטר שף, קשת 12

כשהשופטים טועמים את המנה של הלל, נראה שהם מגיבים בדיוק כפי שציפה וכפי שהוא תכנן. ממש כאילו היו העיזות המאולפות שלו. הוא חיבר בין פריקי וארטישוק ירושלמי ויצר מין ריזוטו רועים מכשף. הקדירת הזו, כמובן, מעלה אותו בטיל למרפסת.

אבל מעבר להכל, איך יכול להיות שמיכל לא קיבלה את הזכות לעלות למרפסת? חיים כהן לפת את אחד מחצאי הארטישוקים הירושלמיים הצלויים, דיבר בשבחו, כל השופטים פה אחד הסכימו שזאת ה"עבודה" הכי טובה על שהנושא ושהוא מבוצע לשלמות ושטעמיו שמימיים, אז בגלל קציצה דחוסה לא תעלו אותה? בחייאת. 

לשופטים משימה קשה, הם צריכים לשלוח שני מתמודדים מתוך שישה. פרידה לא קלה, אבל באופן די צפוי עמוס הולך הפעם: הוא אמנם הפגין הרבה חן וכשרון במהלך העונה, אבל גם נפל לכמה תקלות מבאסות. הפרידה הקשה יותר של הפרק הייתה ממסטוול. ברור שהיא מוכשרת מאוד, והאוכל שלה שוב היה טעים מאוד. אולי עם קצת יותר מזל היא הייתה נופלת על משימה אחרת ועל חומר גלם אחר, אבל זה המשחק, ואנחנו נפרדנו מאחת המתמודדות הכי מרגשות ומתוקות בתולדות מאסטר שף.

ועוד כמה נקודות:

*זו הפעם השלישית (אנד קאונטינג) בעונה הזו שבה השופטים משתמשים במילה "הגונה" כדי לתאר מנת עוף (הפעם, את זו של מסטוול). מה נסגר?

*צריך לדבר על העקיצה של מיכל אנסקי למסטוול. אגב, מיכל הרגישה כל כך רע עם מה שקרה, שבמעמד ההדחה היא השתפכה עד בלי די.

*בקצב הזה, כשהוא עושה עבודה מדהימה בכל משימה, הלל עוד יגיע לגמר.