חזרנו מהפסח ומצום החמץ ישר אל משימת רולדה, העוגה שעונה על השאלה "מה אייטיז בעיניכם?". אני יודע שיש אנשים שמכורים לעוגות האלה, אבל הפעם אני עם עידן - "רולדה זה לא לא לא". העוגות האלה הן תמיד כבדות מדי, מתוקות מדי, רכות מדי ומשעממות מדי. לא סתם הן די נשארו בעבר.

המתמודדים בוחרים באסטרטגיות מגוונות: שחר הולך על רולדת סושי כי הוא חייב להתחכם, סמדר אמנם ממשיכה בקו הטרלול והשירה, אבל אני מודה שהרולדה היפנית שלה דווקא נשמעת כמו שילוב טעמים מגניב. תומר הולך על קלאסיקת רולדה כבדה של פעם ותום, בקטע מפוזר שמאוד לא אופייני לו, מניח את הבצק האפוי שלו על הגז הדולק ושורף אותו לגמרי. אני במקומו הייתי כנראה נכנס לתנוחת עובר בפינה וממרר בבכי, אבל הוא איכשהו ממשיך ומצליח להכין הכל בזמן. בסופה של המשימה, כמות צבעי המאכל הזרחניים בצבעי כחול, ירוק, כתום ומה לא נראים יותר כמו התקף פסיכדלי מענג, ופחות כמו משימה בשלב מתקדם של עונת "בייק אוף".

 

השופטים האמיצים הסכימו לטעום את ערמות הקרמים וצבעי המאכל האלה. לעוגה של עידן הם קוראים ילדותית, אבל את הרולדה של תומר הם דוקא אוהבים ("זו עוגה עליזה" מכריזה אסטלה). סמדר, כי באמת לא היה מספיק טרלול עד כה, מזמרת ביפנית בהגשת הרולדה היפנית שלה, גם הרולדה היפנית של שחר קוצרת מחמאות וכן, גם את הרולדה המלוחה-מתוקה של אושרי השופטים אוהבים.

לעומת זאת, הרולדה של שני, נאפתה עם טעמי הקפה-למרות-ששני-עצמה-שונאת-קפה-ולא-טעמה-את-העוגה-שלה, מקבלת מהשופטים את הביקורת הכי קשה ששמענו מהם העונה. זה מתחיל בבצק לא אפוי ומסתיים ב"לא היה עובר את האודישן הראשון". אאוץ'. כמו שכבר התרגלנו, העוגה של תום היא לא רק העוגה הכי יפה, אלא גם טעימה מאוד, ועדיין - אושרי זוכה בתואר מנה המצטיינת ומקבל יתרון למשימה הבאה. אגב, זה המקום לשער ששני לא הצטיינה במשימת הרולדות כי היא היתה כבר עסוקה בתכנון אירועי המימונה המטורפים שהפיקה השנה. קבלו דגימה:

מ י מ ו נ ה 2018 תכף מתחילים ... #שולחןהקינוחיםשלי

A post shared by שני קידר כהן (@shanikidarcohen) on

השופטים מכריזים שהמשימה הבאה היא משימת טארטים ואני שוב חולם על משימה של מנות מלוחות, שהן תמיד משימות מגרות ומעוררות תיאבון יותר מאלו המתוקות, אבל נו, מתוק זה קראוד-פליזר.

סמדר מפתיעה גם פה עם טעמים מעניינים של פרג, לבנה, תאנים וערק, וממשיכה למשימה שניה ברצף שבא לי לטעום את העוגה שהיא מכינה. יכול להיות שהשגעון פשוט דבק בי סופית. אלירן מפגין אומץ, והוא מכין עוגה עם השראות אתיופיות. שני נדבקת דווקא בהשפעות היפניות מהמשימה הקודמת, ומכינה עוגה עם טעמים אסייתים, מה שנשמע מבטיח, אבל חומץ אורז בעוגה? אוקיי, אבל הודאגתי.

הפעם, תום לא מביא מכשירים מיוחדים וביזאריים להכנת העוגות, אבל עדיין מביא מחית ערמונים וערמונים מסוכרים מצרפת, כי הוא לא יודע איך לא להיות מיוחד. גם אושרי הולך על משהו מיוחד יחסית, עם יוגורט וזעתר. יחד עם גבינת הגרוייר בטארט המתוק של שחר, נראה שכולם מנסים להיות סופר מקוריים, כולל אור שמנסה להכין עוגות במיקרוגל ומתפלאת שזה לא יוצא טעים. הלם.

במבחן הטעימה, נראה שהאומץ של כמעט כל המתמודדים השתלם. שילוב הטעמים המקורי בטארט של תומר, שכולל צ'אי מסאלה, מנגו, ושוקולד חלב שובח במיוחד על השופטים, וכך גם שילוב הקיווי, בננה וגבינת גרוייר של שחר. ציונים גבוהים חולקו גם לטעמי ערמונים של תום, ואפילו טארט הלימונענע, זעתר ותותים של אושרי טעים לשופטים.

כבר הרבה זמן לא היה בכי של מאיר בפרקים, אז הוא בוחר להתרגש מהצורה של העוגה סמדר, ואפילו הטעמים של העוגה גורמים לו לדמוע. סמדר היא גם המצטיינת של המשימה, ונראה שהפרק הזה מסמן מהפך אצלה, עם שתי עוגות מוצלחות ברצף ומינימום של פרצופים מוזרים. שני ואור, שתי המועמדות שאין מי שלא מתבלבל ביניהן, מועמדות להדחה ומי שעוזבת היא שני, שבתחילת הפרק עוד דיברה על הגמר בביטחון. עכשיו רק צריך להחליט אם הלקח לעתיד הוא לא לדבר על הגמר או לא להכין עוגה עם חומרים שאתם בעצמכם לא אוהבים לאכול.

"לא טעים, כפרה" (צילום: מתוך "בייק אוף ישראל", שידורי קשת)
נעמת לנו וטעמת לנו - שני | צילום: מתוך "בייק אוף ישראל", שידורי קשת

ציטוט השבוע: "לא נתנו לך הערה בונה, נתנו הערות בונות. זה ברבים מה שקרה שם" - מאיר מסובב את הסכין בליבה של שני, קצת לפני שהיא מודחת.