פשע אמיתי 2.0

כאשר זה נוגע למקרי רצח, המציאות מופרעת יותר מכל תסריט טלוויזיוני. השבוע קיבלנו לכך תזכורת עם סיפור הרצח המזעזע של אופירה חיים ז״ל, שנעלמה מביתה בתל מונד ונמצאה כעבור שלושה שבועות, כשהיא קבורה בחצר ביתה. עד שיעלה טרו-קריים על מקרה הרצח המצמרר הזה, תוכלו לראות את "תיק חיי", החל מהשבוע הבא בערוץ yes דוקו. 

מדובר בסדרת פשע אמיתי שעדיין לא עשו פה: לא תראו בו מקרה רצח אחד אותו מלווים לאורך כל פרקי הסדרה עד לפתרון המפתיע, אלא מספר אירועים, כשכל פרק מלווה מקרה רצח אחר מהיסטוריית הפשעים הדלה, תודה לאל, של ישראל. הדוקומנטריסטית הוותיקה, נילי טל, כבר הוכיחה את עצמה בז׳אנר הטרו-קריים כשיצרה את ״רצח ללא מניע״ על הרצח של אסף שטיירמן ז"ל, ואת ״חרוט בגופי״ שתיעד את הכת המטורללת של גואל רצון ונשותיו. ב״תיק חיי״, פגשה טל בכל פרק אדם אחר ששפך אור על פרשת הרצח שטלטלה את חייו: חוקרי משטרה, פרקליטים, שופטים או אפילו בני משפחה.

הפרק הראשון בסדרה ״אבא, איפה אמא וסבתא?״ פוצל לשני חלקים והוא מתאר את פרשת הרצח המזעזעת של אידה ושלומית בלייכמן משנת 1996. אידה ושלומית, אם ובת, נרצחו על ידי הפיזיקאי ד״ר עמירם הוכברג שהיה בן זוגה של שלומית. הוכברג חטף את בנו, איתי, לשוויץ עד שנתפס וחזר לארץ. טל פוגשת את איתי, כיום גבר בן 32, ושומעת ממנו את הפרטים על אירוע הרצח כפי שהוא זוכר אותו ואת הדרך בה הוא שינה את חייו. מדובר בסדרה מאוד ״דוגרית״, נטולת פעלולי מצלמה ועיצוב מפונפן, כזאת שתאפשר לכם לצלול לנפשו המעוותת של האדם. בקיצור - קריפי ומענג. 

גואל רצון מתוך "חרוט בגופי" (צילום: שרי הורביץ,  יחסי ציבור )
מתוך הדוקומנטרי "חרוט בגופי" של נילי טל | צילום: שרי הורביץ, יחסי ציבור

בוקר טוב, אוקררר?

יש לנו תחושה שעולם תכניות הבוקר עומד לפני מהפכה. למה? במילה אחת - רופול. מגזין ״וריאייטי״ דיווח השבוע כי הבדרן/מלכת הדראג/זמר/שחקן/דוגמן/יוצר (ועוד שניים שלושה תארים שהתעצלנו לכתוב) עובד בימים אלה על תכנית אירוח יומית בה הוא יראיין, ישחק ובעיקר ירים. התכנית שצפויה לעלות לשידור בשנה הבאה תכלול כמובן גם שיתוף פעולה עם החצי השני שלו - מישל ויסאג׳. מדובר בחדשות נפלאות למעריצי ״המירוץ לדראג עם רופול״ שבדיוק סיימו לצפות בעונה העשירית של הריאליטי ונמצאים בקריז, אבל לא רק.

כבר שנים שרופול צ׳ארלס מהווה מגדלור לחיוביות יוצאת דופן בתחום שמלא באנשים אפורים. ה״ניצול״ היחיד שהוא הואשם כאושיית טלוויזיה - בו הוא ניצול המעמד שלו בתעשיית הבידור כדי לשנות את חייהם של אנשים לטובה. תקראו לזה אופרה ווינפרי, אל תקראו לזה אופרה ווינפרי, אנחנו די בטוחים שהוא כבר יקרא לעצמו כך. חוץ מתכנית האירוח היומית שבדרך, רופול עובד בימים אלה על שתי סדרות נוספות: הראשונה - לנטפליקס, שתקרא "AJ and The Queen״, והשניה - סדרה על חייו שתשודר ברשת הולו ותופק על ידי ג׳יי ג׳יי אברהמס (״אבודים״). שלא יחסר. 

רופול (צילום: באדיבות yes,  יחסי ציבור )
בוקר אור ליידיז. רופול | צילום: באדיבות yes, יחסי ציבור

החיים שאחרי

ביום ראשון יתמודדו צרפת וקרואטיה בגמר המונדיאל על תואר נבחרת הכדורגל הטובה בעולם. משדר הגמר ישודר גם הוא ב"כאן 11", ויסיים חודש מוצלח ומצליח של שידורי ספורט שהגיעו לרייטינג מטורף של 30% צפייה בשעות השיא. מדובר בחודש הצפייה הטוב ביותר בחייו הקצרים של תאגיד השידור הישראלי, שהפך בין רגע מערוץ עם אחוזי צפייה זניחים - למדורת השבט של עם ישראל. כפועל יוצא של הצלחת שידורי המונדיאל, נולדו להם גם כוכבי טלוויזיה חדשים: פרשן הכדורגל עמית לוינטל, השדר רועי זריהן, דנה פאן לוזון ועוד. 

פרשני מונדיאל 2018 (צילום: צילום עצמי; פייסבוק עמית לוינטל)
עם היפות שלו. לוינטל באולפן "כאן 11" | צילום: צילום עצמי; פייסבוק עמית לוינטל

מה יהיה על הפרצופים שהפכו לחברים הכי טובים שלנו הקיץ? האם נמשיך לראות אותם על המסך? ב"כאן" ניצבים עכשיו מול האתגר הגדול ביותר שלהם - להשאיר את הצופים בערוץ כדי שלא יחזרו אליהם בפעם הבאה רק באירווזיון 2019. לוח השידורים החדש שלהם שיעלה בשבוע הבא כולל סדרת דוקו על יחידת לוחמים מעורבת (״יחידה מעורבת״), דוקו ריאליטי מסקרן ("סליחה על השאלה", עליו נכתוב כאן בשבוע הבא), דרמה ישראלית חדשה (״שטוקהולם״ עליה כתבנו בעבר) ואפילו תכנית בישול בינלאומית (״אנחנו על המפית״). האם זה יספיק להם כדי לגרד שוב את ה-30% רייטינג? ומה יעלה בגורלו של אהוב המערכת עמית לוינטל? יש לכם זמן לחשוב על זה עד 2022.