ניסיתם פעם לדמיין איך חייכם ייראו ללא הנוכחות הבולטת של המקרר במטבח? מקרר הוא אמנם סוס עבודה יעיל, אך כמו כל מכשיר חשמלי, גם הוא מתבלה, מתקלקל - דווקא בזמנים שאנחנו הכי צריכים אותו - ולבסוף מאותת לנו כי אין ביכולתו יותר לקרר.

מקרר ריק (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
פותח את המקרר ומתאכזב? לא בטוח שהוא מקולקל | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

תקלה קטנה גורמת לרבים מאיתנו להיפטר מהמקרר הישן ולהחליפו בחדש - שהרי מי מאיתנו יכול להישאר ללא מקרר, אפילו לזמן קצר? אבל לא תמיד התקלה אכן מצדיקה את הצעד הנמהר הזה. לעתים מדובר בתקלות בסיסיות, או אפילו בחלקים שבורים, שאינם מחייבים הזמנה של איש מקצוע. ואולם, ברוב המקרים עדיף להשאיר את הטיפול לטכנאי מקררים מוסמך ומקצועי, ולוּ רק כדי להימנע מגרימת נזקים גדולים יותר. נשאלת השאלה איך מוצאים איש מקצוע כזה?

לכל מקרר טכנאי משלו

השוק מוצף בטכנאים למוצרי חשמל ובטכנאי מקררים. על פי ההיגיון, מי שמתמחה במקררים ייתן את הטיפול הטוב ביותר, אבל המציאות מלמדת כי אין זה בהכרח נכון; לעתים עדיף לפנות לטכנאים המתמחים במכשירי חשמל של חברה מסוימת, מאשר לטכנאי מקררים שלא מכיר את המקרר הספציפי שלכם. לכן הפרט הראשון שעליכם לבדוק, עוד לפני המחיר ולפני הזמינות, הוא האם הטכנאי הנבחר מתאים בכלל למקרר שלכם. כמובן, אם יש לכם תעודת אחריות, זה הזמן לשלוף אותה מתוך הניירת.

זמן שווה כסף

השיקול השני בהזמנת טכנאי הוא הזמינות והנגישות. שלא כמו מערכת סטריאו או מכשיר די.וי. די, תיקון מקרר צריך להתבצע במהירות האפשרית. לכן רצוי לבחור איש מקצוע הפועל באזור המגורים שלכם, לא אחד שתיאלצו להמתין לו שעות ועוד לשלם על כך יותר - רק משום שהגיע ממקום מרוחק. ודאו כי הטכנאי עובד במשך כל שעות היום, ולא מגביל את עצמו לשעות הבוקר בלבד.

מי מכיר טכנאי מקצועי?

קרחון מתנפץ (צילום: Martin St-Amant)
המקרר כבר לא מה שהיה פעם? | צילום: Martin St-Amant

לאחר שבדקתם את נושא הזמינות, בקשו לראות תעודה המעידה על ניסיון ועל מידת מקצועיות של הטכנאי. כמובן, אם למישהו מבני המשפחה או החברים היתה חוויה דומה עם המקרר שלו, במיוחד אם מדובר באותו מותג - לא יזיק אף פעם לשוחח עמו, ולבדוק האם הטכנאי עשה עבודה איכותית, זולה ואמינה.

אז למה הם מתקלקלים?

מה, אם כן, הסיבה לתקלות במקררים? ככלל, חשוב להבין כי המקרר מכיל מערכת צינורות הנמצאת בגב המכשיר. אל הצינורות מוזרם אוויר על בסיס קבוע, ואלה מקוררים באמצעות גז. באופן הזה לא רק האוויר מתקרר, אלא גם תאי המקרר השונים.

התקלה הנפוצה ביותר היא הצטברות של קרח בתא ההקפאה או במקרר. במקררים החדישים כבר קיים מנגנון להפשרה אוטומטית של הקרח (למרות שגם מנגנון זה מפסיק לעבוד בשלב כלשהו). בכל מקרה, חשוב לזכור שאם מצטברת כמות קטנה של קרח, אין סיבה להתרגש. אך אם המציאות שונה, האסימון צריך ליפול - יש תקלה, ככל הנראה במנגנון ההפשרה עצמו או בוויסות הטמפרטורה.

תקלה שכיחה נוספת היא דליפת גז איטית. אם הגז לא עובד כמו שצריך - גם המקרר לא יתפקד. במקרה כזה תצטרכו כנראה למלא גז מחדש או להחליף בלון גז. אפשרות נוספת היא שהצנרת נפגמה וצריך להחליפה - עניין לא זול במיוחד.

הלו, טכנאי, המקרר נשמע כמו טרקטור

תקלות אחרות הן בעלות אופי "חמקמק" יותר. למשל, כאשר המקרר עובד, אך לא מקרר כמו שצריך. מוצרים הופכים אט-אט לנוזליים, וחלקם אף מתחילים להתקלקל ולהצחין טרם זמנם, ככל הנראה בגלל בבעיה של אטימה. למקרר יש גומיות שאוטמות אותו, ואם אלה נשחקו, הן מנוס מהחלפתן. הדבר שכיח יותר במקררים ישנים, אבל עלול להתרחש גם במקררים חדשים.

סימן לתקלה נוספת הוא רעש שלא מזכיר מקרר, אלא טרקטור או בולדוזר, לרוב בגלל תרמוסטט פגום. התרמוסטט או וסת הטמפרטורה אחראיים לפעולת המקרר התקינה עם הגעתו לטמפרטורת הקור הרצויה, וכשמשהו משתבש שם - הם לא יושבים בשקט.

אבל זה לא הכל. לא אחת נזהה נזילת מים ממקור מסתורי. ניתן לנסות לפתור את הבעיה גם ללא עזרת טכנאי, על ידי פתיחת סתימה בצינור המוביל למגש האידוי מאחורי המקרר. זאת בהנחה, כמובן, שאנו יודעים מהו מגש אידוי.

תקלה נוספת שאפשר להתמודד איתה היא מנורה שמפסיקה לעבוד, ומשליטה אפלה גדולה בכל המדפים. לפעמים צריך רק לאתר את המנורה ולהחליפה בחדשה; אבל אם מדובר בתקלה חשמלית - לא כדאי לנסות לפתור אותה לבד.

כך או אחרת, נסו לזהות את סוג התקלה לפני שאתם ממהרים להזמין טכנאי הביתה. בדיקה קצרה עשויה לחסוך מכם הוצאה מיותרת. בהצלחה.

מקור הכתבה