לגעגוע ואובדן יש הרבה צורות. יש גם המון דרכים לזכור את האדם שאהבנו - ואינו עוד. אותן פעולות הנצחה שיעזרו לנו להרגיש שהאדם שכל כך אהבנו כאן איתנו, גם אם לרגע אחד קטן. כדי לספר את הסיפורים של חללי מערכות ישראל ופעולות האיבה, מיזם "מתכון עם זיכרון" מציע הנצחה בדרך אחרת - דרך האוכל. אתר המיזם מזמין את הציבור לבשל את המנות האהובות ביותר על החללים ולהכיר את הסיפור מאחורי המתכון ומאחורי החלל, כשהמטרה היא לאפשר לכל אדם, מכל מקום בעולם, לבשל ולהנציח.

לקראת יום הזיכרון, הכינו מתמודדי "הקינוח המושלם" את הקינוחים שהנופלים אהבו במיוחד. מאחורי כל מנה עומד סיפור, שהוא חלק בלתי נפרד מהגעגוע. בשמת וינר שורצברד הכינה את עוגת הפרג ששחר רפאלי ז"ל לא יכול היה להעביר שבת בלעדיה, ונסה אביטן הכינה את הבלינצ'ס של בר רהב ז"ל, מיכאל זורין הכין את הפחזניות שפז אליהו ז"ל חיכה לאכול כשיחזור מהמלחמה, לירון טאקו הכינה את עוגת הבומבה שוקולד שדור דרעי ז"ל רצה לטעום במיוחד ומור מזרחי עשתה את עוגת הקרפים שאיתי סבן ז"ל כל כך רצה ליום ההולדת.

במבה שוקולד חלבה לזכרו של דור דרעי ז"ל

דור דרעי (צילום: באדיבות המשפחה)
דור דרעי ז"ל | צילום: באדיבות המשפחה

דור נולד בשנת 1995 בירושלים, ואת שמו בחרו הוריו כחיבור שמותיהם - דוד ורונית. משפחתו מספרת שהיה ילד שובב, אהב מאוד אתגרים ותמיד ניסה להשיג את שרצה בכוחות עצמו. דור היה נער נדיב וכוח עזר משמעותי בבית, דאג לכולם והעריך את המשפחה יותר מכל. "היית סוג של טורנדו בבית. מהרגע שנכנסת כולנו עמדנו על הרגליים. צחקת, דיברת, צעקת, שרת ולרוב הצחקת את אימא עד חנק. הטרפת אותנו מאהבה ומגאווה", משתפת עליו המשפחה.

דור שירת כלוחם בחטיבת חיל הרגלים "כפיר". כבר אחרי שמונה חודשי שירות הוכרז דור כמצטיין חטיבתי בכושר גופני. בבוחן מסלול הוא השיג את התוצאה השנייה בטיבה בתולדות החטיבה ובתום המסלול, במחצית 2014, נשלח לקורס מפקדי כיתות. במהלך חודש יוני 2014, יחידתו של דור נשלחה מקורס המ"כים להשתתף במבצע "צוק איתן". דור נפל בקרב, כאשר חדרו לארץ כ- 13 מחבלים דרך מנהרה ותקפו את עמדת השמירה של יחידתו באזור נחל עוז. דור וחבריו מנעו את כניסתם של המחבלים לאיזור המאוכלס ובכך מנעו אסון כבד. דור היה בן תשע-עשרה בנפלו, על מצבתו כתבו אוהביו: "החיוך, הנחישות והגבורה ילוו אותנו בכל דור ודור".

על המתכון לעוגה לזכרו של דור, מספרת המשפחה: "לדור היה מאוד חשוב שכל שבת שהוא חוזר תהיה עוגה. בומבה חלבה, היא העוגה שהובטחה לו לכשיחזור, אך הוא לא חזר ולא הספיק לטעום ממנה. הוא נהג להתקשר למיטל גיסתו ולבקש ממנה להכין עוגה טעימה, מיטל מספרת שהעוגה היחידה שלא הספיקה להכין לדור, והוא ביקש כמה פעמים, זאת עוגת הבומבה חלבה".

לירון טאקו, הכינה לזכרו של דור את העוגה שכל כך ייחל לטעום, אך לא הספיק. "כקונדיטורית יוצרת, הדבר שהכי חשוב לי זה לשמח, לפנק, לענג ולהרשים את מי שהכנתי עבורו. והפעם, לאורך כל הכנת המתכון, המחשבות שלי נדדו, נעצבתי המון והדמעות זלגו מעצמן. זה כל כך משונה להכין מתכון למישהו - כשהוא איננו. סמ״ל דור דרעי ז״ל שנפל ב-28.7.2014 במהלך מבצע 'צוק איתן', רצה הכי בעולם בומבה שוקולד חלבה. זאת זכות ענקית עבורי להנציח את זכרו בהכנת המתכון". 

מתכון עם זיכרון - עוגת בובה שוקולד לזכרו של דור דר (צילום: איתי דגן , פרטי)
לזכרו של דור דרעי ז"ל: הקינוח שהכינה לירון טאקו | צילום: איתי דגן , פרטי

מרכיבים:

לעוגה:

2 חבילות שוקולד מריר (פרה) 200 גרם

2 שמנת מתוקה 38% (500 מ״ל)

כפית מחית / תמצית וניל

חלבה (50 גרם)

כוס ורבע (חד פעמית) פצפוצי אורז

3 כפות נוטלה / ממרח פררו רושה

לציפוי:

150 גרם שוקולד מריר (חבילה וחצי)

4 כפות שמן קנולה

אופן הכנה:

מוס שוקולד:

  1. ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות 125 גרם שוקולד מריר ו3/4 כוס שמנת מתוקה עד להמסה מלאה ומניחים בצד.
  2. מקציפים מיכל שמנת מתוקה (250 מל) לקצפת מעט יציבה אך רכה ומעבירים כף מהשמנת לשוקולד ומערבבים (לצורך קירור השוקולד)
  3. מעבירים את קערת השוקולד לשמנת בקיפולים ובעדינות.
  4. מעבירים לשקית זילוף.

קרם חלבה:

  1. מקציפים 3/4 כוס חד פעמית שמנת מתוקה עם כפית מחית וניל לקצפת יציבה ורכה
  2. קוצצים חצי חבילת חלבה (50 גרם, חופן) לקצוץ ממש טוב ומקפלים לשמנת מתוקה.
  3. מעבירים לשקית זילוף.

לוקחים קערה/תבנית סיליקון ומתחילים להרכיב- מזלפים מוס שוקולד עד החצי עם כפית יוצרים שקע באמצע ומזלפים קצת מהקרם חלבה , סוגרים עם עוד מוס שוקולד ומשטחים. מעבירים למקפיא ל-6 שעות.

תחתית פצפוצים:

  1. במיקרוגל ממיסים בפולסים של 30 שניות 75 גרם שוקולד מריר ו- 3 כפות ממרח פררו רושה / נוטלה עד להמסה מלאה.
  2. מוסיפים כוס ורבע של פצפוצי אורז ומערבבים טוב.
  3. מניחים בין 2 ניירות אפייה, מרדדים טוב ומכניסים למקפיא ל- 10 דקות.
  4. קורצים עיגולים / עיגול בגודל התבנית שהכנו את המוס ושומרים במקפיא.

ציפוי שוקולד:

  1. מוציאים את המוס מהתבניות ומניחים מעל כל תחתית פצפוצי אורז.
  2. בינתיים שמים במקפיא.
  3. ממיסים את השוקולד והשמן בפולסים של 30 שניות במיקרוגל עד להמסה מלאה
  4. מצפים מעל הבומב הקפואים, אפשר עם כף לשים מעל או לשפוך על הבומב כולו.

שומרים במקפיא ומפשירים במקרר שעה לפני האכילה.

פחזניות לזכרו של פז אליהו ז"ל

פז אליהו (צילום: באדיבות המשפחה)
פז אליהו ז"ל | צילום: באדיבות המשפחה

פז נולד ב-1992 בקיבוץ עברון, שם גדל, בן בכור להוריו אורי ורחל, ואח למתן ויותם. פז היה ילד של טבע, טיולים והרפתקאות. שתי אהבות גדולות היו לו: האחת הייתה לאלה, אותה הכיר במהלך מחנה קיץ של "השומר הצעיר" בכיתה ט', אהבה שנמשכה עד ליומו האחרון. אהבתו השנייה הייתה למדינה ולמרחביה הטבעיים.

פז התנדב לשנת שירות בפנימיית "נרדים" שבערד, בתום שנת השירות התגייס לחיל הצנחנים ושירת כלוחם מצטיין בפלח"ן צנחנים. עבר קורס קצינים בהצלחה והמשיך את שירותו כקצין ביחידה. במהלך מבצע "צוק איתן" פז עמד בראש צוות שמטרתו הייתה לאתר מנהרות בחאן יונס. במהלך המבצע הצוות נכנס לחצר בית ממולכד והופעל עליהם מטען שהביא למותם של פז ועוד שלושה מחייליו.

המשפחה מספרת על הסיפור מאחורי הקינוח לזכרו: "בחג השבועות, כשפז חזר הביתה לחגוג עם משפחתו, חוץ מעוגת גבינה שאהב, הוא אהב מאד גם את הפחזניות של אמו רחל. רחל הייתה מכינה את הפחזניות ופז היה עוזר לה למלא אותם. בחג נשארו עוד פחזניות אך המילוי נגמר, ופז ביקש מאמו להקפיא את הפחזניות שנשארו ללא מילוי לסוף השבוע הבא שיגיע מהצבא. פז לא חזר הביתה מאז, והפחזניות שביקש לשמור לו לפעם הבאה שיגיע מחכות לו עדיין במקפיא".

מיכאל זורין, שיחזר את מתכון הפחזניות שפז כל כך אהב: "בהתחלה לא ידעתי איך לגשת לפרויקט הזה מהסיבה שלא הסתדר לי בראש יום הזיכרון לחיילים לצד עוגות וקינוחים, אבל הסיפור של פז אליהו ז״ל מאוד נגע לליבי ושמחתי לחלוק כבוד, לו ולמשפחתו". 

מתכון עם זיכרון - פחזניות לזכרו של פז אליהו (צילום: איתי דגן )
לזכרו של פז אליהו ז"ל: הפחזניות שהכין מיכאל זורין | צילום: איתי דגן

מצרכים:

לפחזניות:

1 כוס חלב

2 כפות סוכר

1 שקית סוכר וניל

100 גר' חמאה

1 כוס קמח

4 ביצים

למלית:

1 שמנת מתוקה

1 כוס וחצי חלב

1 אינסטנט פודינג

2 כפות סוכר

אופן הכנה:

  1. בסיר קטן נשים חלב, סוכר, סוכר וניל וחמאה נביא לרתיחה ונערבב עד להמסת הסוכר והחמאה.
  2. מנמיכים להבה ומוסיפים כוס קמח בהדרגה תוך כדי ערבוב.
  3. מערבבים עד שהבלילה נעשת לגוש בצק שמתנתק מדפנות הסיר.
  4. מעבירים לקערת המיקסר ממתינים מעט שיתקרר ומוסיפים את הביצים.
  5. אחת אחת בהדרגה תוך כדי עירבול.
  6. מעבירים לשק זילוף עם צנתר כוכב. ומזלפים לתבנית עם נייר אפייה.
  7. מחממים תנור ל 180 ואופים כ-30 דקות. בלי לפתוח את התנור בזמן האפייה!
  8. לאחר קירור ממלאים את הפחזנייה במילוי שהכנו מראש.

למילוי:

מקציפים במיקסר את כל החומרים יחד.

בלינצ'ס לזכרו של בר רהב ז"ל

בר רהב (צילום: באדיבות המשפחה)
בר רהב ז"ל | צילום: באדיבות המשפחה

בר נולד ב-1993 ביישוב רמת ישי, להורים נעמה ואפי, ואח בכור לניר, רון ורותם. משפחתו מספרת שבר היה אחד מהחבר'ה, שובב במידה אך גם רציני כשצריך, אהוב ומוקף בחברים ותמיד מחייך. הספורט תפס מקום מרכזי בחייו ובגיל 16 כבר שיחק בקבוצה הבוגרת של הפועל קרית טבעון, בליגה הלאומית. בהמשך שיחק בנבחרת הנוער של ישראל וייצג את המדינה בטורנירים רבים בחו"ל. הוצע לו לשרת כספורטאי מצטיין, אך לאחר התלבטויות רבות הוא בחר בשירות קרבי, ושירת בחיל ההנדסה.

בר סיים טירונות כמופת פלוגתי ובהמשך יצא לקורס מ"כים ומיד בסיומו החל קורס קצינים. בסוף חודש יוני 2014 הוא סיים בהצלחה את הקורס בבה"ד 1, ויצא לחופשה לקראת ההשלמה החיילית. במהלך החופשה החל מבצע "צוק איתן" ויחידתו הוקפצה לשטחי כינוס. בתחילת הכניסה הקרקעית, היחידה נכנסה לאזור חאן יונס עם הצנחנים. באותו היום, הצוות סיים לתקן את רכב הפומ"ה שנתקע יום קודם לכן והצוות התכונן לתזוזה. בר כהרגלו התנדב לבדוק שלא נשכח דבר מאחורי הרכב, ונהרג מטיל שפגע בזחל.

אימו נעמה, מספרת על הדברים שבר אהב לאכול יותר מהכל: "כשבר התגייס נהגתי להתבדח ולומר שהוצאות המשפחה על אוכל קטנו משמעותית, כשבר נהרג הרגשנו ירידה נוספת בקניות. כשביקשו מתכון של מאכל אהוב, זה נשמע לי ברגע הראשון כל כך קל. מה בר אוהב לאכול? בשר ועוד בשר ועוד קצת. אבל להגיד שזה מה שבר אהב לאכול זה כל כך לא מדויק , כי בר אהב לאכול וזהו זה, המון והכל".

ונסה אביטן, שהכינה לזכרו של בר את הבלינצ'ס שכה אהב, משתפת: "היה לי מרגש במיוחד להשתתף בפרויקט 'מתכון עם זיכרון'. זאת הצורה הכי יפה ומרגשת שיש לעורר את הזיכרון של בן אדם על ידי הכנת מאכל שהוא אהב. להיזכר במשהו שהיה משמח אותו, ועכשיו גם אותנו". 

מתכון עם זיכרון - קרפים לזכרו של בר רהב (צילום: איתי דגן , פרטי)
לזכרו של בר רהב ז"ל: הבליצ'נס שהכינה ונסה אביטן | צילום: איתי דגן , פרטי

מצרכים:

4 ביצים

1 כוס חלב

1 כוס מים

2 כוסות קמח רגיל

חצי כף שמן

מילוי:

1 שמנת לקצפת מוקצפת היטב

500 גרם גבינה לבנה חלקה

פרי מקופסת שימורים חתוך לחתיכות ללא הנוזלים

אופן הכנה:

  1. לערבב היטב לבלילה נוזלית חלקה, להכין בלינצ'סים עם מחבת הבלינצ'ס או על מחבת רגילה. יש להשתדל לקבל עלים דקים (תלוי בכמות הבצק), אם משתמשים במחבת רגילה יש לשמן את המחבת היטב ורצוי להשתמש במחבת עם שוליים נמוכים.
  2. להניח ככף מלית במרכז של כל עלה , לגלגל או לסגור כמעטפה. לשמור בקרור. ניתן להגיש עם רוטב שוקולד או תות מעל.

עוגת פרג לזכרו של שחר רפאלי ז"ל

שחר רפאלי (צילום: באדיבות המשפחה)
שחר רפאלי ז"ל | צילום: באדיבות המשפחה

שחר נולד בשנת 1972 בקיבוץ בית השיטה להורים פנינה ודן והיה הצעיר במשפחה בת חמישה ילדים. משפחתו מספרת שהיה ילד מרדני, מוכשר וסקרן. היה בו צד שובב והוא הרבה להשתתף, ליזום וליצור סרטונים הומוריסטיים. לאחר מותו, נמצאה קופסה מלאה בתסריטים ושירים אותם כתב כנראה בזמן השירות הצבאי.

לאחר שנת שירות ב"המחנות העולים" ברחובות, הוא התגייס לחטיבת הצנחנים ושירת ביחידת "עורב". תקופות ארוכות שירת עם יחידתו בלבנון. לדברי מפקדיו, היה שחר לוחם מקצועי ומקורי, שהצליח לתפקד תחת אש בקור רוח למופת, ובכך שימש דוגמה לחבריו. בשנת 1993, נפל שחר בקרב בסוג'וד, בדרום לבנון, כשהיה בעמדת התצפית בעת התקפת מחבלים על המוצב. במכתבו האחרון מלבנון כתב לאחיו ברק: "אצלנו בן-אדם לא נמדד לפי החוכמה או המוכשרות שלו, אלא איך הוא בתור חבר ואיך הוא מתמודד במצבי לחץ. מה שהכי חשוב זה להיות חבר טוב גם כשיורים עליך".

אחותו של שחר מספרת שעוגת הפרג הייתה עוגן ההצלה של שחר בימי השירות בצבא. אימו פנינה, הייתה שולחת חבילה עם כל טוב ותמיד עוגת הפרג כיכבה. בשבעה ובימי השנה היא תמיד הייתה מקפידה שתהיה עוגת פרג.

בשמת וינר שורצברד, שהכינה עוגת פרג לזכרו של שחר, משתפת: "בחרתי לאפות את עוגת הפרג ששחר רפאלי ז"ל כל כך אהב שאימו פנינה תמיד הייתה מכינה לו, והיא היוותה עבורו כעוגן, תזכורת של הבית בשירותו הצבאי. תוך כדי גלגול הבצק במלית הפרג העשירה הגיתי רבות על המשמעות של העשייה. כאופה וכאמא. אמא שמכינה באהבה עבור בנה את העוגה שכה אוהב, בנדיבות לב וברצון להמתיק את יומו ולשמח אותו. דמיינתי את שחר בבסיס בצבא, מתענג על כל ביס, חולק עם חבריו ולרגע מרגיש וטועם את הבית ואת כל האהבה ששלחו לו בתוך קופסה". 

מתכון עם זיכרון - עוגת פרג לזכרו של שחר רפאלי (צילום: איתי דגן , פרטי)
לזכרו של שחר רפאלי ז"ל: עוגת הפרג שהכינה בשמת וינר שורצברד | צילום: איתי דגן , פרטי

מצרכים:

לבצק:

2.5 כוסות קמח

חצי גביע לבן

בערך אותה כמות מים קרים

200 גרם חמאה קרה.

מלית פרג

200 גרם פרג טחון טרי, חשוב להקפיד שיהיה טרי

קצת יותר מחצי כוס חלב

3/4 כוס סוכר

1 כף דבש

אופן ההכנה:

  1. הבצק - ללוש היטב את כל חומרי הבצק לבצק גמיש ולהכניס למקרר לכמה שעות (או 30 דקות לערך בפריזר), ניתן לאפות גם ביום אחר.
  2. המלית - מבשלים חלב עם סוכר ודבש עד שהסוכר נמס, לא להגיע לרתיחה.
  3. להוסיף את הפרג ולערבב כל הזמן עד שהפרג סופג את כל הטעמים והחלב נטמע היטב בפרג. אם יוצא מעט יבש להוסיף חלב.
  4. לחלק את הבצק ל-5 חלקים שווים ולרדד מכל חלק עלה דק. במרכז להניח בנדיבות פרג ולסגור משני הצדדים.
  5. כדי להשביח את המאפה רצוי להכניס לפריזר לשעה ומיד לתנור.
  6. לחמם ל-180 מעלות, לאפות עד שזהוב  למעלה, הזמן תלוי בתנור. לאפות בתנור מחומם מראש.

עוגת קרפים לזכרו של איתי סבן ז"ל

איתי סבן (צילום: באדיבות המשפחה)
איתי סבן ז"ל | צילום: באדיבות המשפחה

איתי סבן נולד ב-2001 בקריית אתא להורים עדי ואבי, הוא אח צעיר לאחות עידן, איתה היה בקשר קרוב והדוק. חבריו מספרים שהיה אדם שמח ואופטימי וברגעים של שקט היה שולף בדיחה ומצחיק את כולם. מגיל צעיר היה מצחיק וחברותי, בורך בחוש הומור מדהים והצליח לחקות אנשים שהכיר באופן מושלם. הוא זכה מהוריו לכינוי "תותיק", וחבריו הדביקו לו את הכינוי "מנגו".

לאחר שסיים את לימודיו, איתי חיכה בקוצר רוח להתגייס לצה"ל כדי לתרום למדינה ולהכיר אנשים חדשים. הוא ביקש להתגייס לשירות קרבי בחטיבת גולני, ושירת בגדוד 51 של חטיבת גולני. משפחתו מספרת עד כמה איתי נהנה מהשירות ועל כך שכבר שיתף אותם בכוונותיו להמשיך לפיקוד. ביום 26.6.2020 חזר איתי לביתו מהבסיס לאחר מסע הכומתה ויצא למסיבה עם חבריו סמוך לביתו, במהלך המסיבה סבל איתי מדום לב פתאומי ונפטר.

עמית, בת זוגתו של איתי, מספרת על העוגה לזכרו: "זו העוגה שאיתי ביקש ממני ליום הולדתו השמונה עשרה, פיקששתי בעוגה מעט והיא יצאה כמו עוגת פנקייקים ולא עוגת קרפים. איתי כל כך העריך את זה שהכנתי לו אותה למרות שאני יודעת שהעוגה לא הייתה טעימה כמו שהייתה אמורה".

מור מזרחי, שהכינה לכבודו גרסה לעוגה, משתפת: "קינוח אהוב מספר בהרבה מובנים על האדם שאנחנו, העדפת הטעמים והמרקמים, האופן שבו אנו מפנקים את האהובים עלינו, הימים המיוחדים בשנה שאנו חשים צורך לתבל אותם במתוק. איתי סבן ז״ל, הלך מהעולם הזה צעיר מידי. הרבה עוגות שהיה יכול להכין כבר לא יאפו, הרבה אירועים הוא יחסיר. התרגשתי להשתתף בפרויקט 'מתכון עם זיכרון', לספר את סיפורו של איתי דרך הטעם שאהב, להזכיר שהיה ואינו עוד, אבל סיפורו ימשיך להיות מסופר במגוון אופנים וטעמים". 

מתכון עם זיכרון - עוגת קרפים לזכרו של איתי סבן (צילום: איתי דגן , פרטי)
לזכרו של איתי סבן ז"ל: עוגת הקרפים שהכינה מור מזרחי | צילום: איתי דגן , פרטי

לקרפים:

2 כוסות קמח

2 כןסות חלב

1 סוכר וניל

2 כפות סוכר

3 כפיות שמן

3-4 ביצים תלוי בגודל

לשכבות הקרם:

1 שמנת מתוקה

1 אינסטנט פודינג וניל

1 כוס חלב

מחית וניל (אופציונלי)

לגנאש שוקולד:

1/2 מיכל שמנת מתוקה

1 חפיסת שוקולד חלב

אופן הכנה:

  1. מניחים בקערה את הקמח והסוכרים, מוסיפים את הביצים, החלב, והשמן ובעזרת מטרפה טורפים טוב עד שהבלילה חלקה וללא גושים.
  2. מחממים מחבת ומשמנים אותה, בינתיים שופכים את הבלילה לתוך בקבוק לחיץ (אפשר גם עם מצקת, עניין של נוחיות).
  3. מכינים מכינים קרפים בדיוק כמו שמכינים פנקייק- הבלילה צריכה להיות דלילה, אם היא נראית לכם סמיכה מדי- תוסיפו חלב לפי הצורך.

שופכים מעט מהבלילה במרכז המחבת, ו״מסיעים״ אותה כך שיווצר עיגול שמתפרש על כל המחבת! הופכים אחרי 1-2 דקות, ויש לנו קרפ.

  1. מחכים שערימת הקרפים יתקררו ובינתיים מכינים את הגנאש כדי שיספיק להתקרר- בקערה שמתאימה למיקרוגל שמים את השוקולד והשמנת וממיסים במיקרוגל כל פעם 30 שניות ומוציאים לערבב, כדי שהשוקולד לא יישרף. מניחים בצד שיתקרר.
  2. מכינים את הקרם- בקערת המיקסר שופכים את השמנת המתוקה יחד עם החלב, הפודינג והמחית וניל. מקציפים בעוצמה בינונית עד שנהיה קרם יציב.
  3. מוודאים שהקרפים התקררו ואפשר להתחיל להרכיב- ממש כמו שזה נשמע, עוגת שכבות, מניחים על מגש מעט קרם כדי להדביק את הקרפ הראשון לתחתית, מניחים את הקרפ ומתחילים- שכבת קרפ, שכבת קרם, שכבת קרפ, שכבת קרם וככה הלאה. בין לבין השכבות אפשר לקשט עם שוקולדים למיניהם ועם הגנאש (משפר מאוד את העוגה).
  4. לאחר שסיימנו והגענו לקרפ האחרון- מניחים אותו ומעליו שופכים את יתר גנאש השוקולד. ניתן כמובן לקשט לפי רצונכם.

>> לכל המתכונים באתר "מתכון עם זיכרון"