המרכיבים:

מוס וניל ומוס שומשום שחור:
6 גרם אבקת גרם ג'לטין
30 גרם מים
130 גרם חלב 3%
20 גרם שמנת מתוקה 
5 גרם וניל
60 גרם חלמונים
80 גרם סוכר
400 גרם שמנת מתוקה
40 גרם מחית שומשום שחור מתוק.

Honeycomb חלת דבש:
240 גרם סוכר
78 גרם סירופ תירס
42 גרם דבש
120 גרם מים
12 גרם אבקת סודה לשתייה
צבע מאכל שחור        

עוגת שוקולד ושומשום שחור:
300 גרם סוכר
110 גרם ביצים
240 גרם חלב
120 גרם שמן ניטרלי
10 גרם מחית וניל
224 גרם קמח
75 גרם קקאו שחור
100 גרם שומשום שחור קלוי
6 גרם אבקת אפייה
9 גרם סודה לשתייה
5 גרם מלח
240 גרם מים רותחים
כף דבש

 

קרם אנגלז דבש:
310 גרם חלב
150 גרם שמנת 42%
90 גרם דבש
10 גרם וניל
140 גרם חלמונים

קרמבל שומשום שחור:
80 גרם חמאה
90 גרם סוכר לבן
90 גרם קמח לבן
12 גרם אבקת קקאו שחור
5 גרם מלח
30 גרם שומשום שחור קלוי

טוויל תחרה:
160 גרם מים
60 גרם שמן ניטרלי
20 גרם קמח מנופה
2 גרם אבקת קקאו שחור
2 גרם מלח
צבע מאכל שחור

לקישוט:
עלי מיקרו אפונה
שמן זית

הקינוח המושלם: השביל השקט, נורית ציטיאת (צילום: שחר רזניק, קשת12)
הקינוח המושלם: השביל השקט, נורית ציטיאת | צילום: שחר רזניק, קשת12

אופן ההכנה:

מוס וניל ומוס שומשום שחור:

1. מפזרים את אבקת הג'לטין על המים עד שנספג לגמרי.

2. מחממים את החלב עם השמנת והווניל עד לרתיחה קלה, ומניחים בצד לכרבע שעה. מוסיפים פנימה את החלמונים והסוכר, מערבבים ומחממים עד 82 מעלות. מסננים ומוסיפים את הג'לטין.

3. מקציפים 400 גרם שמנת למרקם יוגורט.

4. מקררים את המסה ל-40-30 מעלות ומקפלים פנימה את הקצפת. שופכים חצי מהכמות לתבנית בצורת חלוקי נחל ומעבירים למקפיא.

5. למחצית שנותרה מוסיפים מחית שומשום שחור, מערבבים, מעבירים לתבנית בצורת חלוקי נחל ומקפיאים.

חלת דבש:

1. מחממים בסיר קטן סוכר, סירופ, דבש ומים, ומביאים ל-148 מעלות על אש בינונית-גבוהה בלי לערבב בכלל. מורידים מהאש, מוסיפים את אבקת הסודה לשתייה וצבע המאכל ומערבבים. שופכים לתוך תבנית מרופדת בנייר אפיה ונותנים להתקרר לשעה לפני ששוברים לחתיכות. שומרים בקופסה אטומה עם סופח לחות במקום קריר (לא להכניס למקרר).

עוגת שוקולד:

1. במיקסר עם וו הקצפה מערבבים עד לבלילה אחידה סוכר, ביצים, חלב, שמן ווניל. מוסיפים את כל החומרים היבשים לתוך קערת המיקסר ומערבבים כ-2 דקות.

2. מוסיפים את המים הרותחים לקערת המיקסר ומערבבים (הבלילה מאוד נוזלית, זה בסדר). שופכים לתבנית ואופים ב-170 מעלות 30-20 דקות. כשהעוגה עדיין חמה למרוח מעט דבש.

קרם אנגלז:

1. שמים את כל החומרים בסיר ומחממים ל-82 מעלות. מסננים לתוך מד ליטר ומכסים בניילון נצמד עד סף הנוזל. מעבירים למקרר.

קרמבל:

1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים עד שהתערובת אחידה. מפזרים בפירורים על מגש עם נייר אפייה ואופים ב-165 מעלות 17-15 דקות.

טוויל:

1. מערבבים את כל החומרים ושופכים לתוך בקבוק לחיץ.

2. מחממים מחבת נון סטיק (טפלון) בלי שמן על אש בינונית, ושופכים את הבלילה מהבקבוק הלחיץ לפי הגודל הרצוי. כשהבלילה מתייבשת מסירים בזהירות מהמחבת.

הרכבה:

1. מניחים את אבני המוס במעין שביל בצד הצלחת. בין האבנים מסדרים את שאר המרכיבים.