מעמול תמרים

המרכיבים:

לבצק:
250 גרם קמח
כפית מחלב טחון
50 גרם סמנה
100 גרם חמאה
רבע כוס מי ברז

למלית תמרים:
400 גרם תמר מג'הול
כף סמנה
כף תערובת בהרט למעמול (אניס, מוסקט, קצח טחון)

מעמול תמרים ופיסטוקים  (צילום: שחר רזניק, קשת 12)
מעמול תמרים ופיסטוקים | צילום: שחר רזניק, קשת 12

אופן ההכנה:

1. מערבבים בעזרת האצבעות את חומרי הבצק (חוץ מהמים) עד שכל השומן נבלע אל תוך הקמח. מוסיפים את המים ולשים בעדינות את הבצק עד לאחידות. מכסים את הקערה ומשאירים בצד למנוחה.

2. המלית: מגלענים את התמרים ומועכים בידיים יחד עם הבהרט והסמנה עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מרדדים את הבצק, קורצים עגולים, מניחים בתוכם מעט מן במלית ומקפלים לצורת סמבוסקים קטנים (חצי סהר). בעזרת פינצטה למעמול יוצרים צורות שונות.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-20 דקות, עד הזהבה.

מעמול פיסטוק (סנאייר)

המרכיבים:

לבצק:
500 גרם סולת
125 גרם קמח
100 גרם חמאה
150 גרם סמנה
1 סוכר וניל
רבע כפית אבקת אפייה
2 כפות אבקת חלב
חצי כפית מחלב
מים קרים (כחצי כוס)

למלית פיסטוק:
300 גרם פיסטוקים
2 כפות אבקת סוכר
כף מי זהר
כף סמנה
סירופ סוכר לפי הצורך (כרבע כוס)

לקישוט:
אבקת סוכר
פיסטוקים טחונים

אופן ההכנה:

1. מערבבים יחד קמח, סולת, חמאה וסמנה עד שהקמח סופג את כל השומן. מכניסים למקפיא לחצי שעה.

2. מוציאים את הבצק, מוסיפים את שאר המצרכים ולשים בעדינות עד שמתקבל בצק אחיד. מחזירים למקפיא לעוד חצי שעה.

3. טוחנים את הפיסטוק קלות במעבד מזון. מוסיפים את שאר החומרים וטוחנים יחד עד שמתקבלת עיסה אחידה במרקם של בצק. יוצרים עיגולים בקוטר של כ-2 ס"מ.

4. מוציאים את הבצק מהמקפיא, וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 3 ס"מ. פותחים על כף היד (כמו קובה), ממלאים במלית פיסטוק וסוגרים בחזרה לעיגול.

5. בעזרת חותכן מיועד למעמולים יוצרים את הצורות ומקפיאים חצי שעה. אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות כ-20 דקות, עד הזהבה.

6. בתום האפייה מחכים שיצטנן ומקשטים באבקת סוכר ובפיסטוקים טחונים.