שם: אור שוקרון

גיל: 32

מהיכן בארץ: קיבוץ ארז (עוטף עזה)

מצב משפחתי: נשואה +2

מקצוע: שף קונדיטורית ובעלים של קונדיטוריית Oryosss בקיבוץ ארז

חשבון אינסטגרם: shukrunor

חמישה דברים שאנשים יופתעו לגלות עלייך:

1. שירתי בצבא 13 שנים בתפקידי משא"ן (משאבי אנוש) והשתחררתי רק לפני חצי שנה מהצבא במטרה להגשים את החלום שלי.

2. אני דתיה לשעבר, למדתי בבית ספר דתי והחלטתי לחזור בשאלה.

3. אני שואפת לפתוח מסעדת מישלן בעוד שנתיים (התכנון הוא בברצלונה).

4. הכרתי את בן זוגי בהגנ"ש (הגנת ישובים) שעשיתי בקיבוץ כקצינה צעירה כחלק משירותי הצבאי.

5. יש לי יכולת לטעום מנה ולשחזר אותה במדויק.

לאיזו אישיות מפורסמת היית רוצה להכין קינוח ומה היית רוצה לשאול אותה?
הייתי רוצה להכין קינוח לליאו מסי ולשאול אותו האם הוא דמיין לעצמו שהוא יגיע כל כך רחוק בקריירה שלו, ומה החלום אחרי שמגשימים את החלום.

View this post on Instagram

A post shared by Or Shukrun ✨ (@shukrunor)

מהי החוויה הראשונה שאת זוכרת מהמטבח?
באופן כללי אמא שלי לא נתנה לי להיכנס למטבח והייתי צריכה להתגנב בלילה כדי לבשל יחד עם אחותי הקטנה.

מה הפדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח?
אם יש משהו שאני גרועה בו זה עוגות מעוצבות לימי הולדת. פעם אחת הכנתי עוגה לבת שלי, ליום הולדת שנה. באותו זמן היא מאוד אהבה פילים והחלטתי לעשות פיל מבצק סוכר. כל קשר בין פיל לבין מה שיצא הוא מקרי בהחלט.

איזה קינוח לא תסכימי לטעום בחיים ולמה?
אני טועמת הכל, אבל קשה לגרום לי ליפול מהרגליים מקינוח.

אילו שלושה מרכיבים תמיד אפשר למצוא אצלך במטבח?
חמאה, שמנת מתוקה ואת כל סוגי השוקולד – 10 קילו ומעלה מכל סוג.

מה את מתכננת קודם – את הנראות או את הטעם?
זה מאוד תלוי. לפעמים יש לי וויז'ן לקינוח מסוים, כמו לקינוח האצטרובל מחצי הגמר, אותו הכנסתי בהשראה של מנה שראיתי במסעדת מישלן בצרפת. רק לאחר מכן בניתי את הטעמים על פי מה שאני אוהבת, ולפעמים זה ההפך.

>> למתכון אצטרובל שקדים של אור שוקרון מחצי הגמר 

סלק - אור שוקרון (צילום: שחר רזניק, קשת12)
קינוח האודישן של אור שוקרון - סלק | צילום: שחר רזניק, קשת12

מהי העצה הכי טובה שקיבלת בנוגע לקינוחים?
שלא תמיד צריך ללכת לפי הספר, לפעמים גם האינטואיציה משחקת תפקיד.

שוקולד חלב, לבן או מריר?
שוקולד חלב עם מלח מעל.

איזו ביקורת/מחמאה שקיבלת מהשופטים באודישן או בחצי הגמר, את זוכרת במיוחד ולוקחת איתך להמשך?
הדבר שהכי ריגש אותי זה שהצלחתי בכל פעם להפתיע את השופטים (שכל אחד מהם עטור בניסיון) בקומבינציית טעמים לא שגרתית שהם מעולם לא טעמו יחד. להצליח לעשות קינוח יפה וטעים זה דבר אחד, להצליח להשאיר את השופטים המומים מהטעמים זה דבר אחר. 

מה קינוח הדגל שלך?
יש כמה וקשה לבחור. אצלי בוויטרינה תמצאו פרלינים בצורת לגו ובצבעים שונים, הפטרייה וכמובן הסלק. אבל מבחינת קומבינציית טעמים אני הכי גאה באצטרובל. 

מה הקינוח הכי מטורף שיצא לך לטעום?
הפאנטונה פליקס של Naiello Di Caprio בנאפולי. זו נראית עוגה שגרתית למדי, אבל ברגע שטועמים אותה זה פשוט מטלטל אותך מבחינת הטעמים, המרקם וכדומה. לא אכלתי דבר יותר טעים מזה.

מי ההשראה שלך במטבח?
יש הרבה שפים שאני לוקחת מהם השראה, ביניהם Francesco Martucci, Amaury Guichon וגם ישראלים כמו גולי פנחסוב ורז רהב.

אם היית קינוח, איזה קינוח היית?
מרציפן. או שממש אוהבים אותי, או שלא. אין באמצע.