בואו נודה בזה - "הקינוח המושלם" היא לא תוכנית קלה לצפייה. העוגות המשורטטות, הקרמים המרהיבים והקישוטים שמעטרים את הקינוחים כאילו זה עתה יצאו מוויטרינה בבית קפה פריזאי משובח – אם רק היה אפשר לאכול את המסך, המצב היה הרבה יותר פשוט.

בינתיים, כל מה שנותר לנו לעשות זה לגשת למטבח, להפשיל שרוולים ולנסות להכין משהו מעורר תיאבון בעצמנו. בדיוק לשם כך, פנינו לפיינליסטית התוכנית - נורית ציטיאת, ששמחה לשתף אותנו בכמה טיפים שיהפכו את הקינוח מטוב – לסופר מעולה. אתם רושמים?

קחו את הזמן

נכון, יש קינוחים שמכינים בעשר דקות. אבל אם הכוונה שלכם היא להוציא לאורחים את העיניים ולהכין משהו שנראה מיליון דולר, קחו אוויר ותשקיעו זמן. אל דאגה, שאר המטלות יחכו. תנו לכל שלב את תשומת הלב הראויה ותראו שההשקעה משתלמת.

הקפיאו את הבצק

מכינים טארט מבצק פריך? הקפיאו את הבצק כחצי שעה לפניי האפייה, כך תשמרו על הצורה שלו בעת האפייה. ההקפאה למעשה מייצבת את החמאה שבבצק, מה ששומר עליו הדוק ומוצק יותר. הטיפ רלוונטי לכל מתכון של בצק פריך לרבות עוגיות.

טארט (צילום: shutterstock| Erhan Inga)
צילום: shutterstock| Erhan Inga

זכרו - התפחה אינה נמדדת בזמן

אם אתם מסתכלים על השעון בזמן ההתפחה, כדאי שתפסיקו עם זה. ציטיאת מסבירה שזמני בצק שמרים עשויים להשתנות בהתאם לטמפרטורת החדר/עונת השנה. לכן, כדאי להסתכל על הבצק ולוודא שהוא תפח ולא להביט בשעון.

הקציפו לאט יותר

אם אתם מעוניינים להכין קינוח שכולל מרקם מוקצף שנשמר טוב יותר ולא מתפרק לנוזל, כדאי שפעולת ההקצפה תיעשה לאט. כשמקציפים מהר מידי, מאפשרים לבועות גדולות לחדור למרקם הקצפת מה שפוגע בעמידותה.

קצפת (צילום: shutterstock By LanaUst)
צילום: shutterstock By LanaUst

 דאגו שתמיד יהיה קולי בסביבה

קולי, למקרה שלא ידעתם, הוא למעשה רוטב פרי. זה יכול להיות פטל, תות או כל פרי בעל מרקם סיבי. למקרה שתהיתם - לא מאוד מסובך להכין רוטב כזה. ציטיאת  מסבירה שכל מה שצריך לטובת העניין זה - 200 גרם מחית פרי , 80 גרם סוכר ו-20 גרם מיץ לימון/ליים. מביאים לרתיחה את המחית עם הסוכר, כשהרוטב מסמיך מוסיפים את מיץ הלימון ושוב מביאים לרתיחה. אפשר לשפוך מעט קולי על הגלידה, להניח לצד הטארט, כהפתעה מתחת לקרמבל – בקיצור, הבנתם את הרעיון, נכון?

 שחקו עם המרקמים

אחד הדברים המהנים ביותר בקינוח זה משחקי המרקם שנוצרים לנו בפה בזמן האכילה. קרמבל וניל או שוקולד למשל תמיד ישדרגו את הגלידה או העוגה. אפשר להכין לבד או פשוט לטחון גס עוגיות פשוטות.

ודאו שהקישוט אכיל

במקום להניח פרח או קישוט שלא מועיל לטעם או למרקם המנה, אפשר לבחור בשוקולד או טוויל אותם אפשר גם לאכול. כך תעשירו את המנה גם מבחינת טעם ולא רק מבחינת מראה.

"כדאי לחשוב על קונספט הקינוח מראש – לדמיין איך תיראה ההגשה על הצלחת, להחליט על צבעוניות וכך אפשר להתאים את הטעמים והטקסטורות בהתאם", מציעה ציטיאת.

קינוח (צילום: YARUNIV Studio, Shutterstock)
קינוח | צילום: YARUNIV Studio, Shutterstock

לסיום, קבלו את הטיפ שלה לקינוח קל ומרשים: בכוס מרטיני מניחים קרמבל לוטוס, מעליו מניחים כדור גלידת וניל (אפשר לקנות או אפילו להכין לבד – זה לא מסובך) ומעל - רוטב קולי פטל. את כל זה מעטרים בכמה עלי בזיליקום קטנים וזהו –  יש לכן קינוח טעים ומרשים.

השופטים טועמים את הקינוח של נורית ציטיאת (צילום: מתוך "הקינוח המושלם", קשת12)
האם המנה היפהפייה תהיה גם טעימה? | צילום: מתוך "הקינוח המושלם", קשת12

והנה טיפ נוסף שיחסוך לכם הרבה זמן יקר וגם כסף –  ברשת "סטופמרקט" מציעים מבחר מוצרים במבצעים משתלמים במיוחד. שם תוכלו למצוא את כל הרכיבים לקינוח המושלם וגם ליהנות מחוויית קנייה בשעות הנוחות לכם. אנחנו כבר בדרך לתפוס עגלה.