mako
פרסומת

"חקרתי את תווי הפנים שלה, גייסתי קריקטוריסט"

התחפושות ב"הזמר במסכה" כבשו את כולנו, החל מהדו פרצופי שהימם את הצופים כשהסתובב על הבמה ועד האופירה שיוצרה על בסיס חברת הפאנל. מי שעומדת מאחוריהן היא מעצבת התלבושות עדי אנה טלז'ינסקי, שסיפרה בריאיון ל-mako על תהליך העבודה סביב הדמויות - ועל התגובה של אסייג כשראתה לראשונה את המסכה המפתיעה: "לא היו לה מילים, לקח לה זמן להפנים את זה"

יובל פלד
פורסם:
אופירה אסייג והאופירה
אופירה אסייג והאופירה | צילום: אופירה אסייג: "ערב טוב עם גיא פינס", קשת 12 | האופירה: "הזמר במסכה", קשת 12
הקישור הועתק

לאורך העונה של "הזמר במסכה" הופיעו על במת התוכנית מפורסמים שהוכיחו יכולות שירה, בזמן שלבשו תחפושות מהפנטות ומרשימות. הן הוסיפו להופעה, החל מהפרפרים שמנפנפים בכנפיים על כתפיה של הפרפר ועד הדו-פרצופי שיכל להסתובב ולשנות את ההבעה. רגע לפני ששלוש המסכות האחרונות יוסרו ותחתן ייחשפו הכוכבות שהגיעו לגמר (הערב, שלישי, אחרי החדשות, קשת 12) סיפרה מעצבת התלבושות של התחרות עדי אנה טלז'ינסקי בריאיון ל-mako על תהליך היצירה של המסכות שכבשו את הבמה.

אחת מהמסכות הבולטות שהשתתפו בעונה האחרונה היא האופירה, שהייתה מבוססת על חברת הפאנל אופירה אסייג. "חקרתי הרבה את תווי הפנים שלה. גייסתי קריקטוריסט כדי להבין איזה חלקים מדגישים, כי היה לי מאוד חשוב שהתחפושת לא רק תהיה דומה לה אלא שממש תהיה לה הבעה שמעבירה את התחושה והרגש של אופירה", סיפרה טלז'ינסקי. "יחד עם הניתוחים והמחקר, הגיעה סקיצה שעל בסיסה עשינו את הפיסול. מרינה הבובנאית המהממת ידעה לקחת גם את הסקיצה שלי וגם את אוסף הדימויים של התמונות של אופירה האמיתית וגילפה את זה בספוג, ממש עם סכין יפנית. הרעיון שלי היה שזו תהיה דמות שמתגלה בתור דמות אחרת - טיילור מלכוב שמחופשת לאופירה, שמחופשת לפנתרה".

חששת מהתגובה של אופירה כשהיא תראה אותה?
"אני לא כל כך בפוקוס על זה באולפן, אני על התחפושות, על המתמודדים ודואגת שכולם יהיו בנוח וייראו טוב. רק בתוכנית האחרונה כשהיה להן את המופע המשותף והכנתי גם לאופירה האמיתית זנב כמו של הפנתרה, שם ישבתי וממש אספתי את כל התגובות שלה לדמות - זה היה כל כך טוב שפשוט עשיתי מזה סרטון נפרד. בפעם הראשונה שהיא ראתה אותה, היא לא דיברה ואופירה מדברת. לא היו לה מילים, לקח לה זמן להפנים שזו היא ושזאת הדמות שלה".

טלז'ינסקי משתתפת ביצירת המסכות בתוכנית כבר מהעונה הראשונה. "הדרך שבה התקבלתי לתוכנית, הייתה דרך סקיצה שעשיתי של דוב. היא הייתה כל כך טובה שגם קיבלתי את התפקיד וגם היא נכנסה ישירות לתוכנית ובעונה הראשונה גדי סוקניק נכנס לתוכה", סיפרה והוסיפה על תהליך העבודה: "לצערי הרב יש מעט מאוד זמן לייצר את כל הדמויות, למעשה אנחנו מייצרים את כל ה-19 תחפושות בחודש וחצי במקביל. זה רץ בכל החזיתות. יש איזה שמונה סטודיו שעובדים - בובנאות, סנדלים, צורפים ועוד, שעובדים מסביב לשעון כדי שהן יהיו מוכנות בזמן. על כל דמות עובדים בין עשרה לעשרים אנשים".

מה התחפושת האהובה עלייך שהכנת בכל העונות?
"יש לי חיבה ממש מיוחדת לאנימטרוניקס שזה כל הדמויות שאפשר להכניס בהן תנועה. יש איזה מהלך שהכרתם עוד בעונה הקודמת עם העכבישה שהיו לה שמונה רגליים זזות, השנה יש כמה דמויות כאלה ונראה לי שהדגל זה הדו פרצופי והפרפר. עוד לפני שידעתי שהולכת להיות עונה, כל כך רציתי לעשות את התחפושת של הפרפר והתחלתי לעבוד עליה. לא ידעתי לגמרי מה יהיה אבל באתי לחבר שהוא מהנדס מכונות ואמרתי לו שאני חייבת שיזוזו מלא פרפרים. איך עושים את זה? חשבנו איזה מנגנונים ומנועים אפשר להכניס ובסוף זה הפך להרבה יותר גדול ממה שדמיינתי. במקרה אותו מהנדס הוא גם מוזיקאי מחונן, אז הוא תכנת את זה ככה שבכל שיר הפרפרים זזים בהתאם לקצב ולשיר. לא לגמרי רואים את זה בתוכנית, כי העריכה נורא קצבית ולא באמת משתהים עליה כל השיר, אבל זו ממש עבודה מדוקדקת של פיצוח התנועה ואיך לסנכרן את זה".

פרסומת

איך זה עובד מבחינת מנגנון?
"לכל פרפר יש מנוע קטן. יש שם עשרות מנועים שכל אחד מהם מחובר לפרפר שלו והוא בעצם מושך בעזרת חוט דייג את הכנפיים שהן מודפסות בתלת ממד. כל המנועים האלה מחוברים למיני מחשב, שהיא ממש לובשת אותו והיא מפעילה את הפרפרים בעצמה. פתחתי פה מיני חברת הייטק כדי לבצע את הדבר הזה".

איך את מסתדרת עם השמירה על הסודיות? זה לא פשוט.
"עכשיו זה השיא של זה, כי כולם שואלים ומתעניינים. היינו ברכבת עם שלושת הפיינליסטיות והן עשו שם הופעה, אנשים עומדים בקהל וצועקים שמות, שחלק מהם נכונים. בסוף גם כשאני רואה את התוכנית, זה מזוהה רק לי. אני שומעת את הקול של המשתתפת חד וחלק, יש איזה קפיצה שצריך לעשות בדמיון שלא קורית בלי שאת יודעת מי מתחת למסכה. אף פעם לא הייתי בצד השני אז אין לי מושג איך זה מרגיש, לי זה נשמע נורא ברור שאלו האנשים האלה".

כזכור, במהלך העונה נחשף צביקה הדר מתחת לשתי מסכות - דבר איתו התמודדה טלז'ינסקי לראשונה בתוכנית. "זה היה הרעיון של העורך החדש, הוא הגה את זה והקטע של הדו פרצופי זה שהוא בשתי דמויות. אמרו לי שאנחנו צריכים לעשות את הדמות הזאת וגם מבחינת עיצוב חשבתי שאולי זה ערפד כזה או מישהו שהיית מנפנפת בטינדר, עד שפיצחתי את הדמות והמנגנון שלה. בסוף זו הפכה להיות אחת הדמויות האהובות עליי בעונה הזאת כי היא הייתה הכי מאתגרת, אני חושבת שזה מהלך גאוני. באותה רמה עם האופירה, שבהתחלה אמרתי לעצמי שאנחנו אף פעם לא עושים אנשים, בטח לא חברי פאנל, אבל היום אני מסתכלת על זה ואומרת שזו הברקה", אמרה.

מה התחפושת היקרה ביותר העונה?
"מניחה שהפרפר ולו בגלל האורך של הזמן שעבדנו עליה, זה המון פרוטו-טייפים שהכנו. לכל פרפר יש איזה 40 שלבים כדי להכין אותו. מדובר בכמה עשרות שיש עליה".

תספרי כמה עובדות מגניבות על התחפושות של העונה הנוכחית.
- העצלן זו דמות שעשויה בטכניקה מדהימה שנקראת טאפטינג, זה שטיח שארוג חוט-חוט. הסיבה שהוא ירוק זה כי גיליתי שבתוך הפרווה שלהם חיות אצות שהופכות אותה לקצת ירוקה.
- הדו פרצופי מכיל מנגנון פנימי שבניתי בקנדה ואז הטסנו אותו לארץ. במדידה הראשונה זה לא זז מספיק מהר כי המנגנון היה ידני, בסוף מצאנו מנוע של מיטה מתכווננת ורצנו עם הרעיון הזה וזה רץ מעולה.
- האלפקה היא חציה סרוגה ידנית וחציה במכונה. כל הטקסטיל שלה מיוצר חוט-חוט כדי שיהיה צבע ירוק ויחזיר אור לבמה, אז משולבים שם נצנצים של זהב. הגובה שלה באזור 2.7 מ'.
- הדו פרצופי זו התחפושת הכבדה ביותר בכל העונות והיא שוקלת 11 קילו. הכל מונח על הכתפיים וצביקה שרד את זה בכבוד.