מצרכים:

  • 3-4 כפות שמן זית למרק ו-2 כפות לקליית האטריות
  • 600 גרם בשר לתבשיל (מנתחים כמו צוואר, צלעות, כתף), חתוך לקוביות קטנות (ניתן לבקש מהקצב)
  • 3-4 גבעולי סלרי (עם העלים)
  • 3-6 שיני שום, פרוסות
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • כוס גרגרי חומוס, מושרים למשך הלילה בהרבה מים
  • 1.5 כוסות עגבניות משומרות או בבקבוק - חתוכות דק/מרוסקות/פסאטה
  • 3/4 כוס עדשים ירוקות/חומות, שטופות ומסוננות
  • 3/4 כוס גרגרי חיטה, שטופים ומסוננים
  • 1 צרור פטרוזיליה ו/או כוסברה, קצוץ דק
  • מיץ מ-1/2 לימון טרי (אפשר יותר או פחות, לפי הטעם)
  • 1/4 חבילה (100 גרם) אטריות דקות (אפשר גם לשים חצי חבילה אם רוצים מרק מאוד סמיך)
  • מלח, לפי הטעם
מרק חרירה - עז תלם (צילום: עז תלם)
צילום: עז תלם

אופן הכנה:

  1. מחממים את שמן הזית למרק בסיר גדול.
  2. מוסיפים את הבשר וצורבים היטב משני הצדדים עד להזהבה יפה. מוציאים לצלחת.
  3. מוסיפים את הסלרי והשום ומטגנים תוך כדי ערבוב, 3-4 דקות מעל להבה בינונית.
  4. מוסיפים את התבלינים (פפריקה, כמון, כורכום) ומערבבים.
  5. מוסיפים את החומוס, העדשים, החיטה/גריסים והעגבניות המשומרות.
  6. מחזירים פנימה את הבשר.
  7. מוסיפים 6 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומסירים את הקצף שעולה לפני השטח.
  8. מוסיפים את רוב עשבי התיבול הקצוצים ומערבבים היטב.
  9. מבשלים מעל להבה בינונית במשך שעה וחצי-שעתיים וחצי או עד שגרגרי החומוס רכים והבשר מתרכך (יתפרק לסיבים בקלות). בוחשים מדי פעם.
  10. אם רואים במהלך הבישול שהמרק מסמיך מדי, מוסיפים עוד מים.
מרק חרירה - עז תלם (צילום: עז תלם)
צילום: עז תלם

אופן הכנת האטריות:

  1. בזמן שהמרק מתבשל, שמים את האטריות והשמן בסיר בינוני או מחבת.
  2. קולים מעל להבה בינונית גבוהה תוך כדי ערבוב מתמיד, 2-4 דקות או עד שהאטריות זהובות ויפות. שומרים בצד.
  3. מוסיפים את האטריות למרק אחרי שהחומוס והבשר רכים. מבשלים 5 דקות נוספות, עד שהאטריות רכות.
  4. מוסיפים למרק את שאר עשבי התיבול הקצוצים ומיץ לימון לפי הטעם. טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  5. אם המרק סמיך מדי (בכל שלב), ניתן להוסיף עוד מים. נשמר בקירור 4 ימים.
מרק חרירה - עז תלם (צילום: עז תלם)
צילום: עז תלם