שעון החורף בפתח ואיתו החשק למנות מנחמות, חמימות וכמובן טעימות. אז ביקשנו מעז תלם להכין לנו את המנה האולטימטיבית לחורף וחזרנו עם כל מה שאתם צריכים כדי להכין אותה לבד בבית.

מצרכים:

  • 4 כפות שמן זית
  • 600 גרם בשר לתבשיל (מנתחים כמו צוואר, צלעות, כתף), חתוך לקוביות קטנות - ניתן לבקש מהקצב
  • 1 בצל גדול, קלוף וחתוך לקוביות בגודל בינוני
  • 2-3 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל בינוני
  • 2-3 גבעולי סלרי, עם העלים, קצוצים דק
  • 1 שורש סלרי או שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך לקוביות
  • 2 כפות (1 חבילה קטנה) רסק עגבניות
  • כפית פפריקה מתוקה ו/או חריפה
  • 1 כוס עדשים ירוקות/חומות, שטופות ומסוננות
  • 1 כוס עדשים שחורות, שטופות ומסוננות
  • 1/2 צרור פטרוזיליה ו/או כוסברה, קצוץ דק (רשות)
  • מיץ מלימון טרי (רשות, 2-4 כפות מיץ, לפי הטעם)
נזיד עדשים ובשר, עז תלם (צילום: עז תלם)
נזיד עדשים ובשר | צילום: עז תלם

אופן הכנה:

  1. מחממים את שמן הזית בסיר בגודל בינוני.
  2. מוסיפים את הבשר וצורבים היטב משני הצדדים עד להזהבה יפה. מוציאים לצלחת.
  3. מוסיפים לסיר את הירקות הקצוצים (בצל, גזר, גבעולי סלרי, שורש סלרי/פטרוזיליה) ומטגנים מעל להבה גבוהה-בינונית 5-6 דקות, עד שהירקות מתחילים להיראות שקופים.
  4. מוסיפים את הרסק והפפריקה ומטגנים אותם עם הירקות כדקה.
  5. מוסיפים את העדשים (ירוקות ושחורות), מערבבים מעט. מחזירים פנימה את הבשר, מוסיפים 5 כוסות מים ומביאים לרתיחה (אין צורך להסיר את הקצף). 
    נזיד עדשים ובשר, עז תלם (צילום: עז תלם)
    נזיד עדשים ובשר | צילום: עז תלם
  6. מכסים חלקית וממשיכים לבשל מעל להבה בינונית-נמוכה למשך שעה וחצי-שעתיים וחצי, עד שהבשר והעדשים התרככו (הבשר יתפרק לסיבים בקלות).
  7. אם במהלך הבישול הנזיד נהיה סמיך מדי, מוסיפים עוד מים לדילול.
  8. לפני ההגשה, מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ומערבבים היטב. טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים מיץ לימון לפי הטעם אם רוצים.
  9. המרק המוכן נשמר במקרר 4-5 ימים.
נזיד עדשים ובשר, עז תלם (צילום: עז תלם)
נזיד עדשים ובשר | צילום: עז תלם

בתאבון.