התחפושות מצוחצחות, המפורסמים עורכים חזרות אחרונות על הבמה והשואו הכי גדול בטלוויזיה עומד להתחיל. בשבת הקרובה בערוץ 12 "הזמר במסכה" חוזרת בעונה חדשה ומפתיעה. כולנו נשב מול הטלוויזיה ונתווכח עם אבא, אמא, סבא, סבתא והילדים על מי זה מי מאחורי המסכה. כן, משחק הניחושים שכל כך התמכרנו אליו חוזר ובענק - והפעם זה הולך להיות אפילו קשה יותר.

הימים שנותרו עד לפרק הבכורה בשבת הם בדיוק הזמן לחשוב על טקטיקות מצוינות שיעזרו לנו לפענח מי נמצאים מתחת לתחפושות. זאת הסיבה שאספנו טיפים מנצחים על סמך השיעורים שלמדנו בעונה הקודמת. אז קדימה, שנסו מותניים, חדדו אוזניים ותתחילו להיכנס לקצב, שלא תישארו מאחור.

עצמו עיניים ונסו להבין אם הקול הזה מוכר

אם תעצמו את העיניים בזמן הביצועים ולא תתייחסו לרגע לתחפושת שאולי מוציאה אתכם מריכוז, תוכלו אולי להיזכר אם שמעתם את הקול הזה מתישהו. יכול להיות שמדובר בזמרים מוכרים, בשחקנים שצפיתם בהם בסדרות ובסרטים או בשדרי רדיו שאתם מאזינים להם מדי בוקר. כשאנחנו מוסחים על ידי התחפושות המרהיבות, הרקדנים על הבמה והאורות המהבהבים, אנחנו עלולים לפעמים להתבלבל ולשכוח ששמענו את המפורסמים האלה אולי אפילו אלפי פעמים בחיינו.

צבע הקול הייחודי וטון השירה יוכלו לעזור לנו לזהות מי מאחורי המסכה. אחת התחפושות שהצליחה לבלבל אותנו היטב בעונה הקודמת הייתה הדב. אמנם קל לומר זאת בדיעבד, אבל אילו רק היינו מתעלמים מכל מה שמסביב ופשוט מתמקדים בקול הרדיופוני המוכר, היינו מבינים מיד שמדובר בלא אחר מגדי סוקניק.

בחנו את התנועות ושפת הגוף של המפורסם

כמעט לכל אחד שאנחנו מכירים יש את שפת הגוף הייחודית שלו, מעין תנועות מאפייניות שאפשר לשייך אותן לאנשים ספציפיים. בנוסף לווייב הייחודי, יש גם תנועות סטיגמטיות שאפשר לקשר לאנשים מסוימים. לדוגמה, אם נראה על הבמה משתתפים שמשדרים ביטחון עצמי גבוה בתנועות הגוף שלהם, כנראה נזהה שמדובר בשחקנים או זמרים שנמצאים לא מעט זמן על הבמה.

אחד המתמודדים שהכי זכורים לנו בזכות תנועות הגוף הייחודיות שלו היה התרנגול, צחי הלוי. כשראינו אותו על הבמה עם העמידה שלו, תנועות הידיים והביטחון העצמי ששידר, זה היה פשוט בינגו וחיזק את הניחוש עליו. אבל, יש לזכור שלפעמים המשתתפים הרבה יותר חכמים ממה שנדמה לנו ומטעים אותנו בתנועות גוף שלא מאפיינות אותם בכלל, זאת כדי שלא נעלה עליהם.

 

שימו לב למבנה הגוף הייחודי

כשאתם בוחנים את המפורסמים בתחפושות, שימו לב טוב טוב למבנה הגוף שלהם. הגובה, לדוגמה. אם נעריך פחות או יותר מה גובה המשתתף, נוכל לצמצם אופציות בניחושים. מי שיוכל לעזור לנו במקרה הזה הוא דווקא מגיש התוכנית, עידו רוזנבלום, שמתנשא לגובה 1.91 מטרים. לפעמים, הפרשי הגובה בינו לבין המשתתפים שעומדים לידו על הבמה ילמדו אותנו דבר אחד או שניים. כדאי גם לנסות ולנחש איפה בדיוק ממוקמים פתחי הפה והעיניים בתחפושות. בכל זאת, המפורסם שבפנים צריך לראות ולנשום כמו שצריך - וזה יכול לרמוז לנו על גובהו.

כדאי לשים לב גם לחלקי הגוף שכן נשארים חשופים, לדוגמה שרירי הידיים והרגליים. האם הרגליים דקות למדי או דווקא שריריות במיוחד? בעונה שעברה זה עזר לנחש מי נמצא מאחורי תחפושת הפלאפל, בעיקר בגלל מבנה הרגליים ואומדן גובהו של הג'ודוקא אורי ששון.

 

נסו להקשיב היטב לקצב הדיבור

עקבו אחר קצב הדיבור שיעזור לכם לסנן אופציות ולקרב אתכם לזהות המפורסמים. לבני האדם יש קשבת רחבה של מקצבי דיבור, החל מדיבור איטי למדי ועד למהיר ברמה שקשה להבין מה נאמר. אם אכן יש קצב וסגנון דיבור ייחודי למפורסם מסויים, נוכל לקשר זאת למי שמאחורי התחפושת: מילים שהמפורסם נוהג להשתמש בהן שוב ושוב, הדרך שבה הוא מבטא את המילים, האם הוא בולע מילים, מדבר בשפה גבוהה או נמוכה יותר, כל אלה הם רמזים חשובים.

למדו את הפסיכולוגיה שמאחורי הרמזים

נסו להבין באמצעות הרמזים מה המתמודדים מנסים לומר לכם מעבר למידע היבש. האם מסתתר משהו עמוק יותר מאחורי העובדות? כתבו לכם את המאפיינים שהצלחתם לדלות מתוך הרמזים, לדוגמה: איך מוצג הדימוי העצמי שלהם? האם הסיפור שלהם מתקשר לכם לאחד המפורסמים שאתם מכירים? זכרו שלפעמים הפרטים הטכניים עלולים לבלבל אתכם.

אחת הדוגמאות הזכורות ביותר היא מי שעמדה מאחורי התחפושת של השפירית, רינת גבאי. רינת סיפרה ברמזים שלה שכל החיים הרגישה תחת מוגבלות ולא הייתה יכולה לממש את עצמה ואת חלומותיה באמת. השפירית נתנה לה חופש לעוף ולשיר לראשונה גם בפני קהל בוגר יותר. את כל זה רינת רמזה לנו לאורך העונה, וכל מה שהיינו צריכים לעשות זה פשוט להקשיב לסיפור שלה.