בפרק של "המתמחים", ששודר הערב (ג'), צפינו במקרה הרפואי של פועל בניין, אשר נפל מגובה אל תוך בריכה. רגלו השמאלית התרסקה, ולמעשה הייתה במצב חירום כירורגי, מה שהבהיל את הרופאים בדחיפות אל חדר הניתוח. בין הרופאים נכח גם ד"ר חן שפטר, שתפעל את האירוע במהירות ככל הניתן, והתלונן על מצבם של פועלי הבניין בישראל.

"550 עד 600 פועלי בניין נפצעים בשנה", טען שפטר והסביר עד כמה חומרת המצב היא קטסטרופלית: "אלה פצועים קשה, זאת חבלת ראש קשה, רגליים, ידיים". מלבד הפציעות החמורות, לדבריו אין כל עשייה בנושא הפציעות הללו, לא מצד החברה ואף לא מצדו של הממשל. "אלה אנשים שלא אכפת לנו מהם, למדינה לא אכפת, לאזרחים לא אכפת, לא אכפת לנו".

חן שפטר (צילום: מתוך "המתמחים", שידורי קשת)
"אלה אנשים שלא אכפת לנו מהם" | צילום: מתוך "המתמחים", שידורי קשת

למעשה, זהותו של המטופל אינה חשובה גם לרופאים, או כך לפחות טען ד"ר שפטר, כשדיבר על זהותו של המטופל. "כשמגיע פצוע לבית החולים, זה לא משנה אם הוא פושע שירו בו או ראש ממשלה, מבחינתי יש פה גוף פצוע ואני מטפל בו. אין פה זהות של בן אדם".

ד"ר שפטר אף מסביר את דבריו, בטענה שבעולם הרפואה הכירורגי, הפן המכני תופס את המקום של הרגש. או בפשטות, הכירורגים נדרשים "לתקן את מה ששבור" בגוף האדם: "זה דורש הרבה יצירתיות, הגוף הוא מכונה מורכבת".

חן שפטר (צילום: מתוך "המתמחים", שידורי קשת)
"לא משנה אם זה פושע שירו בו, מבחינתי יש פה גוף פצוע ואני מטפל" | צילום: מתוך "המתמחים", שידורי קשת

עבודתם של הכירורגים היא לא עניין של מה בכך. אין ספק שאלו נתקלים במקרים רפואיים חמורים על בסיס יום יומי, וכך גדלה בקרבם המודעות וההבנה לפילוח הפצועים על פי מקצוע ומקום עבודתם. הרי הם עומדים בחזית ופוגשים כל מטופל בפתח בית החולים, והאחריות על הצלת החיים נופלת על הכתפיים שלהם.

"המתמחים": ימי שלישי ב-21:00, קשת, ערוץ 2